home
24-09-12

LIVE VIDEO STEAUA - Rapid, dupa 10 ani

În urmă cu 10 ani, Dan Petrescu, Gică Popescu, Adi Ilie, Moldovan sau Rotariu înca erau în activitate. Filipescu era stâlpul apărării echipei naţionale, Ganea dădea câte 14 goluri în Bundesliga, iar Rădoiu şi Chivu erau mai tineri decât sunt Chiricheş şi Papp, azi. Puiu Iordănescu era salvatorul reprezentativei... Contra şi Marius Niculae erau cel mai bine cotaţi. Codrea – o mare speranţă. Atunci ratarea calificării la Mondialele din Coreea şi Japonia era considerată un eşec de proporţii, ruşinos şi care nu se va mai repeta.




În urmă cu 10 ani, Mircea Sandu era de doar 10 ani preşedinte al Federaţiei. Dumitru Dragomir era de doar 4 preşedinte al Ligii. Carlos Moya încă dădea... numele, iar Bogdan făcea doar lobby pentru Nicolae. Şeful de azi al lui Mitran era cel mai tânăr redactor-sef din istoria Gazetei Sporturilor. Peştii erau mai ieftini, ăştia de baltă, româneşti. Stăpânul de atunci nu era Gheară, erau fraţii. Dădeau peşti buni şi mari.

În urmă cu 10 ani, Ion Iliescu era preşedintele României – pentru a treia oară. Constituţia era atunci cum e şi acum... CV Tudor avea mai multe locuri în Parlament decât va avea PDL-u`, sau cam atâtea cât domnu` Dan. Alte nume, aceleaşi figuri: în locul lui Dolănescu, Leonida Lari, Meir – Barbu, Bălan, Condurăţeanu.

În urmă cu 10 ani, nu existau încă Nikita, Magda, Şova, Dana Grecu. Chiriac era un etalon de moralitate, nu încă o vuvuzea şantajistă abonată la bani publici. Academia Caţavencu era una, nu trei (3). Mircea Diaconu te făcea să râzi doar în filme, iar Trică marca într-un sezon cât Tănase în 5. Şi Ziua Veche încă mai era, băga-mi-aş pula, că nu-s procuror.

În urmă cu 10 ani, Ciuvică era arestat de pe stradă la ordinul direct lui Năstase. Poliţia politică – cum e azi la Kiev, aşa era atunci la Bucureşti. Băsiştii erau doar vreo 9%. Petre – cel mai bun. Mioara confirma frecvent.

În urmă cu 10 ani, Schumacher era şi el cel mai bun – 10 al campionatului intern. Juniorii stelişti Mitu şi Aliuţă erau prin alte părţi. Alt fost junior stelist, Alin Stoica, era aşteptat să explodeze în Seria A, Primera sau Pemier League. Dintre actualii de atunci, Romanescu era tot băgat pe gât ca vitorul nuş ce în nişte emisiuni de sâmbătă dimineaţa de la primateve. Ciornei chiar era pe bune, benzina îşi avea rolul ei. KFC cre` că era doar unu` în toată ţara, şi ăla în Bucureşti. Toţi ţărănoii coborau în gară la Ploieşti, la mec: „o mecsandii cu caramel, doamna”. Din alt tren cobora doar Cacoveanu.

În urmă cu 10 ani, Mircea Badea urla ca o maimuţă opărită dimineaţa la prânz şi seara împotriva „practicilor abjecte” ale regimului PSD. Erau „gangsteri, hoţi, nenorociţi” – un acolit al mafiei patronate de Bombonel îi furasera omului fabrica de chibrituri, iar justiţia controlată în totalitate îi râdea în nas, în faţă-spate, în documente. Deci, frăţioare, deci prietene... asta-i ocupa tot timpul. Aşa ceva... Tot pe-atunci, Fotomodela avea vreo 40 de kile în plus. „Vaci dizgraţioase care-şi plimbă şuncile cu mândrie, provocând repulsie şi vomă”. Deci, prietene... De locuit, locuia tot cu părinţii, iar posterele de pe pereţii erau la fel de albite. De Osho nu se auzise, iar Michelle era doar una – aia din One fine day.

