home
04-03-07

"Vreau sa calc pe urmele lui Hagi" (Prosport)!

INTERVIU / ELTON Brazilianul a comentat, în exclusivitate pentru ProSport, transferul sau la campioana României

Sigur pe calitatile sale, mijlocasul de 1,56 metri spera sa devina un idol pentru fanii din Ghencea, precum a fost Gica Hagi.

Ce stii despre fotbalul românesc si, în special, despre Steaua?
Sincer, nu cunosc foarte multe lucruri despre România. Dar îmi amintesc de Hagi. A fost cel mai bun jucator de la Mondialul din 1994. Eram mic atunci. Despre Steaua am aflat mai multe lucruri de pe internet. Am vazut ca este un club mare, cu o infrastructura puternica. Abia astept sa joc acolo.

Pleci la o vârsta frageda în Europa, 21 de ani. Nu ti-e teama de presiunea pe care o vei suporta?
Nu, nu mi-e frica. Stiu ca pot face lucruri frumoase în România si o sa lupt pentru a fi titular. Am încredere în calitatile mele si în talentul meu si sunt sigur ca îi voi multumi pe fanii Stelei. Sunt foarte determinat, am o viteza buna, o sa pun multe probleme fundasilor din România.

Crezi ca Steaua este doar o rampa de lansare pentru un transfer la un club mare din Europa?
Acum ma concentrez doar pe Steaua. Vreau sa câstig titluri cu aceasta echipa. Prefer sa ma gândesc la prezent, nu sa-mi fac planuri de viitor. Bineînteles ca visez sa ajung la o forta a Europei, dar nu ma grabesc. Sunt foarte tânar, iar prioritatea mea e Steaua.

Vei fi cel mai scund jucator din România. Cum ti se pare acest lucru?
Nu înaltimea este importanta. Sunt mic de statura, dar asta nu înseamna ca nu o sa le dau batai de cap adversarilor. Cred în talentul meu, iar înaltimea nu afecteaza acest lucru.

Vrei sa devii un nou idol al fanilor Stelei, precum Hagi? Nici el nu era înalt.
Bineînteles. Stiu ca am foarte mult de munca pentru a ajunge la nivelul lui Hagi. Trebuie sa arat determinare si sa obtin rezultate, iar suporterii ma vor aprecia. Vreau sa calc pe urmele lui Hagi!

Andrey joaca acum la Steaua. Sunteti prieteni?
Nu, dar ne cunoastem. M-a sunat si a fost un element determinant în luarea deciziei de a veni în România. Mi-era putin teama sa joc într-o tara pe care nu o cunosc, dar Andrey mi-a spus ca Steaua este un club mare, iar oficialii sunt foarte apropiati de jucatori. Mi-a zis ca a fost accidentat, dar toata lumea l-a sustinut.

Când ajungi în România sa faci vizita medicala?
Mâine (n.r. - azi) la ora 17:00, ora Braziliei, plec de aici. Luni o sa fiu în România.

Esti refacut dupa tendinita de care s-a scris?
Da, sunt 100% apt de joc. Nu merg în România sa stau prin cabinetele doctorilor, ci pentru a evolua pentru Steaua.


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.