home
24-08-13

Gaz Metan - Steaua 2-2 / Pioni de sacrificiu

În cadrul etapei a 6-a, Steaua s-a deplasat în Ardeal, la Mediaș pentru a juca cu Gaz Metan pe un stadion arhiplin.

În perspectiva meciului cu Legia, antrenorul roș-albastru a menajat o serie de titulari și a trimis următorul unsprezece: Tătăruşanu - Rîpă, Gardoş, Pintilii, Pîrvulescu - Filip, Prepeliţă - Tatu, Răduţ, Ad. Cristea - G. Iancu.

De cealaltă parte, antrenorul gazdelor, Cristi Dulca a trimis următoarea garnitură: Buchta - R. Zaharia, Muth, Trtovac, Buzean - Tahar, Todea - Al. Munteanu, Vitinho, Ciprian Petre – Robertson.

Arbitrează Sebastian Colțescu. Se va ține un minut de reculegere în memoria lui Costică Ștefănescu.

Steaua a început greoi. Primele 5 minute s-au desfășurat sub auspiciul lipsei de omogenitate, creativitate și de precizie a paselor.

Mediașul deschide scorul după o gafă de proporții a lui Tătărușanu din minutul 11. 1-0 pentru Gaz Metan.

În minutul 15, în urma unei verticalizări a lui Răduț, Prepeliță ajunge în poziție de șut și trage în stânga portarului. Prima fază de joc a Stelei.

În minutul 19, medieșenii bat rapid un corner în careul nostru. De data aceasta, Tătă este pe fază și respinge. Aflat pe respingere, Trtovac prinde un voleu de la circa 30 de metri. Reține Tătă în siguranță.

În această nouă formulă de joc, construcția are cel mai mult de suferit. Nici Răduț, Filip sau Andrei Cristea nu par să se înțeleagă.

Proaspăt uns căpitan, Pintilii comite o imprudență și faultează la marginea careului de 16 metri, poziție centrală. Bate Robertson pe colțul lui Tătărușanu, iar Mediașul majorează scorul. 2-0! Cu mintea încețoșată de bucurie, Robertson își dă tricoul jos și primește al doilea galben. Gazul joacă în inferioritate.

În minul 32, Pârvulescu scapă singur cu portarul în flancul stâng, dar respinge Buchta cu piciorul.

În minutul 35, Reghe mută ofensiv, îl scoate pe Râpă și-l introduce pe M. Costea.

Chiar și cu un plus ofensiv pe hârtie și un jucător în plus pe teren, Steaua n-a convins până la pauză. Gazdele conduc în continuare cu 2-0.

Reghe mută și în debutul reprizei a doua: intră Ad. Popa în locul inexistentului Tatu și Bourceanu în locul lui Răduț.

În minutul 48, la capătul unei incursiuni ofensive începute de Popa, Iancu șutează aproape de bara din dreapta portarului. Prima mare ocazie de gol din a doua repriză.

Steaua continuă iureșul și în repriza a doua. Jumătățile de ocazie și neînțelegerea între compartimente și-au pus amprenta asupra desfășurării primelor 10 minute.

Uneori se greșesc și pase simple. Asistăm la cel mai slab meci din acest sezon.

Sătul de ineficacitatea colegilor săi, în minutul 60 Pintilii își inima în dinți și șutează de la distanță. Reține în siguranță portarul advers.

În minutul 64, după o fază spectaculoasă creată de Pîrvulescu în flancul stâng, în urma căreia driblează doi jucători, mingea ajunge la Costea care șutează imprecis. Obținem o lovitură de colț în urma căreia Iancu trimite și el ineficient cu capul.

În minutul 73, Lucian Filip sparge monotonia și marchează un gol superb printr-un șut din voleu de la 20 metri. Steaua reduce din avantajul gazdelor. Finalul de meci se anunță incendiar.

În minutul 82, în urma unei incursiuni a neobositului Bourceanu, mingea ajunge în interiorul careului la Mihai Costea care îi așază mingea lui Filip. Acesta îl execută cu sânge rece pe Buchta și face dubla. 2-2! Steliștii mai au 10 minute cu tot cu prelungiri pentru a forța victoria.

În minutul 85, medieșenii reclamă o lovitură de pedeapsă. La reluare se vede că Pîrvulescu nu atacă mingea.

Treziți parcă de dușul rece ce a reprezentat egalarea lui Filip, gazdele încearcă să echilibreze jocul.

În prelungiri, Costea trimite pe lângă poartă în urma unei acțiuni din devieri a Stelei. Pîrvulescu primește cel de-al doilea galben și este eliminat.

Arbitrul fluieră finalul meciului.

Steaua a suferit enorm la Mediaș. Antrenorul nostru a folosit multe rezerve care nu au dat randament și care au falimentat jocul pe alocuri. Titularii obișnuiți au fost și ei ștersi sau cu gândul în altă parte (Tătărușanu, Popa). Un plus pentru Pintilii și Bourceanu. Răduț și Tatu au fost inexistenți și au schimbați până la pauză. Creativitatea și legătura între compartimente a lipsit cu desăvâșire.

Toate fiind spuse, privim cu teamă și neîncredere la meciul european cu Legia.




Joga Bonito

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a