home
27-09-12

Steaua - FCM Târgu Mureş: 3-1

Cu o echipă plină de rezerve şi cu trei jucători în minus până la final, Steaua a suferit îndelung în meciul cu FCM Târgu Mureş din Ghencea. Steaua se duce în optimile Cupei datorită golurilor marcate de Mihai Costea şi Nikolic, scor final 3-1. Steaua a terminat meciul cu trei oameni mai puţin, Gardoş fiind eliminat, iar Szukala şi Pârvulescu accidentaţi înainte de încheierea jocului

Mureşenii s-au aşezat pe trei linii în apărare încă din start, sperând că printr-o defensivă aglomerată să taie chiar din primele minute avântul roş-albaştrilor, care au aliniat în primul 11 o ehipă plină de rezerve.

Doar 13 minute au rezistat ardelenii în faţa atacurilor susţinute ale steliştilor, care au deschis scorul din penalty. Prepeliţă a fost faultat în careu şi Mihai Costea a executat o scăriţă superbă de la punctul cu var pentru 1-0.

Totul a decurs normal pentru Steaua într-o prima jumătate de oră dominată de elevii lui Reghecampf, dar lucrurile s-au schimbat după ce formaţia din Ghencea a rămas în inferioritate numerică. Florin Gardoş a primit două galbene în mai puţin de unsfert de oră şi a fost trimis la cabine încă din minutul 31 de Lucian Rusandu.

Profitând de năuceala din tabăra stelistă, mureşenii şi-au arătat tot mai mult colţii în ofensivă, iar în minutul 40 au dat lovitura. Divizionara secundă a restabilit egalitatea într-o fază în care Pădureţu a centrat din lateral, Răzvan Dâlbea a deviat cu capul peste Stanca şi mingea a intrat în poartă.

Văzând că nu e de glumă, Reghecampf l-a trimis în luptă pe Stefan Nikolic la pauză. Iar muntenegranul n-a avut nevoie de timp de acomodare şi la doar două minute de la reluarea meciului a dus iar pe Steaua în avantaj. Mihai Costea a pasat decisiv la golul lui Nikolic şi tot el a înscris pentru 3-1 două minute mai târziu, în urma unei faze personale de toată frumuseţea.

Mureşenii au continuat să spere şi să creadă în şansa lor, dar nici steliştii n-au renunţat să atace. Iar în minutul 77, Steaua a primit o a doua lovitură dură, Szukala ieşind de pe teren accidentat într-un moment în care Reghecampf epuizase modificările avute la dispoziţie. În prelungiri, Pârvulescu a fost şi el faultat dur de Bunea şi nici el n-a terminat meciul în teren.

Irina Maxim (Onlinesport)

Steaua: Stanca - Matei (Szukala '64), Martinovici, Dumitraş, Pârvulescu - Gardoş, Filip - Prepeliţă, Bălan (A. Popa '69), M. Costea - Machado (Nikolici '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FCM Târgu Mureş: Abraham - Vagner (Bunea '69), Pascariu, E. Nicu, Szilagyi - Precup (Hanca '53), Dâlbea, Pădureţu, Şaim - C. Cristea, Huiban (Apostu '59). Antrenor: Daniel Isăilă.

Fundaşul Lukas Szukala a fost faultat destul de dur în minutul 76 şi nu a mai putut reintra pe gazon, acelaşi lucru l-a păţit şi Paul Pârvulescu ('90+2), astfel că Steaua a încheiat partida cu şapte jucători de câmp, întrucât tehnicianul Laurenţiu Reghecampf epuizase cele trei schimbări regulamentare.

Tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Cupei României va avea loc miercuri, 3 octombrie, de la ora 16:00, iar în urne se vor mai afla următoarele echipe: Ceahlăul Piatra Neamţ, Concordia Chiajna, Dinamo Bucureşti, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, Pandurii Târgu Jiu, FC Botoşani, CS Turnu Severin, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, CFR Cluj, CF Brăila, Astra Giurgiu şi Rapid.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut