home
26-02-13

Laurenţiu Reghecampf vrea să câştige Liga Europa

Antrenorul Stelei, Laurentiu Reghecampf, a vorbit marti la DigiSport despre calificarea in optimile de finala ale Ligii Europa, in dauna Ajaxului,, despre "dubla" cu Chelsea, ori despre contractul cu Ala.

Cele mai importante declaratii facute marti:

"La prima conferinţă de presă pe care am avut-o la Steaua am zis că vreau campionatul şi să câştigăm Europa League. Toţi au râs, dar încet-încet am mers spre obiectivul nostru. De ce să nu ne gândim să câştigăm Europa League? Dacă vom juca la fel ca în meciul cu Ajax, putem să trecem şi-n următorul tur. Eu nu spun că vreau să câştigăm Europa League, ci că se poate să o câştigăm. Avem jucători foarte valoroşi şi o echipă foarte puternică".

"E cel mai frumos moment pe care l-am trăit în viaţa de antrenor. Nu cel mai emoţionat: începutul de campionat a fost foarte greu, meciurile din grupele Europa League... Dar să te califici la un meci cu Ajax e ceva incredibil. Până azi e cel mai important obiectiv pe care l-am atins".

"Pentru mine, acest meci a început exact când s-a terminat meciul tur. Eram foarte supăraţi, dezamăgiţi, nu făcusem un meci foarte bun, Ajax o echipă foarte puternică. Dar era primul meci oficial din acest an şi, făcând o analiză, le-am spus băieţilor că am mare încredere. Prima discuţie a fost la hotel, când ne-am întâlnit cu patronul echipei, care ne-a încurajat şi ne-a spus că obiectivul nostru este titlul. Toţi erau sceptici, nimeni nu credea".

"Pe jucători i-am simţit încrezători. Tănase mi-a spus că el crede că ne calificăm, că el nu crede că Ajax este aşa puternică. Mi-a spus că el are o impresie bună, că am jucat bine şi că ne calificăm. Am făcut foarte mult cu ei tactic, am vorbit mult cum putem să îi blocăm. Eu am rămas uimit că Ajax nu a reuşit să ajungă mai sus în Ligă, pentru că sunt foarte buni. Ştiam forţa pe care o avem, mai ales când atacăm. Becali ne-a spus că nu e nicio problemă, nu credea, încerca să ne încurajeze. Dânsul ne-a ajutat foarte mult."

"Nu dorm foarte mult înaintea unor astfel de meciuri: trei, patru ore, nu mult".

"Am început să lucrăm tactic cu trei zile înainte de meci şi i-am văzut foarte concentraţi. E foarte important să îi vezi aşa, mai ales că antrenamentele tactice sunt plictisitoare. Au fost momente când i-am văzut preocupaţi, ei veneau la mine să mă întrebe cum facem, ce soluţii avem".

"Când Vlad Chiricheş a respins la prima mare ocazie a lor, m-am gândit că putem, că asta e semnul. M-am liniştit la 2-0 şi total după 11 metri. Mă gândeam la episodul Chiajna, unde am pierdut la 11 metri. Stafful a vrut să ne ţinem de gât, dar nu am fost de acord, m-am dat într-o parte. Nu i-am lăsat să se ţină de gât. Le-am spus că la Chiajna am stat aşa şi nu am reuşit".

"Am avut cele mai mari emoţii când a executat Filip. Făcuse un meci foarte bun şi era foarte rău pentru moralul lui să rateze. La penaltiul bătut de Latovlevici n-am avut nicio emoţie, pentru că el a făcut un meci senzaţional. Mi-au dat lacrimile când a dat Filip gol. Atunci mi-am dat seama că o să reuşim".

"Le-am zis băieţilor că eu n-am cum să fiu euforic până când nu vom realiza ce ne-am propus. Eu cred că ar trebui să trecem la următoarea etapă. Am ajuns să jucăm la un nivel foarte înalt, am ajuns să jucăm numai cu echipe de top, jucătorii au o responsabilitate foarte mare. În acelaşi timp, un adversar ca "U" Cluj este mult mai motivat când joacă împotriva Stelei. Este greu să cobori cu picioarele pe pământ într-un timp atât de scurt".

"Patronul echipei nu vrea sa vanda neaparat vreun jucator. El vrea, ca si mine, sa ajunga in grupele Ligii Campionilor, iar ca Steaua sa devina prima echipa din Romania care joaca in optimile de finala ale Champions League".

"Am primă 500.000 de euro dacă vom cîştiga Europa League, iar dacă voi cîştiga Champions League 1 milion de euro. Sînt foarte greu de atins aceste obiective, dar nu imposibil".

"Obiectivul nostru este cîştigarea campionatului. Nu cred că ne mai poate opri cineva. Sîntem pe drumul cel bun şi avem un avans destul de important".

"E mai bine pentru noi ca Rafael Benitez sa ramana antrenorul lui Chelsea. Daca ar avea stabilitate pe banca tehnica pentru sezonul urmator, ne-ar fi mai greu".

"Vrem să facem un imn pe care să-l cîntăm la sfîrşitul meciului. Vom cînta toţi, alături de fani. Toţi jucătorii şi toţi cei din staff vor cînta. Vrem să fim cît mai uniţi. Ne dorim să ne apropiem cît mai mult de fani. O să fie ceva inedit. Nu vreau să spun mai multe. Veţi vedea în scurt timp despre ce vorbesc".

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Articole promoţionale - Peluza Sud

Esarfe - Peluza Sud Dupa cum v-am promis, Peluza Sud Steaua Bucuresti va incepe sa produca spre vanzare si promovare o serie de materiale cu emblemele Sudului! Primul articol va fi o esarfa,pe fata careia se afla

Inregistrarea meciului STEAUA - Ajax

EROII Cu siguranta sunt persoane doritoare. Asadar: ------------------------------- UEFA Europa League 2012-2013 ------------------------------- Last 32 - 21 february 2013 - Second leg FC STEAUA BU