home
11-08-13

Dinamo - STEAUA 1-2

Demonul Lato si ingerii dinamovisti



Pe un stadion naţional pe trei sferturi plin, campioana României, Steaua Bucureşti a dispus de veşnica rivală din campionat, Dinamo Bucureşti, cu scorul de 2-1. Derby de România a fost decis de Iasmin Latovlevici (minutul 5) şi de autogolul lui Fai (minutul 38).



Deşi eram obişnuiţi cu un astfel de meci la racoare toamnei, elevii lui Reghe vor înfrunta pe câini într-un început de august canicular, mai precis în cadrul etapei a 4-a.

Controversatul antrenor al gazdelor, Gh. Mulţescu, a ales următorul 11: Bălgrădean - L. Rus, Durimel, D. Grigore, Fai - Elton, Thicot - C.Matei (cpt), Curtean, S. Filip - J. Thomas.

De cealaltă parte, tehnicianul oaspete a trimis următoarea garnitură: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu (cpt), Pintilii - Ad. Popa, Ad. Cristea, Cr. Tănase – Piovaccari. Pe banca de rezerve au luat loc: Niţă, Gardoş, Prepeliţă, Tatu, N. Stanciu, G. Iancu, Nikolici.

Preţ de câteva clipe, coregrafia dinamoviştilor – trebuie să recunoaştem că a fost una originală şi emoţionantă – ne-a făcut să uităm de calitatea execrabilă a stadionului sau de căldura insuportabilă.

În chiar primul minut, Steaua porneşte în trombă, iar unul dintre pionii săi importanţi, Tănase reuşeşte o incursiune în flancul stâng, ciocneşte cap în cap doi jucători adverşi şi obţine prima lovitură de colţ a partidei. Urmarea a fost neconcludentă.

Următoarele minute au marcat un echilibru între entuziasmul gazdelor şi lipsa fazelor concrete din partea steliştilor, echilibru care a fost stricat pe alocuri de torţele dinamoviste. Insistenţa lui Tănase aduce un nou corner. În minutul 4, la al doilea corner al partidei, Lato – aflat la circa 25 m lateral stânga, urmăreştere respingerea mingii şi prinde un voleu senzaţional. O ghiulea în vinclul din stânga portarului. Golul campionatului şi 1-0 pentru Steaua!

În continuare, militarii pasează meticulos la mijlocul terenului şi ascund mingea unui Dinamo năucit şi muribund.

În minutul 12, jucătorul lui Dinamo – Fai, intră tare la Adi Popa şi primeşte galben. Execută Bourceanu în careul dinamovist. Fără sorţi de izbândă însă, Bălgădrean este faultat.

În minutul 13, atacantul dinamoviştilor, Joel Thomas se întoarce de lângă Szukala şi şuteaza anemic. Reţine în siguranţă Tătă. Câteva secunde mai târziu, Piovacarri este surprins în off-side.

În minutul 15, Bourceanu profită de naivitatea mijlocaşilor dinamovişti, pasează scurt spre Tănase care găseşte o diagonală spre Georgievsky. Acesta din urmă recentrează spre Cristea care şutează din prima peste transversală. O acţiune rapidă care dezvăluie, dacă mai era nevoie, forţa Stelei. Un minut mai târziu, consemnam o centrare nereuşită din partea câinilor.

În minutul 20, după o recentrare cu capul a lui Piovacarri, Cristea şutează pe lângă poartă. Un al doilea şut în decurs de câteva minute.

Urmează minute bune de joc pe contre, aparent haotic cu pase greşite şi faulturi. Câinii par să echilibreze balanţa la mijlocul terenului – compartimentul forte al Stelei – ceea ce duce la geneza unui joc încâlcit.

În minutul 28, Cristea sparge monotonia şi centrează în 5m spre Piovacarri. Cum era de aşteptat, italianul este prins pe picior greşit. Un nou galben pentru străinii lui Dinamo şi un nou off-side pentru atacantul stelist.

În minutul 30, Matei centrează defectuos de la circa 30 de metri. Tătăruşanu reţine în siguranţă.

La adăpostul lipsei de agresivitate a dinamoviştilor, militarii încearcă acţiuni individuale şi pierd uşor mingea. Există o lipsă crasă de viziune din partea celor două echipe. Pintilii este faultat grav, dar îşi revine.

În minutul 38, se zăreşte prima licărire de speranţă în tabăra dinamovistă, Thicot pasează precis în adâncime, dar faza de atac rămâne nefructificată. Ironia sorţii, câteva secvenţe mai târziu, după o degajare lungă a lui Tătă, fundaşul african al lui Dinamo – Fai, îşi înscrie în propria poartă cu capul. 2-0 şi Steaua îşi măreşte avantajul pe fondul unui joc fără ocazii mari de poartă!

