home
15-01-07

Profesionalitatea lui Thereau (GSP)!


Francezul e realist. Spune cã Steaua are ºanse mici la campionat, însã crede cã al ºaselea meci de la reluare, cel cu Dinamo, poate schimba lucrurile

"Îl voi convinge pe Camus"

Cînd l-a achiziþionat pe Thereau, Steaua s-a aflat în discuþii ºi cu colegul sãu Camus, de la Charleroi. Atacantul a ales Steaua, dar mijlocaºul ofensiv a fost reticent sã vinã în România, deºi cluburile se înþeleseserã. Simþindu-se bine în Ghencea, Thereau n-a renunþat la ideea de a fi din nou coechipier cu Camus.

" L-am invitat sã vinã în tribunã la meciul Steaua - Sevilla. România nu e cea pe care o vede el la televizor! Sper sã accepte sã joace sub comanda lui Oli. Eu zic cã o sã-l conving".

Nu rateazã nici la antrenament

Dupã 4 luni ºi jumãtate, Thereau pare la Steaua de cînd lumea. A învãþat deja unele cuvinte în româneºte. "Pînã o sã dau un interviu în româneºte o sã mai dureze un pic".

E extrem de altruist în teren. Calitãþile sale fundamentale sînt seriozitatea ºi concentrarea. Nu face diferenþa între meci ºi antrenament. Asta se vede cu ochiul liber în cantonamentul din Italia. Nu rateazã aproape niciodatã în faþa porþii ºi e serios, nu comenteazã nici o decizie a antrenorului ºi reia alergarea imediat, cu ambiþie.

"Cine e Lobonþ, n-am auzit de el?!"

Transferul lui Lobonþ la Dinamo n-a avut ecou pentru Thereau. "Lobonþ? Cine e Lobonþ? N-am auzit de el, nu-l ºtiu pentru cã eu nu cunosc chiar toþi portarii din lumea asta. În plus, eu ºtiu cã Dinamo avea deja un portar foarte bun, oricum, e problema lor".

El susþine cã un singur transfer nu va schimba cu nimic raportul de forþe între Steaua ºi Dinamo. "Ei sînt puternici, noi, la fel. Cred cã au un avans important, însã fotbalul e imprevizibil ºi-i rãsplãteºte pe cei insistenþi".

- Cyril, e grea perioada asta de cantonament?
- Nu se vede pe faþa mea cã sînt obosit? (Rîde)... E normal sã fie greu, niciodatã nu e uºor cînd faci cîte douã antrenamente în fiecare zi, însã nici un fotbalist nu trebuie sã se plîngã din cauza asta. E o perioadã dificilã, dar fãrã de care nu te poþi descurca apoi o jumãtate de an plinã de meciuri.

- Care e obiectivul vostru în prima parte a anului?
- E clar cã ne dorim sã avansãm cît mai mult în Cupa UEFA, aceasta în ciuda faptului cã vom da peste o echipã mare de tot. Apoi, în campionat vreau sã terminãm pe locul 2, poziþie ce ne-ar garanta prezenþa la startul viitoarei ediþii a Ligii Campionilor.

- De ce locul 2 ºi nu primul?
- Dinamo are un avans mare ºi trebuie sã acceptãm cã ºansele noastre sînt mici. Totuºi, în fotbal nu poþi fi sigur niciodatã de nimic. Ei au cîºtigat aproape toate meciurile din primele 19 etape, ceea ce este cu adevãrat incredibil, dar eu nu pot sã cred cã vor putea þine acest ritm ºi în acest an. În plus, avem meci direct cu ei acasã la noi ºi îmi pun mari speranþe în acea întîlnire, cu atît mai mult cu cît poate vom reuºi sã mai recuperãm ceva din distanþã pînã la acea orã.

- ªtiai cã aici, la Coverciano, vã pregãtiþi într-o bazã devenitã tradiþionalã de pregãtire pentru echipa naþionalã a Italiei?
- Chiar nu ºtiam, dar eu am rãmas ºi aºa încîntat de condiþiile oferite. Terenuri excelente, hotel bun, salã de forþã, absolut tot ce avem nevoie pentru a ne antrena.

"În Ghencea, lui FC Sevilla îi va fi foarte greu"

- Cîte goluri þi-ai propus sã marchezi în 2007?
- Cît încape, cum se spune. Are mai puþinã importanþã cîte reuºite voi avea eu, esenþial e sã cîºtige echipe. Dacã eu voi da pase ºi nu goluri sau dacã voi face culoare pentru colegii mei ºi ei vor marca, iar echipa va cîºtiga, voi fi cel mai fericit. Aici este un joc de echipã, nu pentru un singur om de pe teren.

- Crezi cã Steaua a avut ghinion picînd cu FC Sevilla, în Cupa UEFA?
- Este clar cã reprezintã o echipã foarte puternicã, doar ocupã primul loc în campionatul Spaniei. Totuºi, deºi multã lume spune cã e un dezavantaj cã vom evolua primul meci acasã, eu susþin cã e un mare avantaj. De ce? Pentru cã vom lupta într-o ambianþã electrizantã, cum numai în Ghencea am vãzut cã se poate crea. Va fi mai uºor, greu va fi pentru spanioli ºi trebuie sã profitãm de aceastã situaþie pentru a cîºtiga jocul. dacã vom reuºi, indiferent cu ce scor, vom avea o ºansã bunã în retur.

- De cine þi-e cel mai teamã de la Sevilla?
- Kanoute e un atacant excelent, care a marcat multe goluri pentru ei ºi în Primera ºi în cupele europene, însã repet ce am spus ºi mai înainte, nu e singur în echipã, sînt 11 pe teren ºi ceilalþi din lot, iar dacã au avut performanþele care le-au avut în ultimul an ºi jumãtate, înseamnã cã toþi au valoare, trebuie sã fim atenþi la ei ca echipã, nu luaþi individual. Eu aºa vãd lucrurile.

- Ai spus cã principalul obiectiv este locul 2 în Liga I, cine va fi principala contracandidatã?
- Cred cã Rapid ºi vom avea o disputã foarte grea cu ei pentru cã e o trupã bine pusã pe picioare.

"Mesajul meu pentru suporteri: sã fie cu noi la meciul cu Sevilla, pentru cã fanii sînt atuul nostru numãrul 1 în Europa. Fãrã ei, nu avem mari ºanse"
Cyril Thereau

"Poate cã nu vom putea lua titlul, însã datoria noastrã de fotbaliºti ai acestui club mare este sã demonstrãm fanilor, presei ºi tuturor cã vom face totul pentru a cîºtiga, aºa le cîºtigi respectul"
Cyril Thereau

8 goluri ºi 5 pase de gol a reuºit Thereau pentru Steaua în cele 20 de meciuri jucate

240.000 de euro este salariul anual al francezului la Steaua

600.000 de euro a plãtit Steaua pentru a-l achiziþiona de la Charleroi la începutul lui septembrie 2006


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.