home
16-09-12

VIDEO C.S.M.S. Iaşi - Steaua: 0-3. Lideri!

La puțin peste jumătate de oră de la sfârșitul umilinței încasate de Pandurii lui Grigoraș la Ploiești (scor 0-4), Steaua București se prezintă pe gazonul stadionului "Emil Alexandrescu" din Iași, actualmente arena gazdă a celor de la C.S.M.S., ’’lanterna roșie’’ a Ligii 1 la ora începerii partidei.

Ocazie excelentă pentru steliști de a trece pe primul loc în cazul unei victorii, o rocadă de locuri ce ar fi excelentă pe plan moral înaintea întâlnirii de Europa League, cu VfB Stuttgart, de la mijlocul săptămânii viitoare.



Iată cele două echipe:

C.S.M.S. Iași Irimia- Țigănașu, Tincu, Crețu, Vladu- Milea, Straton, Keita, Nalați- Pătulea, Onofraș / Antrenor: Liviu Ciubotariu

Steaua București Tătărușanu- Dumitraș, Chiricheș, Szukala, Latovlevici- Bourceanu, Pintilii- Chipciu, Rusescu, Tănase- Rocha / Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Căpitanii își aleg terenul, posesia, se salută politicos cu brigada de arbitri condusă de Colțescu, prima repriză poate începe fără probleme!

N-au trecut bine două minute, iar ieșenii au o primă fază de atac, după o centrare a lui Keita. Din fericire, Tătărușanu este sigur pe el și recepționează balonul cu succes.

Prima acțiune periculoasă a Stelei vine în minutul 6, după o pătrundere în careul ieșean de 16 m a lui Chipciu. Acesta, după două driblinguri, nu a reușit să-i paseze lui Rusescu, iar faza s-a pierdut.

În minutul 11, ieșenii au un corner, executat în careu de Nalați, însă Rusescu își face treaba și în plan defensiv, respingând balonul cu siguranță.

Două minute mai târziu, Steaua obține la rându-i o lovitură de la colț, aceasta fiind respinsă de jucătorul ieșenilor, Pătulea, fără prea mari probleme.

După primele 15 minute, avem de-a face mai mult cu un joc confuz, în care niciuna dintre cele două echipe nu domină cu adevărat, în ciuda faptului că Adi Rocha dorește să ne contrazică, trăgând puternic peste poarta lui Irima, după o acțiune solitară, purtată pe partea stângă de atac a Stelei.

Gooooooooooooooooooooool, Steaua! Raul Rusescu se autosesizează că a trecut sfertul "academic" acordat ieșenilor și trimite o pasă superbă pentru Alexandru Chipciu, acesta înscriind la firul ierbii, pe lângă portarul ieșenilor! Minutul 18, scor 0-1, dinamovistul Liviu Ciubotariu, proaspăt antrenor al ieșenilor, pare să înceapă să se obișnuiască să fie înfrânt ca antrenor în meciurile cu Steaua.

Steaua preia inițiativa și mai are un corner în minutul 20, însă după centrarea lui Bourceanu nimic nu se schimbă pe tabelă și nici la aspectul artistic al partidei.

Patru minute mai târziu, ieșenii au o semi-ocazie, după o lovitură liberă executată de pe partea lui Latovlevici, moment în care Tătărușanu iese pe sub centrare, însă colegii își fac treaba și pun echipa pe contraatac. Chipciu duce balonul până la mijlocul terenului, însă pasa către Rusescu nu poate fi ajunsă de atacantul stelist.

În minutul 30, ieșenii pătrund periculos spre poarta lui Tătărușanu, Pătulea fiind blocat în momentul șutului de fundașul stelist Szukala. Un minut mai târziu, jocul se mută în jumătatea ieșeană, dar steliștii nu fructifică o lovitură liberă de pe partea dreaptă a atacului roșu-albastru.

În minutul 37, Alex Chipciu este faultat la aproximativ 25 m perpendicular pe poartă ieșeană, Țigănașu primind și un cartonaș galben. După obișnuitele probleme cu zidul, Raul Rusescu execută lovitura mult peste poartă, peluza stadionului din Copou fiind serios amenințată.

Același Rusescu este blocat în fața golului, doar două minute mai târziu, de o contră a lui Onofraș, golgeterul fiind aproape să înscrie după un corner executat de Bourceanu.