Omul negru – şi la propriu şi la figurat, Fai – încearcă în minutul 43 o centrare în careul nostru. Respinge precis Szukala.

De la margine, arbitrul de rezervă arată 3 minute de rezervă.

Lato faultează lateral stânga şi oferă dinamoviştilor o potenţială ocazie. Urmarea a fost în nota jocului de astă-seară al câinilor. Fluier final. Să sperăm că pauza nu va fi un sfetnic bun pentru adversarii noştri.

Deşi Steaua conduce, Reghe efectuează o dublă schimbare previzibilă: Stanciu în locul lui Cristea şi Nikolici în locul lui Piovacarri.

În minutul 47, Thomas şutează periculos la colţul scurt. Tătă reţine în siguranţă. Acelaşi portar senzaţional trimite o pasă lungă spre Stanciu. Ex-vasluianul trimite mai departe o pasă genială spre Nikolici care ratează inexplicabil singur cu portarul.

În minutul 50, la capătul unei incursiuni exuberante a lui Chiricheş, Tănase faultează un jucător advers şi primeşte un galben. Un minut mai târziu, Matei obţine un corner pentru Dinamo. Adversarii noştri execută din nou ineficient.

În minutul 53, Tănase pasează genial spre acelaşi etern ratangiu Nikolici care scapă singur cu Bălgădrean şi ratează. Un minut mai târziu, Szukala pasează greşit în adâncime, iar Fai recuperează şi şutează puternic de la distanţă. Nici o problemă pentru Tătăruşanu.

În minutul 55 asistăm la o noua acţiune în viteză a Stelei pe axa Pintilii-Georgiesvky cu Nikolici capăt de linie.

În minutul 58, Lato, ca o veritabilă extremă stânga primeşte o pasă lungă, preia perfect şi încearcă un şut. Un nou corner pentru Steaua! Execută Bourceanu, dar vizibil iritat de fanii dinamovişti, trimite ineficient la colţul scurt.

În minutul 60, Stanciu centrează în forţă de pe flancul stâng spre Nikolici. Acesta din urmă trimite în braţele lui Bălgrădean. Acelaşi Bălgrădean o comite, însă nici Pintilii, şi nici Stanciu nu au prins cadrul porţii.

Meciul se iuţeşte şi Dinamo dă replica prin Matei care profită de spaţiul lăsat liber de Lato de pe flancul stâng şi şutează puternic la poartă. Reţine Tătă.

În minutul 65, Tănase primeşte liber în flancul stâng şi şutează în bara transversală. Mingea ricoşează la Georgievsky care luftează incredibil cu poarta goală. Cum ocaziile se razbună, tânara speranţă Rotariu profită de urcarea lui Lato şi fructifică o centrare de la Matei. Dinamo reduce din deficit! 2-1!

În minutul 68, Tănase are o noua acţiune pe flancul stâng, îl depăşeşte pe Rus care reacţionează violent şi provoacă o lovitură de la 11 metri. Va executa Lato. Apără Bălgrădean! Steaua iroseşte ocaziile cu nemiluita!

Dinamo revine în joc şi obţine o lovitură liberă indirectă de la marginea careului stelist. Execută Elton defectuos.

În minutul 73, la capătul unei posesii prelungite, Bourceanu şutează periculos de la distanţă. Pe contraatac, macedoneanul din apărarea Stelei ia un galben în urma unui fault la Balint. Lovitură liberă periculoasă de la circa 25 de metri pentru câini. Execută Dragoş Grigore pe mijlocul porţii. Respinge Tătă în corner! Urmează o nouă fază fixă tratată cu superficialitate de câini.

Pare-se că Steaua s-a relaxat prematur şi cedează iniţiativa gazdelor. Ultimele 10 minute se anunţă explozive.

În minutul 81, antrenorul stelist efectuează ultima schimbare: Tatu în locul lui Tănase.

În minutul 85, în urma unei recentrări, Szukala sparge monopolul fazelor de atac dinamoviste şi trimite pe lângă poartă cu capul.

În minutul 87, în urma unei faze cursive, Adi Popa se trezeşte în careul dinamovist dar calcă pe minge. Un minut mai târziu, Georgievsky, centrează de pe flancul stâng în diagonală pentru Tatu care şutează peste poartă.

În minutul 89, Bourceanu pune echipa pe contraatac şi trimite o pasă lungă spre Georgievskz. Acesta trimite din prima spre Adi Popa care îl ia din plin pe Bălgrădean din poziţie ideală. Urmează două cornere în care Steaua trage de timp.

De la margine se arată 3 minute de prelungiri. Se duce o luptă surdă în ambele careuri. Fluier.

Steaua câştigă greu şi urcă în ierarhia unui campionat ciudat în care noile promovate conduc ostilităţile, iar echipele cu tradiţie sunt la pământ.

Joga Bonito


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a