home
20-05-13

‘Meci de vacanta, cu goluri multe’ (‘Cum se pateaza statuile’)

Un meci generos, spectaculos, de inalta tinuta tehnico-tactica, s-a desfasurat duminica seara pe stadionul din bulevardul Ghencea.

Steaua, blazata si plictisita, incununata campiona pentru a 24-a oara, a intalnit pe Viitorul, tanara echipa a lui Gica Hagi venind la Bucuresti cu spectrul retrogradarii deasupra capului, jucand pentru supravietuire. A rezultat un joc de inalt registru spectacular, cu unele greseli inerente, adevarat, Steaua ruland jucatorii mai putin folositi de-a lungul sezonului, iar Viitorul punctand prin inspiratia pieselor importante, aflate in zi de gratie.

Pe scurt, cel mai bun meci facut in acest an de ovidieni vs. cel mai slab meci facut de stelisti, spre disperarea celorlalte echipe care se lupta pentru salvarea de la retrogradare.

In tribune, o atmosfera de sarbatoare. Publicul a scandat in sir numele Regelui Hagi, foarte, foarte, foarte crispat, ba chiar jenat-rusinat, din nu se stie ce motive (probabil respectul pentru adversar), George Becali, prin contrast, fiind ignorat de public, dar foarte, foarte, foarte fericit, jubiland la golurile adversarilor, semn ca exista fair-play si se recunosc valoarea si talentul acestor copii.

Sa retinem pentru mult timp dubla dovada de civilizatie si onoare, predata in aceasta seara deosebita de mai. Cadre sugestive, atat de frumoase, atat de convingatoare.

Hagi-Becali-MM-Reghe-Ana. E tablou de familie si parca-mi pare rau, ca n-am fost pe stadion, pentru eroul meu.

Timisoara AEK, Vaslui, Viitorul. Cuie. Mi ducu mi tornu. We come, we go.

In concluzie, jucatori de perspectiva (dar parca prea superficiali in unele momente), morala sanatoasa, meci frumos, goluri multe, generozitate, public multumit, doua echipe (dar mai mult una) auto-desfiintate moral pentru mult timp de-acum incolo, o statuie patata, poate fara stirea ei, dar cu jeg pe fata – element art nouveau. Structuralism-destructuralism. Pozitivism-negativism. O echipa nevinovata, Viitorul, si o echipa care poarta culpa exclusiva, Steaua.

Inca mai exista oameni de onoare in fotbalul romanesc. Inca te poti baza pe cuvantul dat. Mai exista repere.

My Lord, My God

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
49 ani de la 20-05-1964

Ziua de nastere a lui Belodedici.

Unul din cei mai buni fundasi ai Stelei, al carui palmares include: 5 titluri si 4 cupe ale Romaniei, CCE (1986), Supercupa Europei (1987), 2 semifinale CCE. In toamna lui '88 a fugit din Romania comunista. A marcat 21 de goluri in 225 de partide.
Steaua-Viitorul, atmosfera 1 - OmBun

Steaua-Viitorul, atmosfera 2 - OmBun

Steaua-Viitorul, 2-5 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Noi nu mergem la răzbel!

Clubul nostru drag, ce mult te ...Trompetele sparte ale unor oi – mai mult, mai putin sau deloc deghizate – au inceput sa faca zgomot spre influentare, vopsire si prostire. Suntem la finele unui sezon care a adus urmatoarele r