home
09-08-13

Dinamo-Steaua: DERBY de Romania

Formatia probabila pentru meciul de duminica de pe Arena Nationala:



In editia de campionat 2013-2014, cel mai mediatizat meci din fotbalul romanesc a venit relativ rapid, inca din etapa a III-a, important de mentionat fiind totusi faptul ca un alt meci de insemnatate pentru Liga I, cel impotriva ferovarilor din Giulesti a fost anulat ca urmare a revenirii Rapidului in divizia secunda.

Exista o diferenta semnificativa atat intre forma in care se afla cele doua echipe, cat si intre valorile loturilor, si chiar intre calitatea celor doi antrenori.

Pe de o parte, Steaua da in sfarsit semne de stabilitate, fiind pentru prima data in ultimii ani cand ros-albastrii incep al doilea sezon la rand cu acelasi antrenor. Echipa vine dupa un an de succes in care a castigat campionatul la pas, la diferenta de 16 puncte de locul 2, si la 23 de puncte de marea rivala de Duminica. De asemenea, Steaua a vandut golgheterul campionatului, Raul Rusescu (care a facut insa pasul in fata catre „o echipa din afara”, si anume FC Sevilla).

In ceea ce priveste campania europeana, Steaua Bucuresti a reusit niste rezultate notabile si in a doua cea mai importanta competitie de pe „Batranul Continent”, Europa League, castigand o grupa cu Copenhaga, Stuttgart si Molde, eliminand-o pe Ajax dupa o revenire de senzatie „a la Valencia 2004” si reusind o victorie la Bucuresti impotriva Reginei Europei, Chelsea Londra.

Totusi, odata cu plecarea lui Rusescu - principalul hingher de caini rosii - echipa din acest sezon pare intr-o usoara scadere de forma, negasindu-si parca omul de gol.

Pe de alta parte, FC Dinamo Bucuresti pare o echipa apusa, o echipa nu departe de nivelul Stelei din perioada 2008-2011. Singurul rezultat notabil este o Cupa a Romaniei, castigata acum doua sezoane. Campaniile europene au fost inexistente, anul trecut cainii terminand pe locul 6.

In meciurile directe din ultimii ani se poate spune ca Steaua a inceput o serie imbucuratoare de victorii inceputa cu castigarea Cupei Romaniei. Cu toate acestea, conform unui palmares all time, in cele 128 de meciuri jucate pana acum au fost 38 de victorii pentru Steaua, 45 de egaluri, si 45 de victorii dinamoviste. Singurul capitol la care echipa noastra conduce este cel de goluri marcate, Steaua avand 172 iar Dinamo 171.

44.850.000 euro este valoarea estimata a lotului Stelei conform transfermarkt.de. Cel mai scump jucator al Stelei este Vlad Chiriches, avand o valoare de 8.000.000 euro.

16.350.000 euro este valoarea estimata a lotului dinamovist, cel mai scump jucator al cainilor fiind Cristi Balgradean, 2.600.000 de euro.

HAIDE STEAUA! Sau, dupa cum ar spune Emerich Jenei, „Calcati-i pe ochi”.

David Silaghi

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a