home
11-05-13

Astia nu inteleg nimic si nu-s in stare de nimic

Cea mai penibila echipa a lui Dinamo din ultimii 7 ani a fost iertata cu un meschin 2-0 de cea mai stralucitoare echipa a Stelei din ultimii 7 ani.

Daca am fi fost in situatii inverse, sunt convins ca militienii nu ar fi iertat-o pe Steluta fara un 5-0, 6-1, 7-2. Asta era scorul logic, care trebuia obtinut aseara, intre o echipa pe val si una inecata deja si, peste asta, si decimata de absente, asa vai-mama-lor cum erau. Cel mai probabil, vineri seara s-a inregistrat – degeaba – una din cele mai mari diferente valorice din istoria confruntarilor.

Macar pentru umilintele din meciurile directe din ultimii ani (dintre care amintesc doar acel 4-2 din Ghencea si pierderea titlului in Stefan cel Mare, dupa infrangerea lui Lacatus), in meciul de vineri seara, la fortele desfasurate, Steaua era obligata sa castige – sau, macar, sa dea impresia ca face totul pentru a castiga – cu un scor cat mai mare, care sa puncteze convingator diferenta istorica.

In alte momente asemanatoare, de major avans valoric, toate generatiile Stelei Istorice au confirmat prin unicul lucru care ramane – scorul – diferentele valorice majore din ziua meciului. 4-0, 5-0, 3-0, 4-1. Luati statisticile, beliti bine ochii si poate intelegeti cate ceva.

Acest 2-0, raportat la context, e mai aproape de o rusine decat de un succes.

Intre un minim si un maxim istoric pe ultimii 7 ani, minim general confirmat inclusiv de modul in care s-au prezentat la joc adversarii nostri, diferenta trebuia consacrata de un scor mult, mult mai mare.

Depasirea lui Dinamo ca numar de victorii, cel putin egalarea golaverajului (capitole la care Steaua inregistreaza singurele – dar foarte dureroasele – dezavantaje statistice overall), ar trebui sa fie elemente centrale in motivatia clubului. Sunt convins ca cei mai multi de acolo habar n-au de acest deficit. Ce asteptari de ambitie sa mai ai de la ei, spre a-l anula, daca onorabilii nici macar nu stiu ca exista?

In ciuda aparentelor, meciul de aseara a fost castigat net de Dinamo, care nu se va mai gasi in viitorul apropiat intr-o asemenea stare de degradare, aceasta iesind onorabil dintr-o confruntare in care trebuia dezmembrata cu un minim 5-0, 6-0, daca nu chiar un 7, 8-0, de care sa i se aduca aminte pentru mult timp. Asemenea scor era perfect posibil, daca ar fi existat o minima ambitie stelista. Daca ar fi fost Dinamo in locul Stelei, nu ar fi iertat-o si ar fi dat tot ce-ar fi avut mai bun in ei. Si i-ar fi scos ochii ani in sir dupa aia. Ar fi lovit-o cu sete pana la ultimul fluier. Dupa cum vine si vorba: caineste. Lipsa de ambitie aratata ieri de Steaua este rusinoasa si este ceea ce deranjeaza in primul rand.

Steaua, care nu se va mai gasi in viitorul apropiat intr-un asemenea avantaj colosal, a ratat revoltator ocazia de confirma sensul unei rivalitati sportive, de a ataca in valuri, de a fi cu cutitul intre dinti la fiecare faza, cu dintii in beregata adversarului – cu disperarea de a demonstra dorinta de a-si ingropa un raios, jegos si prea fudul adversar istoric. De ce? Pentru ca se putea, deci trebuia!

Pornind cu primul de sus de sus si terminand cu ultimul de jos, oile astea demonstreaza ca, in ciuda unor aparente, nu inteleg si nu sunt in stare de nimic.

Filip Pindean


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
30 ani de la 13-05-1983

Ziua de nastere a lui Ianos Szekely

Ianos Szekely a venit la Steaua in vara anului 2008 de la Otelul Galati.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Suporterii Stelei merită mai mult decât un campionat!

I. A fost sau n-a fost…? Înainte și după meciul din Giulești, presa, cluburile (jucători, patroni, manageri, etc.), dezbăteau cel mai “aprig” subiect al momentului: este sau nu Rap