În urmă cu 10 ani, Victor Ponta era un procuror, proaspăt Şef al Corpului de Control al Cabinetului Adrian Năstase. Procurorul Ciprian Panait nu mai era deloc. - Deci, vă rog să-mi transmiteţi de unde pot face rost de un doctorat. – Desigur, Victoraş, se poate, pentru tine...

În urmă cu 10 ani, ne rugam ca Belodedici să mai joace un an. Alex Piţurcă avea timp, Zidane îţi năştea piciorul stâng dintr-un voleu, adevăratul Ronaldo revenea, după 9 luni, pentru o cotă de 60 – Brazilia, campioană mondială în combinaţie cu Ronaldo, golgheter. Ultima calificată din America de Sud devenea pentacampeoană.

În urmă cu 10 ani, dolarul era 34 dă mii. Salariul mediu brut era de 11 milioane. Un apartament de 3 camere în blocuri de după `80 pe la Sudului, Militari, Titan era vreo 20-22 de mii. La fântâni era 30-35. În oraşele medii nu depăşea 15 mii, în centrel civice. Un teren de 30.000 mp în Pipera – zona Porsche, nu sărea de 30 de para`/mp, iar o vilă în Aviatorilor se tranzacţiona chiar şi pe la 200-250 k. În Cotroceni, pe Lister, se dădea cu 120 de mii o casă, cu 60 de mii un apartament de 5 camere, 160 mp. Salariul mediu la Steaua era de 40.000. Includea şi genunchii zdrobiţi în caz de refuz prelungire.

În urmă cu 10 ani, o Dacia cu servo, AC şi ABS, cu garnituri prin care să nu e uzi la prima ploaie, era ceva de domeniul fantasticului. La fel de imposibil de crezut ca posibilitatea integrării în UE. Absolut că guru2 Bivolaru (frate şi frate) erau săgeţile regimului şi-şi aşteaptă de prea mult timp timpul . E şi păcat să stea omu` ăla prin Suedia atâta timp. Şi ce drac să vadă acolo?! A căsăpit-o Cliţă pe aia, aşa cum l-a căsăpit pe Ursu, după ce acum 10 ani îi dădea foc la picioare lui Ogică, care penetrase cu acte viitoarea Curte Constituţională. Trei fără trei sferturi veghea şi-atunci. Ca o vulpe geamănă-n portbagaj.

În urmă cu 10 ani, dintr-un voiaj de 6 luni îţi luai un apartament de 2 camere. Dintr-un an de muncă necalificată prin cele străinătăţi reuşeai acelaşi lucru. Era atunci când erau de trei (3) ori mai puţine maşini decât azi. Când nu aveam atâţia turişti bulgari kamikaze. Când ţi-era scârbă să intri în vreun cinematograf. Când auzeam de mall doar la Familia Bundy.

În urmă cu 10 ani, FC Naţional exista şi pierdea titlul în ultima etapa, în faţa lui Dinamo, printr-un meci la Craiova. Antrenorul bancarilor, Olăroiu, avea 33 de ani şi-şi plătise funcţia cu bani de acasă. Iphone 5 era Nokia 6610, cu 15 milioane de unităţi vândute.

În urmă cu 10 ani, 5 milioane de români nu aveau cont facebook. Zuckerberg era un ovreiaş acneic şi ciudat, care lua bătaie zilnic de la băieţii răi. El încă nu fusese pus front şi noi încă mai vorbeam în termeni de apel interurbran şi „termină mai repede, că iar vine factura nuş cât”. Numărul utilizatorilor de Internet nu era de 2.000 de milioane, ci doar de 250. Dialog – făcea totul posibil.

