home
18-11-12

"Babaeti", ne cam luati de prosti

Am citit cu uimire, transformata pe parcursul lecturii in real dezgust, comunicatul Peluzei Sud (scriu cu litere mari din respect pentru ce-a fost odata). Bine... comunicat e mult spus. Am citit, asadar, insiruirea haotica de idei si presudo-argumente, in fapt minciuni sfruntate pe care nici autorul nu le crede, destul de tarziu, la mai bine de o saptamana dupa publicare, insa consider ca eu, ultrasul de tastatura, care si-a atras ura intregii Peluze Sud, am macar dreptul de a raspunde.

Ei, bine: asa cum constata un amic, constat si eu usoara schimbare de atitudine a Peluzei (din moment ce comunicatul este postat in numele ei, inteleg ca este asumat la nivelul tuturor membrilor), care a gasit un nou inamic, mult mai puternic. Ce Gigi Becali, ce finantator / creditor de club, ce manager saltimbanc, ce inginerii financiare pe seama culorilor! Nu, prietene, mandrii "baeti" de peluza sunt deranjati de... comentariile facute pe internet! Ei bine da, dusmanul de clasa de la Steaua este "ultrasul de tastatura", denumire provenita dintre scaunele stadionului care tradeaza incomensurabila inteligenta care musteste acolo.

Ma gandesc ca asta se poate intampla doar in acele momente, rare in istoria omenirii, cand totul merge bine. Adica echipa are niste jucatori pe care presa ii ridica in slavi 24 de ore pe zi, cand antrenorul nu mai este o sluga paralela cu fenomenul si da impresia ca stie meserie, in fine, atunci cand rezultatele aduc pe stadion peste 40-45.000 de oameni la fiecare meci mai important. In momentele astea e de prost gust sa fii impotriva curentului, insa, pentru ca inca de la formarea ta ai dus o lupta, trebuie sa iti gasesti si de data asta un adversar. Si atunci iti aduci aminte ca exista unii pe care nu ii cunoaste nimeni, un grup nu foarte mare si destul de disipat pentru a nu fi o amenintare certa, pe care ii provoci cu vorbe mestesugite si comunicate sclifosite, incercand sa iti demonstrezi asa cum stii mai bine semidoctismul.

Mi-ar fi extrem de usor sa demontez lista de "explicatii argumentate" din comunicatul Peluzei Sud. As putea vorbi despre ipocrizia fabuloasa de care dau dovada cei care acum anunta ca il ignora pe creditor, dupa ce, nu cu atat de mult timp in urma, chemau lumea in strada si se alaturau multimii in mitinguri anti-creditor. Dar, deh, opiniile se schimba, mai ales atunci cand sunt rezultate.
As putea, la fel de bine, sa amintesc de multiple cazuri in care managerul echipei a sicanat si chiar a jignit grav membrii Peluzei Sud. Ba chiar as putea sa spun de momentul in care acelasi manager clama sus si tare ca Steaua are o singura galerie, care este prezenta intr-o anumita parte a stadionului.

Dar echipa are rezultate acum.

As putea spune multe despre patronul firmei de paza si despre firma de paza in ansamblu. Dar m-a pufnit rasul atunci cand am citit despre torte si despre motivul pentru care ele nu apar in peluza. Ras amar, ce-i drept, dar unde-s rezultate nu-i loc de tocmeala. Despre relatia cu "galeria adevarata" sunt atatea de spus incat m-as pierde in detalii si s-ar pierde esenta bunelor relatii cu partenerii de jogging de pe vremuri. Dar, cand echipa are rezultate, pana si barbatii (barbatii, nu muierile) ajung la intelegeri barbatesti.

Concluzia este, insa, absolut fabuloasa. Imi aduce aminte de vremurile in care un glas hahait dicta din loja ca echipa este a lui si ca, cine are o problema cu lucrul asta, e mai bine sa isi vada de treaba lui.

"Babaeti", uite ca eu unul, "ultrasul de tastatura", "muierea din spatele monitorului" nu vreau, ba, sa imi vad de treaba mea. Uite ca si pe mine ma intereseaza echipa asta, chiar daca nu in acelasi mod ca si pe voi, iar dragostea mea pentru culori nu este direct proportionala cu locul din clasament si numarul de articole laudative din presa. Si, ca sa vedeti si voi cum e viata asta, din moment ce va asumati statutul de galerie, parte a clubului deci, ma intereseaza, ba, si activitatea voastra ce musteste (nu va ganditi la prostii) de ipocrizie. Si v-o spun in fata, la modul virtual, pentru ca cineva trebuie sa va aduca si pe voi cu picioarele pe pamant.

"Babaeti", nu ne luati de prosti!

Marius

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di