home
18-03-13

Helmuth Duckadam, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Clubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zaragoza.

Sevilla a transformat 17 martie 2013 într-o serbare a fotbalului românesc! Gruparea din Andaluzia l-a invitat pe Helmuth Duckadam la un prînz oficial înaintea meciului de campionat cu Zaragoza şi fostul portar a mers după aceea pe stadionul Sanchez Pizjuan, unde a parat în 1986 patru lovituri de departajare, o realizare care i-a adus Stelei Cupa Campionilor Europeni.

La masă, alături de Duckadam s-au aflat preşedintele Sevillei, Del Nido, şi şeful de la Zaragoza, Fernando Mills. Meciul a fost de coşmar pentru un conaţional al lui Helmuth: oaspeţii aragonezi, cu Săpunaru titular, au pierdut cu 0-4.

Gazdele nu l-au sărbătorit numai pe Duckadam. Biletele de meci au avut preţuri promoţionale pentru români, 5 euro unul! Sevilla a explicat pe site-ul ei oficial demersul: "Dacă fotbalul din vreo ţară e atît de mult legat de stadionul Sanchez Pizjuan, acea ţară este România. Cînd Steaua legendarului Duckadam a cucerit Cupa Campionilor la Sevilla, ea a ridicat fotbalul românesc la un nivel la care nu s-a mai aflat niciodată".

"Duckadam a primit un tablou şi un echipament al Sevillei cu numărul 1. Sanchez Pizjuan a fost în 1986 epicentrul fotbalului european, şi Helmuth a oferit atunci o seară emoţionantă şi memorabilă" (www.sevillafc.es)

Gazeta Sporturilor

Observatii FCSteaua.ro:

1. Sa remarcam impreuna incultura crasa a spaniolilor, care l-au premiat pe Duckadam, nu pe Ceausescu. Peste 249 de ani (toamna, ca primavara vor fi ocupati tot cu fierea), cand Dinamo si/sau Rapid si/sau Craiova or sa ajunga sa mai joace in Spania, in cupele europene, speram ca nu vor uita acest scuipat pe obrazul oparitilor. Oprimatilor, pardon!

2. FC Barcelona a jucat deja, in acest sezon, pe "Sanchez Pizjuan" (au castigat cu 3-2, pe 29 septembrie), deci andaluzii nu aveau cum sa le "faca o aroganta" catalanilor in preajma zilei de 7 mai. Dar pe 5 mai vor veni la Sevilla ceilalti catalani, Espanyol. Speram sa fie premiati atunci macar Marius Lacatus si Gabi Balint.

Si acum sa ne amintim:









FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-FC Vaslui, atmosfera - OmBun

Steaua-FC Vaslui, 1-0 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

"JAIL 4 jiji" pe Stamford Bridge

Sa fieDaca suporterii romani stelisti le-au aratat celor de la Chelsea ce-i aia o galerie, un "drogat", un "bagabont", un "element dusmanos" a ales sa-si exprime ca in meciul tur dragostea fata de clubul St

Va rog, mult iubiti conducatori, umiliti-ne in continuare

Jiji e omul banuluiN-am prins perioada de trista amintire de dinainte de 1989 mai mult de cativa ani, prea putini pentru a-mi aminti de altceva decat de uniforma portocaliu cu albastru de gradinita si de ursul si calul