În urmă cu 10 ani nu se lua niciun credit cu buletinul. Nici cu vreo carte de identitate. Nu erau blocuri de nefamilişti care să arate ca NASA. Atunci se stătea la coadă la vize, şi nu doar la alea americăneşti. Erau încă la modă muiepulăcoaiepizdăfăbăcombinaţe, şi mai ales erau la modă prin filmele alea româneşti meseriaşe cu blocuri vechi şi futeală în bucătării, cu dihotomia Merţan-1310 redată până la maxim. Ecranele de pc sufereau de obezitate morbidă, iar Cristoiu era gogoşar umplut, nu ardei iute.

În urmă cu 10 ani, PNL suferea atacurile lui Ciripoi. Azi îi suferă doar prezenţa – mândră şi bucuroasă. Presa era dependentă de publicitatea guvernamentală iar gesturile de opoziţie erau tratate cu lichidarea fizică. Dacă vroiai să afli ceva apostai un dicţionar, o enciclopedie, o bibliotecă, nu enter-u`. Şi mai găseai şi locuri de parcare.

În urmă cu 10 ani, se aştepa un imperiu pe următorii 20 de ani... Cu cel puţin 70%. Ţara era locul de joacă al unora. Protv se uşura de 60 de milioane datorate la buget, Rompetrolul era salvată de Patriciu, iar PNŢCD era parcă mai puţin ridicol decît este azi, cu limbricul Pavelescu pe locul lui Iuliu Maniu. Rapidul lua campionatul la 6 puncte peste Steaua (10 la finele turului), iar noi dormeam liniştiţi – mulţi vegheau pe-atunci.

În urmă cu 10 ani se întâmplau atât de multe încît am putea sta până mâine tahina să ne aducem aminte de toate.
În urmă cu 10 ani,
pe 4 mai 2002, Steaua învingea pe Rapid cu 2-1 (1-0), într-un meci disputat pe Ghencea. Brucan ne spunea povestiri despre trecut, Aghaton privatiza Neptunul la televizor iar Petrişor era singurul bucătar vedetă. Doamna Teo era în plină campanie de manelizare a ţării. OTV era mai salubru decât Antena 3, iar puşcăriaşii săltaţi în direct puţin mai oneşti decât afro-americanii lui Felix.

În urmă cu aproape 10 ani (fără o lună), pe 27 octombrie 2002, Steaua învingea pe Rapid cu 2-1 (1-0), într-un meci disputat pe Ghencea, în prima ligă. Armata se retrăgea, Nuţu acoperea golul creat, iar „vărul cunoscutului impresar” intra în scenă. Dintr-un anumit unghi, ţara era mult mai modernă şi avansată decât este azi – existau spaţii verzi, urbansmul nu suferise voma aprobării sutelor de mii de proiecte ticăloase şi anarhice, trotuarele nu erau înjumătăţite, iar periferiile se puteau dezvolta raţional, la nivel de infrastructură.

În urmă cu 10 ani, aveam încă resurse neînstrăinate şi unităţi de producţie în domeniile strategice. Nu era ProCinema, dar serialele erau aceleaşi, încă se mai folosea VHS, iar o piatră era o metodă mai bună şi mai eficientă decât un submit. Calculatoarele erau folosite pentru lucruri fireşti: porno şi Fifa, nu pentru a-ţi trăi viaţa prin ele.

În urmă cu 10 ani, nu existau aroganţe, ci fiţe, iar acestea erau McMoni`s, nu Collage, şi 3-4 bucăţi cu adresă plasă ţigănească, nu preferinţe vestimentare pentru bărbaţi în fustiţă.

De acum 10 ani şi până azi, unele lucruri s-au schimbat, iar alte lucruri au rămas la fel.

De acum 10 ani până azi, şi de azi până în următorii 10 ani, unele lucruri se vor schimba, iar alte lucruri vor rămâne la fel.

Filip Pindean

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut