home
19-05-13

STEAUA-Viitorul: 2-5 VIDEO & FOTO / Senzationala, fabuloasa, incredibila Viitorul a dat o lectie de fotbal CAMPIOANEI

Steaua a încasat cea mai drastică înfrângere din acest sezon în meciul de pe teren propriu cu Viitorul Constanța, partidă în care trupa din Ghencea a jucat sub orice critică. Suspiciunile de ”blat” sunt absolut întemeiate, iar rânjetul lui Becali de la oficială la fiecare gol reușit de echipa lui Gică Hagi sporește rușinea abătută asupra Stelei.



Bănuit de blat încă dinainte de start, meciul din Ghencea dintre Steaua și Viitorul Constanța a fost mai mult un film de comedie, la care a râs doar Gigi Becali. Cârcotașii din taberele adverse ar putea spune că Steaua a predat deliberat victoria oaspeților pentru ca aceștia să se salveze de la retrogradare, pe când alții ar putea spune că rezervele Stelei sunt departe de ceea ce arată prima echipă.

Viitorul a jucat pe viață și pe moarte în fața celor 7.000 de suporteri ai roș-albaștrilor, în timp ce Steaua arăta nu doar ca o echipă aflată deja în vacanță, dar ca o formație ruptă de la mijloc, încropită la nimereală și cu jucători care parcă se vedeau pentru prima oară.



Trupa de la malul mării a arătat că-și dorește să câștige și a pus totul pe cartea atacului, iar în minutul 9 Aurelian Chițu a deschis scorul cu un șut la colțul lung, la capătul unei acțiuni în care oaspeții au profitat din plin de lipsa de omogenitate a roș-albaștrilor.

Vinovat la primul gol al oaspeților, Doru Bratu a comis-o grav din nou și în minutul 34, după ce l-a faultat pe Vlad Rusu în careu și a făcut cadou un penalty pentru Viitorul. Nicolae Dică a executat superb pe centru și a dus scorul la 2-0.

Un minut mai târziu, Nikolic a obținut ușor un penalty pentru Steaua după ce a șutat intenționat mingea în mâna lui Puțanu. Arbitrul s-a lăsat păcălit și a greșit și avertismentul, acordându-i aiurea galben lui Alin Toșca. Tot Nikolic a fost cel care a executat de la punctul cu var și a redus din diferență pentru formația din Ghencea.

Viitorul a refăcut imediat diferența de două goluri, în urma unui contraatac fulgerător la finalul căruia Chițu a șutat imparabil cu stângul din marginea careului.

Scos din minți de evoluția sub orice critică a lui Doru Bratu, Reghecampf l-a înlocuit încă din minutul 40 cu Georgievski, dar jocul slab al Stelei din defensivă a continuat. Iar două minute mai târziu, Larie a stabilit scorul la pauză, cu o lovitură de cap din careu, după o centrare de pe dreapta.

Pauza a adus uragane în vestiarul Stelei, dar și o discuție foarte aprinsă în loja oficială a oaspeților, unde Becali s-a contrat minute în șir cu Gică Hagi. Patronul Viitorului ar fi dorit ca Steaua să-și apere corect șansele și să nu existe discuții despre un blat, însă Becali arăta nepăsător la ce zic alții, ba chiar și-a permis să râdă fără nicio jenă la fiecare gol al oaspeților.

Reghecampf a făcut toate schimbările la pauză, Mihai Costea și Cornel Râpă fiind înlocuiți cu Raul Rusescu și Adi Popa, modificări ce aveau să schimbe puțin în bine jocul de atac al gazdelor. Iar în minutul 58 Adi Rocha a redus din diferență, marcând pentru 2-4, după câteva secunde de la o mare ocazie când a ratat singur cu Vâtcă.

Însă Viitorul s-a desprins iar la trei goluri distanță după doar cinci minute, tot datorită unei execuții de excepție la care Cojocaru a fost simplă victimă. Nikolov a prins un șut senzațional în diagonală de pe linia careului mare și a dus scorul la un incredibil 5-2 pentru echipa constănțeană.

Din acel moment, jocul și-a pierdut orice noimă. Steaua a dat impresia că nu mai are rost să se zbată pentru ca să revină, în timp ce Viitorul avea un avans confortabil și a nu mai forțat în ofensivă. Tragerile de timp ale oaspeților și ”miserupismul” cu care steliștii au abordat ultima jumătate de oră anunțau că nu se mai poate întâmpla nimic.

Totuși, prelungirile au mai adus o lovitură în curtea grupării din Ghencea, după ce Pârvulescu l-a faultat pe Chițu în careu. Cojocaru a împiedicat însă un scor de tenis și a parat șutul lui Vlad Rusu din penalty.

Onlinesport



DUPA MECI:

Laurentiu Reghecampf: "Sincer, nu-mi arde de glume şi de râs pentru că prestaţia anumitor jucători în această seară a fost dezastruoasă. Asta ne dă de gândit, iar probabil oamenii care conduc clubul se vor gândi de ce are Steaua nevoie.

Îmi pare rău pentru Iancu, pentru Bratu, pentru că altfel ar fi trebuit să joace astăzi. Vreau să îmi cer scuze în primul rând în faţa fanilor. Ei au venit aici pentru altceva.

Mai sunt două etape şi cu siguranţă din vară va continua altcineva, pentru că eu nu fac astfel de jocuri. Probabil nu voi mai continua la Steaua. Eu am altă mentalitate. Eu vreau să merg în Champions League, să câştig meciuri.

Poate e şi vina mea. Eu l-am adus pe Doru Bratu, poate mai avea nevoie de timp. Sunt multe chestii care m-au deranjat şi în primul rând m-a deranjat atitudinea lor. Este păcat. Eu le-am spus jucătorilor că îmi doresc să câştigăm toate meciurile.

Voi respecta oamenii, indiferent cine sunt ei, dar, la urma urmei, este o competiţie sportivă şi trebuie să îţi faci meseria atunci când intri pe teren.

Nu am oferte, dar nu e nicio problemă. Probabil voi avea unde să antrenez".

Indezirabilu': "Nu e vorba că jucătorii n-au valoare de Steaua, dar n-au jucat cu motoarele la maximă. Acolo era şi Dică, le era şi lor ruşine. Era acolo şi Iancu, care a venit de la ei...astea sunt lucruri de omenie, lumea poate să înţeleagă sau nu.

Astea sunt chestii de omenie, le face oricine. Cine înţelege bine, cine nu, nu. Ca eu să mă bucur pentru naşul meu. Ce, nu mă pot bucura pentru naşul?

Dar astea nu sunt blaturi, eu n-am făcut un blat în viaţa mea. Doru Bratu a fost cel mai bun.

Mi-era frică şi la 4-1. Mi-era frică să nu-i rănesc. Am zis că dacă îl bagă pe Popa îi egalăm. Era vijelie acolo cu motoreta.

Mie nu mi-a spus că nu va continua. Dacă nu va continua, fiecare om face ce vrea. Îţi spun eu ce l-a deranjat. Crede că am făcut vreun aranjament fără să ştie el. Dar nu a făcut nimeni niciun aranjament, aşa a fost să fie. Eu n-am ce să-i fac. Nu a fost nimic. La Steaua nu are ce să se schimbe. Nu înţeleg. Ce să se schimbe?! Nu înţeleg ce vrea să se schimbe la Steaua...

Dacă e nemulţumit de relaţia cu mine, să-mi spună, dar nu cred că e asta. Lui cred că i-a fost jenă de rezultat şi nu a ştiut ce să spună. E fraier. De ce să se scuze?! Care e problema lui dacă eu sunt fericit că-l scap pe naşul Hagi, care e problema?! Crede că am intervenit eu sau managerul pe lângă Bratu ca să facă 11 metri. Bratu e jucătorul lui, cum să creadă asta.

O să continue, a vrut şi el acum să se dea, vezi Doamne, cutare şi cutare".

Dupa 15 minute de la primele declaratii, Laurentiu Reghecampf a spus:

"Nu se pune problema să-mi dau demisia, am zis doar că trebuie schimbate lucruri, aduşi jucători care să înţeleagă ce înseamnă să fii profesionist. Prin "jocuri murdare" m-am referit la ce s-a scris în presă, am zis că eu nu particip la asemenea jocuri. N-am criticat niciodata jucătorii, dar nu e normal să intri pe teren şi nici să nu-ţi pară rău cînd greşeşti! Aşa ceva nu se va mai întîmpla la Steaua. Nu mă deranjează ca s-a bucurat Gigi, eu nu mă voi bucura niciodată de o înfrîngere.

Eu am spus că nu voi participa la nici un blat şi că nu mă voi bucura atunci cînd pierd. Eu nu m-am referit la patronul echipei cînd am spus de lucruri murdare. M-am referit la ceea ce a apărut în presă şi s-a strigat apoi prin tribune. Eu am spus că nu se poate ca unii dintre jucători, precum Iancu, să aibă o asemenea atitudine. Ca să rămîn la Steaua trebuie să schimbăm multe lucruri. Nu se poate ca Nikolici să dea toate mingile la adversar. Nu se poate cu această atitudine!".

Reghecampf, la conferinta de presa:

"Jucătorii care au greşit îşi vor căuta alte echipe. E păcat pentru ei, că sînt tineri şi nu-şi fac meseria aşa cum trebuie. I-am atenţionat toată săptămîna că n-o să iert aşa ceva! Şi totuşi s-a întîmplat. Au fost greşeli personale, goluri primite uşor, dar nu bănuiesc pe nimeni, am încredere în jucători.

Colaborarea mea cu Gigi nu are de-a face cu ce face el, că se bucură că a bătut Viitorul. Nici nu cred că s-a bucurat. Am zis că din vară voi pleca, dar am spus că ne trebuie jucători. Mîine mă voi întîlni cu Gigi, trebuie să vorbim. După un asemenea meci trebuie luate măsuri, nu se poate trece uşor peste aşa ceva".

Gheorghe Hagi, patronul Viitorului: "Am o singură rugăminte. V-am rugat să mă respectaţi. Terminaţi cu circul ăsta. Băieţii ăştia au jucat fotbal. Ce e în casă la Steaua, nu e la mine.

Aceşti copii au dat goluri, au alergat. Au muncit în acest campionat de la cap la coadă. A venit acest meci, pe care nici nu îl visam. Eu nu vreau să mă bag, dar nu luaţi din meritele acestori copii. Nu ştiu ce a făcut Steaua, nu e treaba mea, dar respectaţi munca acestor copii. Nu am vrut să intru în aceste scenarite, în polemicile astea.

Steaua a băgat doar jucători foarte buni, care au jucat în Champions League. De ce nu au dat randament, treaba lor. Nu se poate aşa. Toţi muncim şi încercăm să facem.... Dacă alţii sunt dezamăgiţi, nu e problema mea.

Dumnezeu ne-a dat acest rezultat, pentru că aceşti copilaşi au muncit tot sezonul. Au obţinut acest rezultat istoric.

Zi de zi am investit şi ne-am asumat acest risc... Iată că acum suntem câştigători şi am obţinut un rezultat la care nici nu am visat. Am avut noroc cât în toate celelalte meciuri. Ţineţi minte că am condus în 12 meciuri.

Ce să creadă aceşti copii când se uită la televizor?! Nu eu fac programul Stelei... dacă ei au trimis jucătorii în vacanţă. Nu e problema mea ce a făcut Steaua, dar nu luaţi din munca acestor copii".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
49 ani de la 20-05-1964

Ziua de nastere a lui Belodedici.

Unul din cei mai buni fundasi ai Stelei, al carui palmares include: 5 titluri si 4 cupe ale Romaniei, CCE (1986), Supercupa Europei (1987), 2 semifinale CCE. In toamna lui '88 a fugit din Romania comunista. A marcat 21 de goluri in 225 de partide.
Steaua-Viitorul, atmosfera 1 - OmBun

Steaua-Viitorul, atmosfera 2 - OmBun

Steaua-Viitorul, 2-5 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Noi nu mergem la răzbel!

Clubul nostru drag, ce mult te ...Trompetele sparte ale unor oi – mai mult, mai putin sau deloc deghizate – au inceput sa faca zgomot spre influentare, vopsire si prostire. Suntem la finele unui sezon care a adus urmatoarele r