home
30-09-12

Petrolul - Steaua: 1-2 / Stefan & Iasmin i-au facut sa schelalalie la luna

Cu 51 de victorii în 84 de întâlniri directe între cele două echipe, Steaua București se deplasează pe ’’noul Ilie Oană’’, cochetul stadion al Petrolului Ploiești, meciul contând pentru etapa a X- a din sezonul 2012/13 de Liga 1.

Înainte de a ’’povesti’’ meciul din această seară, ne aducem aminte repede că ultima deplasare în bârlogul lupilor s-a încheiat cu victoria la ’’masa verde’’ a steliștilor, meciul fiind intrerupt după ce suporterii gazdelor au făcut posibil acest lucru, unul dintre aceștia pătrunzând pe teren și lovindu-l mișelește pe fundașul George Galamaz, astăzi apărător al culorilor petroliste.

Să revenim în prezent și să vedem echipele de astăzi:

Petrolul Ploiești: Mircea Bornescu - Achim, Galamaz, Geraldo, Guilherme - Opriţa, Marinescu, Boudjemaa, Marian Cristescu - Hamza Younes, Bokila Antrenor: Mircea Rednic

Steaua București: Tătăruşanu - Georgievski, Chiricheş, Szukala, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Chipciu, Rusescu, Tănase - Nikolic Antrenor: Laurențiu Reghecampf


Prima repriză

Marius Avram fluieră startul partidei, Steaua începe meciul atacând și, deja din minutul 1, Szukala lovește cu capul o minge care trece departe de poartă, după o lovitură liberă executată de Bourceanu.

În minutul 5, Marian Cristescu este faultat la aproximativ 25 de metri, Hamza execută lovitura liberă foarte periculos, steliștii scapă cu fața curată în timp ce gazdele notează în statistică prima mare ocazie a partidei!

Un minut mai târziu, Marinescu este oprit de Tătărușanu în calea spre gol, mingea fiind respinsă într-un corner nefructificat mai apoi, cu toate că petroliștii rămân în ofensivă.

În minutul 11, Petrolul pătrunde în careul stelist prin atacantul Bokila, acesta trecând cu ușurință de Chiricheș, însă centrarea este respinsă din careu de Georgievski.

În minutul 13, din fericire nu cu ghinion, Latovlevici este aproape de autogol, dar Tătărușanu este atent și respinge în corner! Împinși de la spate de cei 12.000 de suporteri, găzarii sunt echipa mai bună în primul sfert de oră, Bokila trecând de Chiricheș pentru a 2 a oară, tot fără succes, șutul atacantului de culoare lovind plasa laterală.

În minutul 22, ocazie imensă pentru Steaua! Chipciu șutează de la 16 metri, iar Bornescu respinge eronat în față, de unde Rusescu nu reușește să reia în poartă, același Bornescu revenind și blocându-l pe stelist. Oaspeții trebuie să se mulțumească doar un corner, acesta din urmă rămânând fără istoric.

Cinci minute mai târziu, Pintilii primește cartonaș galben după ce-l oprește pe Marinescu din cursa spre poarta stelistă. Lovitura libera rezultată nu are nici un efect negativ asupra Stelei, aceasta preluând imediat posesia și atacând poarta lui Bornescu.

La un minut după prima jumătate de oră, Chipciu scapă pe contraatac și-i pasează lui Nikolic, atacantul stelist fiind blocat de Geraldo, fundașul ploieștenilor respingând în corner!


GOL, minutul 38! Bokila marchează din preajma careului de 6 metri, asta după ce atacantul este scăpat din marcaj de Pintilii, dar profitând și de neatenția celorlalți apărători steliști! Un gol venit aproape normal, gazdele având cele mai multe ocazii până în acest moment. Petrolul-Steaua, 1-0!


În minutul 44, GOOOL, Nikolic! Atacantul stelist marchează din fața porții după o ratare incredibilă a lui Chipciu, ex-brașoveanul primise o pasă excelentă din partea lui Cristian Tănase și fusese lăsat singur cu Bornescu! Nikolic îndeamnă publicul gazdă la tăcere, urletele lupilor nu se mai aud!


Cele două echipe intră la vestiare aflându-se la egalitate, golul egalizator al Stelei venind ca o palmă dată ploieștenilor, care, prin Bornescu, deja începuseră să tragă grosolan de timp doar cu 2-3 minute mai devreme.


Repriza secundă


Steaua are posesia pe începutul reprizei a 2-a, oaspeții obținând două lovituri libere în mai puțin de 5 minute de la restart. Rusescu și Tănase nu au succes în urma acestor momente, mingea neprinzând spațiul porții în ambele ocazii!

Adrian Cristea își face apariția pe teren în locul lui Cristescu, în timp ce pentru Steaua intră Prepeliță în locul lui Pintilii. Teoretic, de acum înainte, ambele echipe sunt mai ofensive!

Se scurg deja 60 de minute, doar 15 din cea de-a doua repriză, iar fotbalul a cam dispărut de câteva momente, lăsând loc unor faulturi, pase greșite și celor două galerii, mult mai active ca jucătorii!

Hoban intră pentru Petrolul în locul lui Oprița, ex-stelistul care făcea senzație acum câțiva ani alături de Claudiu Răducanu. Banderola de Căpitan a ploieștenilor este preluată de Geraldo, pe bună dreptate, fundașul pierdut foarte ușor de Steaua fiind un exemplu de profesionalism!

GOOOL, Steaua! Minutul 65! După o primă repriză mai slabă, Latovlevici lovește balonul excelent cu capul, trimițând peste Bornescu direct în plasa porții acestuia! Remarcăm centrarea impecabilă venită din partea lui Bourceanu!

Douăzeci de minute până la final, Tănase este înlocuit cu Adrian Popa, cel mai probabil Chipciu trecând mijlocaș stânga, mutarea aceasta fiind deja un automatism creat la Steaua în acest sezon. În același timp, intră pe teren și Gicu Grozav, acesta înlocuindu-l pe Marinescu, fost mijlocaș ce a trecut pe la Steaua pentru o scurtă perioadă!

Partida reintră într-o zonă în care fotbalul lipsește cu desăvârșire, acest lucru fiindu-ne confirmat de faultul lui Bokila asupra lui Chiricheș, minutul 77 fiind unul îngălbenit pentru autorul golului ploieștean.

Reghecampf revine la formula cu doi mijlocași defensivi, Rusescu fiind înlocuit cu Filip în minutul 79! Steaua se gândește la menținerea rezultatului.

Un minut mai târziu, golgeterul Hamza ratează incredibil din fața porții, nemarcat fiind! Steliștii răsuflă ușurați și recâștigă posesia, aceasta fiind singura soluție pentru siguranța rezultatului.

Minutul 88 aduce o ocazie pentru ploieșteni, Geraldo lovește slab cu capul după o centrare a lui Adrian Cristea. Tătărușanu este la post, iar Steaua rezistă în avantaj. Același Tătărușanu intervine de două ori la o fază fixă următoare.

Steaua reține mai mult balonul de joc în cele 3 minute de prelungire, consemnând astfel o victorie foarte importantă, acest rezultat ținând-o în fotoliul de lider pentru încă o etapă!


Remarcăm faptul că Steaua București sparge gheața printre oaspeții din acest sezon ai Petrolului, gazdele fiind neînvinse pe teren propriu până la meciul din această seară.

În opinia autorului, omul meciului este Ciprian Tătărușanu, portarul stelist având două-trei intervenții decisive în prima repriză, momente în care Petrolul ar fi putut deschide scorul mult mai devreme, dar și pentru siguranța arătată în repriza a 2- a, chiar dacă ocaziile pretroliste nu au fost dintre cele mai periculoase.

Cinste pentru acest meci și antrenorului Reghecampf, care, cu o zi înainte de partida de la Ploiești, a fost pus în proasta poziție de a-i fi dezvăluit atacantul avansat pe care-l va folosi! Bineînțeles, vinovatul de serviciu este Ciobanul!



Excepție făcând partida de la Vaslui, Steaua București se achită cu brio, până acum, de toate meciurile dificile jucate!
Urmează alte două partide foarte importante, Copenhaga în Europa League și CFR Cluj, în Liga 1, vor fi oaspeții Stelei în săptămâna următoare!


Alexandru Nicolae

Clasament:


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut