home
23-08-13

Cine suntem?

Cine mai suntem noi? Noi astia baietii de peluza? Veterani, tineri, toti pusi la un loc cine suntem? Ce reprezentam?

Pe scurt? Mai nimic, o umbra, o iluzie efemera a unei oaze intr-un desert. Numai naivii mai pot spune ca azi, noi, reprezentam ceea ce ieri au fost ei, altii. Suna putin incurcat nu? Cam da, si poate textul ar fi trebuit croit simplu, pe sleau, ca toti sa priceapa. Dar imi place sa cred ca aici sunt oameni cu cap. Si totusi...

Cine eram? O peluza unita sub doua culori, sub un singur nume, sub un singur tel. Eram candva Armata Ultra, sau simplu, cea mai tare grupare ultras din Romania. Peluza din Ghencea tremura toata cand era zi de meci, in orice meci aproape, si nimeni DAR NIMENI nu indraznea sa vorbeasca despre noi altfel decat in elogii si cu frica! DA, FRICA!

Azi cine suntem? SUD, Nord? Asa am ajuns? Divizati dar uniti doar cand e absolut necesar? Dar in rest nu e necesar? Chiar trebuie sa ne mai simtim umiliti de 700 de polonezi? De 2000 de ploiesteni ieri fara par pubian, azi deveniti ultrasi? Sau cam de orice galerie mai numeroasa de altfel, si intrebarea e simpla: VOUA, BAIETILOR DIN PELUZE VA PLACE? Sgur nu va place voua cum nici mie nu-mi place.

Chiar nu putem sa intoarcem in trecut, clar, dar nu putem aduce o parte din trecut acasa? Suntem subiectul glumelor tuturor galeriilor, de la Flacara Moreni la javre, suntem pe principiul lume multa si oameni putini...Eu am crescut in peluza Armatei Ultra, voi nu?

Nu putem gasi o cale comuna in afara de deplasari de orice natura? Nu putem sa ne lasam orgoliile undeva afara iar noi sa pasim inauntru la o masa cu totii sa vorbim de la egal la egal, de la om la om, de la ultras la ultras pentru o cale comuna? Nu v-ati saturati sa ragusiti prin peluza in timp ce pe langa voi mirosul de popcorn umple aerul de seara? Eu unul da, m-am cam saturat.

E clar ca peluzele sunt pline de semintari, de suporteri de rezultat, stadion si vreme buna, dar toate astea se pot schimba. Putem recladi ce s-a daramat, in timp, cu rabdare si dorinta de a fi din nou stacheta la care toti aspira. Trebuie sa vrem, sa lasam de la noi, fiecare in parte cate putin, sa gandim pentru fenomenul ultras, sa gandim pentru Steaua, dar cel mai important, SA GANDIM PENTRU NOI, PENTRU RESPECTUL DE SINE dar si pentru respectul altora.

Cine mai suntem? Azi...o fantoma a zilei de ieri. Maine? un fenomen ce copiii nostri o sa-l vada pe youtube, si in amintiri prafuite de timp. Cine suntem? Poate valul schimbarii, sau ignoranta si lamentare...alegeti!

shalimar189

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Principiile FCSTEAUA.RO

Principiile pe baza carora functioneaza FCSTEAUA.RO pot fi gasite aici.

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a