home
22-09-12

4 by-pass-uri pentru Emerich Jenei

O echipă de medici specialişti de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, condusă de chirurgul cardiolog Adrian Molnar, a realizat, duminică, cu succes, intervenţia chirurgicală prin care fostului antrenor Emerich Jenei i-au fost înlocuite două artere coronariene cu vene prelevate de la picior şi i-au fost montate patru by-pass-uri.

Pregătirea pentru intervenţie, operaţia şi reanimarea au durat aproximativ şase ore, iar intervenţia chirurgicală a fost deosebit de complexă.

Echipa medicală a fost formată din trei chirurgi, anestezistul şi tehnicianul pentru circulaţie extracorporeală (circulaţia sanguină în exteriorul organismului).

Chirurgul cardiolog Adrian Molnar a declarat, după intervenţie, că aceasta a durat în jur de patru ore, timp prelungit cu pregătirea pre-operatorie şi apoi cu procedurile de reanimare.

Potrivit acestuia, recuperarea lui Emeric Jenei se va extinde pe o perioadă de o lună, o lună şi jumătate.

'Pacientul va avea foarte multe restricţii de acum înainte, de la cele alimentare, la fumat, ori privind modul de viaţă. De fapt, nici până acum, la 75 de ani, antrenorul Emerich Jenei nu a avut un mod de viaţă nesănătos, fiind un om cu o constituţie robustă şi o inimă care se mişca foarte bine', a spus specialistul.

Emeric Jenei a fost diagnosticat cu cardiopatie ischemică - suferinţă a muşchiului cardiac produsă de îngustarea sau blocarea arterelor coronare, ca urmare a depunerii de colesterol pe peretele interior al arterelor, ce formează aşa-numita 'placă de aterom'. Aceasta îngustează şi în final blochează artera, împiedicând fluxul de sânge către miocard. Durerea din cardiopatia ischemică este declanşată de efort, spun medicii.

Agerpres

______________________

Antrenorul român Emeric Ienei (75 de ani) a fost internat aseară într-un spital din Cluj-Napoca şi va fi supus astăzi unei intervenţii pe cord. Rămâneţi pe evz.ro pentru informaţii despre starea de sănătate a omului care a stat pe banca Stelei la succesul istoric de la Sevilla.

Omul care a condus Steaua spre triumful în Cupa Campionilor din 1986 s-a simţit rău în ultimele săptămâni, acuzând dureri de inimă la efort. Ienei, care locuieşte la Oradea, a fost trimis la Cluj pentru control, iar medicii au descoperit că are două artere înfundate.

Astăzi, în jurul prânzului, tehnicianul va fi supus unei operaţii, medicii urmând să îi monteze trei sau patru bypass-uri. Ienei este internat la secţia de cardiologie la Institutul Inimii din Cluj Napoca şi a fost supus unei coronarografii. Familia este alături de fostul antrenor al Stelei la spital.
Preşedintele formaţiei CFR Cluj, Iuliu Mureşan, s-a interesat de starea de sănătate a antrenorului, care va fi operat de un doctor adus de la Braşov.

Emeric Ienei s-a născut la Agriş, pe 22 martie 1937, şi a început fotbalul la Flamura Roşie Arad. Timp de 12 ani, între 1957 şi 1969, a apărat culorile Stelei pe teren, iar în 1972 şi-a început cariera de antrenor. A condus Steaua în şase mandate, fiind şi selecţionerul României la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 şi al Campionatelor Europene din 2000.

Cel mai mare succes din cariera reputatului antrenor este cucerirea Cupei Campionilor, în 1986, la Sevilla, unde Steaua a învins FC Barcelona la loviturile de departajare.

În urmă cu doar câteva zile, un alt erou al memorabile seri a fotbalului românesc, Helmut Duckadam a fost supus şi el unei intervenţii chirugicale. Duckadam a fost internat la Clinica de chirurgie cardiovasculară, după ce fusese şi la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru mai multe investigaţii. Recent, la Constanţa, omul care a apărat patru penalty-uri în finală a suferit o intervenţie chirurgicală minoră, cauzată de o ischemie la nivelul antebraţului drept.

evz.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut