home
25-08-13

Legia, Lechia, Rosenborg

La fel ca si Steaua, Legia Varsovia a trimis in teren o echipa formata in principal din rezerve in meciul de campionat disputat pe teren propriu impotriva Lechiei Gdansk. Campioana Poloniei a cedat toate cele 3 puncte pe Stadionul Armatei Poloneze, fiind invinsa cu 0-1. Echipa folosita de adversara Stelei din play-off-ul Ligii Campionilor a fost urmatoarea:

Kuciak - Broz, Cichocki, Suler, Brzyski - Łukasik (Radovici '80), Helio Pinto (Vrdoljak '63) - Zyro (Kucharczyk '71), Mikita, Ojamaa - Dvalişvili

Va oferim mai jos rezumatul partidei din Ekstraklasa, preluat de la televiziunea poloneza.





Daca pe teren Legia nu a aratat mare lucru, fanii acesteia au fost la inaltime in tribune. Cu siguranta, ros-albastrii vor trebui sa faca eforturi pentru a-si pastra calmul in atmosfera infernala care ii asteapta la Varsovia. Priviti urmatorul videoclip cu peluza Legiei la meciul din acest weekend:





In alta ordine de idei, unii stelisti au remarcat similaritatile dintre dubla pe care Steaua o are de disputat pentru accederea in grupele Ligii Campionilor si meciurile de trista amintire cu Rosenborg Trondheim din sezonul 2005/2006. Povestea acelei calificari ratate a fost scrisa in felul urmator.

Victoras Iacob a deschis scorul in Ghencea in minutul '30 cu o executie de senzatie:





Thorstein Helstad a egalat surprinzator in minutul '85 dupa o eroare a liniei defensive, care a incercat fara succes sa il lase in off-side, si o ezitare a lui Vasili Hamutovski:





Norvegienii au punctat de doua ori in retur, prin Jan Gunnar Solli ('38) si Alexander Odegaard ('57). Autogolul lui Mirel Radoi ('60) a parut sa inchida definitiv chestiunea calificarii, dar Steaua a revenit rapid prin golurile marcate de acelasi Radoi ('74) si Victoras Iacob ('76). Golul de 3-3 n-a mai venit, insa, si visul participarii in Champions League avea sa mai astepte inca un an.





Acum, ca si in toamna lui 2005, abordam returul cu a doua sansa. Cu totii ne dorim ca Steaua sa invinga intr-un mod categoric si sa participe pentru a saptea oara in grupele celei mai prestigioase competitii europene, dar nimeni nu poate ignora scenariul in care acest obiectiv ar fi ratat, caz in care ne-am continua parcursul extern in Europa League.

Daca cineva isi imagineaza ca o necalificare cu Legia ar insemna sfarsitul pentru clubul nostru, reamintim ca in acelasi sezon 2005-2006 Steaua a avut cel mai lung parcurs european al unei echipe romanesti de dupa revolutie, eliminand echipa Rapid in sferturile de finala ale Cupei UEFA si pierzand in extremis calificarea in finala competitiei. Iar urmatorii trei ani au adus participari consecutive in grupele Ligii Campionilor, toate venite prin parcurgerea tururilor preliminare si nu prin calificare automata.

Strangeti din dinti si demonstrati-va valoarea in ciuda iadului pe care il veti avea de infruntat la Varsovia! Chiar daca nici unul dintre voi nu juca in Ghencea in 2005, nu lasati episodul Rosenborg sa se repete! Noi va vom incuraja la bine si la greu, in Liga Campionilor sau in Europa League, dar pana marti seara aveti voie sa va ganditi la un singur lucru: BATETI LEGIA!

Tiberiu Florea

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a