home
09-08-13

Tu ce crezi?

ACEST ARTICOL DESPRE UN SUBIECT CONTROVERSAT REPREZINTA UN PUNCT DE VEDERE PERSONAL, SI NU O POZITIE OFICIALA FCSTEAUA.RO.

Oare cat mai poate suflarea stelista sa indure? Suntem atat de prosti? sau poate nepasatori... Suntem atat de nepasatori? Suntem atat de divizati? Suntem cumparati? Sau ne-am pierdut mintile? Pana cand?

Odata cu intrarea la inchisoare a lui Gigi Becali, ma asteptam sa avem parte de o perioada buna de liniste si cat de cat profesionalism la echipa. Se pare ca iar asteptam lucruri sfinte.

M-am convins inca o data ca nu ai ce astepta de la unul ca managerul general. Cat de iresponsabil sa fii incat sa lovesti o femeie? Da ati citit bine: iresponsabil. Eu altfel nu imi explic iesirea incalificabila a lui Meme. Inteleg ca ziaristii astia nu sunt usa de biserica, dar cum sa bruschezi, sa lovesti o femeie? Chiar si atunci cand "ai avea motive" este un act josnic.

Daca prima iesire a lui Meme mai putea fi inteleasa dintr-o perspectiva (numai prin prisma faptului ca "huliganul" de atunci era barbat si in principiu ar fi trebuit sa se apere barbateste) ultima iesire nu cred ca poate avea vreo explicare.
Pe langa faptul ca avem un patron in puscarie (nu cred ca mai exista vreo formatie in lumea asta asa ca noi) mai avem si unul ca Meme, care ii tine locul.

Cat mai poate suflarea stelista sa indure aceasta umilinta? Pentru ca da, este o umilinta sa fi suporterul Stelei cand ai asemenea conducatori. Cand se va umple paharul?

Acum, dupa incidentul din Macedonia, s-au legat mai multe fire care pareau fara continut. Cand spun fraza asta ma refer la specula de bilete. Din moment ce managerul aduce persoane din lumea interlopa pe post de bodyguarzi, din acelasi clan cu cel al fostului lider de peluza, atunci mi se pare clar cine este vinovatul principal pentru specula de bilete.

De ce nu se autosesizeaza Parchetul pentru spalarea de bani care se face la fiecare meci mai important al Stelei (aici ma refer in special la meciurile externe). De ce suntem atat de prosti incat nu gasim pe cineva care sa sesizeze autoritatile cu privire la aceasta spalare de bani continua?

Dar eu cred ca suntem nepasatori. Ne-am obisnuit cu scandalul, ne-am obisnuit cu mocirla, ne-am obisnuit sa nu avem, ne-am obisnuit sa fim obedienti, ne-am obisnuit sa dam fara a primi nimic in schimb. Suntem atat de obisnuiti, incat am devenit realmente nepasatori. Ne lasa rece faptul ca avem un asemenea manager si un patron puscarias. Suntem indiferenti si nepasatori... Pana cand?

Si daca am lua atitudine, cine sa ne conduca in lupta impotriva raului suprem si a acolitilor sai? Cine? In principiu, suntem "uniti" de culorile echipei pe care o iubim fiecare dintre noi iubim Steaua asa cum stim. Cine sa conduca aceasta mica oaste la victorie? Si cum putem castiga? Avem macar 1% sanse?

Acum cativa ani, atunci cand au fost cele mai puternice proteste, am avut o unire a celor 2 peluze, a AISS-ului + a catorva sute/mii de suporteri de tribuna. Acum se pare ca unii dintre acesti factori au alte treburi, sunt uniti langa echipa. Bine, acum, daca analizam putin protestele trecute, vom vedea ca au plecat de la actiunile patronului detinut si au culminat cu jocul echipei care, la vremea respectiva, era dezastruos.

In conditiile prezente, cum sa motivezi suflarea ros-albastra sa reinceapa protestele?

In opinia mea, ar trebui reinceput prin protest la adresa managerului Stoica, din cauza comportamentului pe care l-a avut in Macedonia, si asocierea clubului cu lumea interlopa. Prin acest test, vom putea vedea si disponibilitatea suporterului, vom vedea daca suntem atat de dezbinati sau, dimpotriva, nu am uitat de menirea noastra de a ne apara clubul pe care il iubim de acesti conducatori deplorabili.

Vom avea cu cine sa protestam? Oare cei care primesc bani de la conducere vor fi dispusi sa lase masele de suporteri sa strige impotriva conducerii? Imi este greu sa cred asta, avand un lider de peluza cu legaturi mafiote, si cu o conducere care angajeaza bodyguarzi din aceleasi medii. Nu este logic sa spunem ca liderul unei anumite peluze primea bani de la conducere? Pentru ce primea bani? Nu cumva sa reduca la tacere masele de oameni care erau/sunt nemultumiti de actuala conducere?

Pana cand vom suporta mizeria frumos ambalata intr-un meci de fotbal? Pana cand ne vom amagi cu starea de euforie data de jocul bun al echipei noastre? Asta inseamna ca am fost cumparati, sau ne-am pierdut mintile? De ce fapte mai avem nevoie pentru a reincepe sa strigam "Pleaca din Ghencea" si "Steaua libera"?

Majoritatea celor care vin pe "Mall Arena" (Arena Nationala) sunt niste caractere chestionabile. Am mai stat o data la VIP 1 sa vad cum e: similar. Cum putem educa astfel de oameni sa le pese de Steaua? Cu alte cuvinte, ar trebui educati si sensibilizati. Cum putem sa facem asa ceva? Eu nu stiu...

Oare se pot reincepe proteste (fie ele numai prin mesaje), in conditiile in care majoritatea sunt multumiti ca Becali e la inchisoare si ca echipa joaca bine?

Primul pas ar trebui sa fie un protest la urmatorul meci la adresa lui Meme.

Tu ce crezi?

Choli

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a