home
28-01-13

Gică Hagi: "Gigi a devenit mai înţelept în ultimii ani"

Hagi spune că relaţiile dintre el şi Gigi Becali sunt din nou apropiate şi că îi dă acestuia sfaturi. În ciuda acestor lucruri, patronul Viitorului nu ia, momentan, în considerare varianta de a antrena Steaua.

Domnule Hagi, cum simte un fotbalist această perioadă a cantonamentelor?
Noi suntem aici pentru a ne pregăti pentru a doua parte a campionatului şi vrem ca în retur să creştem de la meci la meci. Pentru că eu cred că se putea şi se poate mai bine.

Una dintre partidele în care echipa dumneavoastră şi-a arătat carenţele a fost cea cu Steaua...
Steaua e cea mai puternică echipă din fotbalul românesc şi asta s-a văzut pe tot parcursul turului, nu neapărat împotriva noastră.

Apropo de Steaua, patronul echipei a spus că, după plecarea lui Reghecampf, dumneavoastră veţi fi noul antrenor. Cum vi se pare această idee?
Momentan, eu sunt angrenat în proiectul de la Academie, iar Reghecampf face o treabă excelentă la Steaua. Haideţi să lăsăm lucrurile aşa cum sunt, iar în viitor vom vedea ce va fi.

Relaţia dumneavoastră cu Gigi Becali a trecut prin momente delicate în ultimii ani. Cum stau lucrurile în prezent?
Pot spune că este una foarte bună, mai ales că Gigi şi-a cerut scuze. În ultimul timp comunicăm din ce în ce mai mult, se consultă cu mine atunci când are nevoie de un sfat. Gigi a devenit mai înţelept în ultimii ani, a trecut vremea şi peste el şi a acumulat experienţă.

"Avem nevoie de proiecte, nu doar de suflu nou"

Schimbăm subiectul. Spuneţi că Steaua este cea mai puternică echipă din ţară, dar, cu toate acestea, unii jucători refuză să vină în Ghencea. Este cazul lui Maxim...
A fost alegerea lui, însă eu sunt de părere că Steaua nu se poate refuza. Indiferent dacă eşti antrenor sau jucător. În viaţă te poţi întâlni o singură dată cu un astfel de tren...

Gabi Iancu, în schimb, nu a părut să ezite. Ce contribuţie aţi avut dumneavoastră în pasul făcut de acesta spre Steaua?
Sincer să fiu, imediat ce am primit oferta, l-am sfătuit pe Iancu să meargă la Steaua. Repet, vorbim despre cea mai puternică echipă din Liga I şi nu trebuie să stai prea mult pe gânduri atunci când ai şansa de a ajunge acolo.

Îl veţi sprijini pe Gică Popescu atunci când va candida pentru postul de preşedinte al FRF?
Absolut! Gică, pe lângă că este prietenul meu, mi-e cumnat şi e conştient că din partea mea va avea tot sprijinul.

Simţiţi nevoia unei schimbări în fotbalul românesc?
Cred că e nevoie de acest lucru. A simţit chiar şi Mircea Sandu asta, pentru că din acest motiv a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat. Însă nu cred că un suflu nou e de ajuns. Avem nevoie de proiecte pentru a creşte fotbalişti, lucru de care Academia mea se ocupă acum.

"Am crescut cu Dobrin, Puiu Iordănescu şi Liţă Dumitru, iar din străinătate l-am avut ca model pe Johan Cruyff" - Gică Hagi

ProSport

CONFERINŢA DE PRESĂ A LUI HAGI DE DUPĂ ŞUTUIREA SA DE LA STEAUA:

Hagi, conferinta de presa demisie de la Steaua from Crsftw on Vimeo.



_______________________

În "ultimii ani", adică după demiterea lui Gică Hagi de la Steaua (septembrie 2007), "Ăla" a angajat 11 antrenori (Lăcătuş s-a băgat de 3 ori, iar Stoichiţă, de două ori), iar Victor Piţurcă a descris pe larg cum conduce "Ăla" clubul.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int