home
24-06-13

Steaua - Vardar Skopje, in turul II preliminar al Champions League

Steaua va juca (va juca?) impotriva campioanei Macedoniei, FK Vardar Skopje, in turul II preliminar al Champions League.

Potrivit tragerii la sorti ce a avut loc luni la sediul UEFA din Nyon, Elvetia, campioana Romaniei va juca primul meci pe teren propriu, pe 16 sau 17 iulie, in timp ce returul se va disputa in Macedonia, pe 23 sau 24 iulie.

"Ros-albastrii" au fost cap de serie la tragerea la sorti si au primit cel mai cunoscut, daca nu si dificil, adversar dintr-o urna din care au mai facut parte Zeljeznicar (Bosnia Hertegovina), Skenderbeu (Albania), Birkirkara (Malta), Sutjeska (Muntenegru).

Cine este Vardar?

Fondată în 1947, Vardar Skopje e un club puternic care, mult timp, a evoluat în întrecerea fotbalistică din fosta Iugoslavie. Cea mai importantă realizare acolo a fost câştigarea Cupei, în 1961. În rest, foarte multe sezoane petrecute în liga a doua.

De când campionatul din Macedonia a trecut la formatul modern, Vardar Skopje a făcut legea în primul eşalon, cucerind titlul de şapte ori din 1993 până acum, perioadă în care a luat şi cinci cupe. În stagiunea recent încheiată, trupa pregătită de Blagoja Milevski (42 de ani) s-a clasat pe primul loc în campionat, la cinci puncte avans faţă de Metalurg Skopje. În 33 de etape, viitoarea adversară a Stelei a bifat: 20 de victorii, 8 remize şi 5 înfrângeri.

Vardar a a dat şi golgheterul primei ligi, macedoneanul Jovan Kostovski punctând de 22 de ori.

În lot sunt şi opt stranieri:
*Portarul sloven, Milici
*Fundaşul sârb, Bojovici
*Mijlocaşul nigerian, Guobadia
*Mijlocaşul spaniol, Gimenez
*Mijlocaşul sârb, Petrovici
*Atacantul portughez, Bonifacio
*Atacantul nigerian, Ogbonna (a trecut şi pe la CFR Cluj)
*Atacantul brazilian, Lico

Au eliminat Dinamo, au pierdut cu Rapid

În sezonul 1985-1986 al Cupei UEFA, Vardar Skopje a eliminat Dinamo, cu Mircea Lucescu pe bancă, în prima rundă a competiţiei. La vremea respectivă, Vardar provenea din fosta Iugoslavie. În tur, la Bucureşti, scorul a fost 2-1 pentru „câini“, însă Vardar s-a calificat după returul câştigat cu 1-0, pe teren propriu.

În 2005-2006, în acel sezon memorabil în care Rapid şi Steaua s-au duelat în sferturile Cupei UEFA, giuleştenii au trecut de Vardar Skopje, în primul tur preliminar. A fost 3-0, în tur, la Bucureşti, şi 1-1, în retur, la Skopje.

Adevarul

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Am implinit 21 de ani - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Gigi Becali, CONDAMNAT DEFINITIV LA 3 ANI DE INCHISOARE cu executare

Gigi BecaliGigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şe