home
25-06-13

Steaua NU a fost suspendata de UEFA

UEFA a trimis un fax clubului Steaua, in care se mentioneaza ca actuala campioana a Romaniei va juca in cupele europene dar, daca in urmatorii 5 ani "calca pe bec", va fi suspendata din competitiile continentale.

Mihai Stoica: "Steaua joacă în preliminariile Ligii Campionilor. Asta e tot ce contează. Că amendă, că perioadă de probaţiune, asta e altceva, dar suporterii trebuie să ştie că pe 16 iulie trebuie să umple stadionul, pentru că trebuie să batem la o diferenţă care să ne califice din primul meci.

A fost descătuşare în autocar, pentru că toţi ne-am gândit numai la asta. Nu am avut viaţă zilele astea, de când UEFA a declanşat procedura disciplinară aveam cele mai negre scenarii. Acum până şi ploaia mi se pare mai frumoasă".


Valeriu Argaseala:"Clubul Steaua a fost suspendat pentru un an din competiţii, dar această hotărâre se amână, în conformitate cu procedurile juridice, pentru o perioadă de probaţiune de 5 ani. Asta înseamnă în traducere că, dacă în perioada de 5 ani nu facem o altă greşală, această sancţiune se prescrie".



UEFA a confirmat declaratiile slugilor:

"FC Steaua Bucureşti is not eligible to participate in one UEFA club competition for which the club would otherwise qualify. This sanction is deferred for a probationary period of five years."

Steaua va întâlni campioana Macedoniei, FK Vardar Skopje, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, în 16/17 iulie, respectiv 23/24 iulie, primul meci urmând a avea loc la Bucureşti.

Pe de altă parte, Beşiktaş Istanbul a fost suspendată din ediţia următoare a Ligii Europa, iar Fenerbahce Istanbul a fost suspendată pe o perioadă de trei ani din cupele europene, începând cu ediţia 2013/2014 a Ligii Campionilor. Ultimul an de sacţiune este unul cu suspendare.

Dacă Fenerbahce era anchetată încă de anul trecut într-un scandal al mai multor partide trucate, oficialii clubului Beşiktaş erau suspectaţi că ar fi aranjat finala Cupei Turciei din 2011, de la Kayseri. "Vulturii negri" au câştigat trofeul în faţa celor de la İstanbul B.B. cu scorul de 4-3, după executarea penalty-urilor de departajare. La finalul celor 120 de minute regulamentare, scorul era egal, 2-2.

Mircea Sandu:"Am văzut decizia şi am văzut şi decizia în ceea ce priveşte pe Beşiktaş şi Fenerbahce. Cred că a fost o analiză comparativă între cele două cazuri, Steaua şi celelalte două. Nefiind un act de corupţie în adevăratul sens al cuvântului ci o încercare de a motiva un club care în plan sportiv îşi încheiase şansele, mă refer la Universitatea Cluj.

Nu a fost considerat un act de corupţie ceea ce a încercat clubul Steaua prin reprezentanţii săi, ci un gest de stimulare, pe care sunt sigur însă că UEFA nu îl agreează. Şi nici noi nu îl agreăm, pentru că astăzi este premiere şi mâine s-ar putea cu influenţă de la premiere în campionatul următor să cedeze. Asta cred că a fost unul dintre argumente.

Este o decizie corectă, apropo de ceea ce eu mă pronunţasem în ceea ce priveşte şansa Stelei, în proporţie de 50 la sută. Este o sancţiune cu suspendare, deci jumătate este îndeplinită sancţiunea şi jumătate este îndeplinită iertarea, cu acei cinci ani de încercare. Sunt convins că Steaua nu se va mai întâlni cu astfel de situaţii. Este foarte bine pentru clubul Steaua, pentru suporterii foarte mulţi pe care îi are. Sunt convins că e o bucurie pentru jucătorii clubului Steaua, pentru suporteri, pentru politicienii din România.

Sper că această bucurie a noastră a tuturor românilor să o simtă şi Gigi Becali, care se află într-o situaţie mai specială si că jucătorii vor face tot posibilul să aducă bucurie prin calificarea consecutive spre grupele Champions League".

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Gigi Becali, CONDAMNAT DEFINITIV LA 3 ANI DE INCHISOARE cu executare

Gigi BecaliGigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şe