home
18-11-12

Steaua - FC Severin: 2-1 VIDEO & FOTO / Antrenament reuşit pentru VfB Stuttgart

Steaua a câștigat cu 2-1 meciul de pe teren propriu cu Turnu Severin din cadrul etapei cu numărul 16. Oaspeții, lanterna roșie a clasamentului, au deschis scorul pe Ghencea prin Vancea ('16), dar Steaua a revenit imediat, a egalat prin Tănase ('20) și a trecut în avantaj datorită golului marcat de Rusescu ('27).



După ce Marinescu s-a accidentat la încălzire și în locul lui a intrat în poartă Ștețca, steliștii au vrut să profite de situație și au luat în primire careul advers încă din start. Acțiunile lui Adi Popa, Rusescu sau Mihai Costea au avut mereu ca țintă poarta Severinului în primul sfert de oră, dar fără ca Ștețca să aibă mari probleme.

În minutul 16 s-a deschis scorul, însă la poarta cealaltă. Severinul a accelerat frumos o fază în ofensivă, Zaharia a pasat șutat în fața porții, de unde Vancea a reluat în plasă, asta după ce Bourceanu a lăsat mingea să treacă de el.

Elevii lui Reghecampf n-au lăsat lucrurile așa prea mult timp și s-au pus imediat pe treabă. Iar în minutul 20 Cristi Tănase a restabilit egalitatea pe tabelă, după ce a reluat din cădere, din fața porții, o pasă din lateral. Șapte minute mai târziu, steliștii au preluat conducerea, după o fază creată tot de Adi Popa, autorul paselor decisive de gol. Mingea a ajuns excelent în fața porții la Rusescu, al cărui șut cu latul a dus scorul la 2-1.

La fel de axată pe ofensivă a fost formația din Ghencea și după pauză. Deși temperaturile scădeau simțitor pe stadion, jocul Stelei nu doar că se încălzea cu timpul dar chiar s-a încins în unele momente. Același trio de foc a menținut crescută tensiunea la poarta adversă, dar acțiunile lui Popa, Rusescu sau Costea nu s-au mai încheiat cu gol.

Spre final, Steaua nu a mai forțat preferând să-și conserve forțele în vederea întâlnirii cu Stuttgart din Liga Europa. Chiar dacă au avut mai mult mingea și și-au făcut simțită prezența în ofensivă, roș-albaștrii au scăzut foarte mult ritmul. Doar Chipciu a mai apărut periculos la finalizare în minutul 87, șutul lui fiind respins de Ștețca.

Steaua a încheiat jocul cu trei jucători accidentați. După Szukala, înlocuit încă din prima repriză, și Adi Popa, Georgievski a părăsit și el terenul de joc cu probleme medicale înainte de final, într-un moment când Reghecampf epuizase schimbările.

Onlinesport

FC Severin este doar a treia echipă care înscrie în deplasare, contra Stelei, după Oţelul Galaţi şi Dinamo.

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala (Filip '9), Gardoş, Pîrvulescu - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa (Prepeliţă '74), Tănase, M. Costea (Chipciu '46) - Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FC Severin: Şteţca - Mitici, Durimel, Dandea, Al. Giurgiu (Barry '81) - Moutinho - Neacşa (Abba '73), Dragalina, Olah, Al. Zaharia - Vancea (Thomas '89). Antrenor: Nicolo Napoli.

La meci au asistat aproximativ 7.500 de suporteri.

Laurenţiu Reghecampf: "Nicio victorie pe care am obţinut-o nu a fost uşoară. Ne-am marcat singuri un gol. Filip s-a poziţionat greşit, Bourceanu a trecut peste minge, iar cei de la Severin nici măcar nu au vrut să centreze ci să tragă la poartă. Oricum şi acolo a fost o greşeală de arbitraj pentru că mingea nu a stat la lovitura lor liberă. Jucătorii trebuie să rămână concentraţi, pentru că urmează o serie de meciuri cu Astra, Braşov, vremea se va strica, vor fi ploi, ninsori şi terenurile vor fi grele.

Mă interesează ca distanţa faţă de locul doi să fie cea pe care ne-am propus-o, de 15 puncte.

Georgievski va merge la spital să facă o radiografie şi sperăm să nu fie ceva grav. Mă deranjează mai tare că arbitrul nici măcar nu a văzut faultul. O să aşteptăm câteva zile şi o să vedem care este starea şi celorlalţi jucători care au ieşit accidentaţi, Szukala şi Adi Popa".


Nicolo Napoli: "Am jucat bine, ne-am creat ocazii, am marcat primul gol şi cred că suntem prima echipă care a condus Steaua în Ghencea, iar apoi a venit Adi Popa pe partea stângă şi s-a făcut 2-1. În rest, meciul a fost echilibrat. La final am avut puţin ghinion că nu am obţinut un punct. Noi nu avem forţa Stelei, ne aşteptam să ne atace, iar apoi să încercăm să-i prindem pe contraatac. Steaua e în formă, joacă bine în campionat şi în Liga Europa, dar nu este o echipă invincibilă. Steaua este singura care poate pierde campionatul".

Adi Popa: "A fost o victorie muncită. Ştiam că ne va fi greu, au făcut multe meciuri bune. Cei de la Severin nu merită să fie acolo, jos. Ne-am făcut singuri meciul greu cu imprecizia din faţa porţii. Sunt accidentat, dar nu foarte rău, sper să fiu pe teren la meciul cu Stuttgart. Ne dorim să câştigăm tot până la finalul sezonului de toamnă. Am demonstra că ne-am atinge obiectivul şi că muncim foarte mult. Sper să nu pierdem cu Stuttgart şi să ne calificăm şi matematic. Sper ca fanii să vină la meciul de joi şi să batem recordul de asistenţă".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-Severin, atmosfera - OmBun

Steaua-Severin, 2 - 1 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di