Puțin înainte de pauză, minutul 42, Dumitraș trage puternic spre poarta lui Irimia, portarul ieșean se opune cu succes, dar Steaua își mai trece în cont o ocazie.

Colțescu pune capăt primei reprize fără secunde adiționale, Steaua intră în avantaj la vestiare după un joc sigur, ieșenii nepunându-i mari probleme lui Tătărușanu.


Începe și repriza a 2-a, Steaua începe în atac, iar Rocha este surprins a 3-a sau a 4-a oară în poziţie de offside. Şi de data aceasta, la o acțiune care ar fi putut să aducă Stelei un avantaj mai liniștitor.

În minutul 49, Dumitraș primește pe bună dreptate un cartonaș galben, după un fault dur asupra lui Milea, jucătorul ieșean fiind scos pe targă, pentru îngrijiri medicale.

Două minute mai târziu, Cristian Tănase este surprins de camerele video că solicită schimbarea, problemele fizice părând că l-au prins din urmă. Intră stelistul venit din peluză, Adrian Popa, mutare care îl trimite pe Chipciu în postura de mijlocaș stânga.

În minutul 55, Steaua are un gol anulat corect, Rocha fiind în offside – din nou! Acesta trimisese balonul în poartă după o combinație cu Rusescu și o deviere a portarului Irimia.

Nu avem timp pentru relaxare: Keita este faultat de Szukala, fundașul primind un cartonaș galben, după o intervenție la care n-a avut treabă cu balonul de joc. Suntem aproape în minutul 60, iar pe teren se pregătește să intre Tibi Bălan, Reghecampf sesizând că Steaua nu mai se exprimă periculos pentru poarta gazdelor.

Minutul 63 confirmă intrarea lui Bălan pentru Steaua, de pe teren ieșind golgeterul Rusescu. Acesta este vizibil supărat pentru schimbare, însă, cel mai probabil, Reghecampf îl vrea odihnit pentru meciul de joi cu Stuttgart.

Goooooooooooooooooooooooooooool, Adi Rocha! În minutul 70, după o perioadă în care fotbalul a avut mai mult de suferit, Adrian Popa face o cursă de senzație pe partea stângă și-i pasează brazilianului în fața porții pentru golul desprinderii steliste. Combinație de succes marca "Adi-Adi"!

Minutul 72, gooooooooooooooooool pentru Steaua! N-apucăm bine să trecem în cronică golul lui Rocha, pentru că Adrian Popa a prins gustul assist-urilor! Acesta îi pasează decisiv și lui Chipciu, care înscrie fără probleme, reușind ’’dubla’’ în meciul cu ieșenii.

În interval de numai două minute, Nikolic intră în locul lui Rocha, iar tânărul fundaș dreapta Dumitraș este eliminat după ce primește al doilea cartonaș galben. Gest de blamat, având în vedere diferența de pe tabelă, dar Dumitraș este, deocamdată, un tânăr mult prea entuziasmat, care luptă pentru titularizare la Steaua București.

Suntem în minutul 80 al partidei, de ceva timp Steaua a pus stăpânire pe joc, posesia și liniștea fiind de partea formației lui Reghecampf, însă fără alte ocazii de a marca.

Șapte minute mai târziu, ne aducem aminte că partida nu s-a terminat, asta pentru că Pătulea și Ciucur, de la ieșeni, au două incursiuni care trezesc la viață publicul care "nu trădase" C.S.M.S.-ul lui Ciubotariu, plecând de la stadion înainte de termen.

Cu trei minute suplimentare arătate de la margine, Adrian Popa dezechilibrează apărarea ieșeană încă o dată, dar nu mai reușește să-i paseze decisiv și lui Nikolic.

Ieșenii îl evidențiază pozitiv pe Tătărușanu în căutarea golului de onoare, portarul stelist opunându-se cu succes în fața încercărilor lui Pătulea și Herghelegiu.


Partida se termină cu succes pentru Steaua, bucureștenii câștigând la scor de neprezentare în fața ieșenilor. Din fericire, antrenorul dinamovist al moldovenilor nu a avut ocazia să se bucure de două ori, așa cum afirma înaintea meciului!

Remarcăm intrarea lui Adrian Popa, jucător care a revitalizat atacurile Stelei prin două assist-uri de mare angajament. Însă, în opinia redacției, jucătorul partidei este Alexandru Chipciu, marcator a două goluri!

Blindius

Clasament:

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut