home
08-06-13

Suflet de suporter

A fi sau a nu fi suporter?
Cum a pornit acest articol?

De la un zambet inocent de copil, desenat pe chipul unui manager la vederea cadoului primit: un tricou Steaua semnat de tehnicianul echipei Steaua, Laurentiu Reghecampf. Este vorba despre managerul nostru, o femeie care munceste 16 ore din 24 , insa care, atunci cand e vorba de echipa-i preferata pleaca la 4 de la birou, isi pregateste tricoul norocos cu care se uita la meci, iar dimineata, dupa meci, isi rupe de fiecare data 20 -30 minute din sedinta zilnica pentru comentarii infocate.

€œA fi sportiv nu inseamna a practica doar un sport, a fi sportiv inseamna o viata sanatoasa: fizic, psihic, spiritual si a fi suporter credem ca inseamna la fel!

Ce s-a ales de imaginea Sportului de acum 20-30 ani? De ce ni se refuza dreptul de a ne bucura de un hobby? De ce nu se intelege ca societatea bolnava in care traim nu are voie sa ne rapeasca pasiunile prin supunerea la "€œinjectari cu interese"? Nu stim. Noi suntem suporteri si atat. Nu vrem sa fim parte in jocuri de culise, politice, infractioanle sau de alta natura!

Suporterul trebuie sa conteze, trebuie tratat cu tandretea cu care “cei mari se poarta cu copiii”, pentru ca el e sensibil, e trup si suflet pentru echipa lui si orice incercare de a-i zdruncina principiile legate de aceasta cu lucruri care n-au legatura cu actul sportiv, il afecteaza, il macina si il indeparteaza. Ne dorim oare un feneomen sportiv impersonal?

Mai are vreun farmec?

Nu, avem nevoie de Suporter. De omul vibrant a carui inima sta sa sara din piept ori de cate ori echipa sa e intr-o competitie, al carui zambet e creionat in culorile echipei favorite inca de copil, si peste care zambet, vremea nu a trecut, ci doar l-a transformat in fortareata pentru dintii ce scrasnesc a victorie.

In Sport, evolutia ar putea insemna intoarcerea in timp, la valori si mentalitati trecute.

Ducem dorul vremurilor in care suporterii erau incurajati sa-si iubeasca echipa si atat, fara sa-i priveasca ce se intampla in afara terenului.

Dorim sa se constientizeze, ca odinioara, ca succesele in sport trebuie sa fie motiv de sarbatoare nationala, deoarece istoria ne-a dovedit ca acestea au reprezentat adevarate pasapoarte ale Romaniei spre lumea intreaga! Iar pentru un sportiv, sa duca pe umeri Romania nu e putin lucru, ci o mare responsabilitate!

Si mai avem o dorinta arzatoare: sa avem comentatori sportivi dupa modelul lui Cristian Topescu! Un om care sa ne incalzeasca sufletele cu vocea gatuita de emotia cu care el insusi traieste toate evenimentele sportive, atunci, acolo, cu noi.

Nu vrem sa ne improscam hobby-ul cu mocirla creata de parti prix-urile unor pseudo-comentatori sportivi care inteleg sa-si faca datoria urmarind directiile trasate de trusturile la care lucreaza sau de propriile simpatii.

Vrem doar respectarea deontologiei profesionale care le cere sa fie impartiali, sa incurajeze si sa sustina fenomenul sportiv. Avem nevoie sa iubim cu ardoare sportul, avem nevoie sa ne uneasca niste pasiuni, avem nevoie sa vedem in sportivi niste vanatori de performanta, nu niste imagini denaturate de presa de scandal. Nu pentru ca suntem slabi, ci pentru ca ne e sete de modele dupa care sa ne ghidam, iar modele sunt cele care au parte de cea mai mare expunere mediatica, din pacate sau din fericire.

Vrem sa credem. Vrem sa fim suporteri. Ne permiteti, va rugam?

Loredana Marin

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Gigi Becali, CONDAMNAT DEFINITIV LA 3 ANI DE INCHISOARE cu executare

Gigi BecaliGigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şe