home
27-08-12

VIDEO FC Vaslui - Steaua: 3-1 / Urmează Pasul 4?

Cel mai important meci al etapei a 6- a din sezonul 12/13 de Liga 1 a început sub semnul ploii nervoase care s-a abătut asupra orașului Vaslui, dar și sub neliniștea suporterilor echipei oaspete, aceștia fiind întârziați de către autorități la intrarea pe stadion.

Au marcat: Celeban 58’, Sânmărtean 83’, Niculae 87’ / Chipciu 51’

Vaslui (4-2-3-1) Coman - Milanov, Celeban, Charalambous, Sălageanu - Caue, N'doye - Antal, Sânmărtean (cpt.), Varga - Niculae

Steaua (4-2-3-1) Stanca - Georgievski, Martinovic, Chiricheş, Pîrvulescu - Pintilii, Bourceanu (cpt.) - Popa, Tănase, Chipciu – Rusescu



Meci aproape crucial pentru Șumudică, rapidistul deghizat în antrenor vasluian nu riscă, vrea victoria și trimite pe teren patru ’’guri de foc’’: Antal, Sânmărtean, Varga și Niculae.

De partea cealaltă, Reghecampf n-a câștigat până acum împotriva Vasluiului, însă astăzi este mai important ca niciodată să nu piardă în fața moldovenilor. Vrând-nevrând, antrenorul steliștilor face ce face și trimite în teren tripleta ordonată de patronul oier, anume Popa- Tănase- Chipciu, noul trio ce l-a înduioșat pe așa-zisul finanțator.

Suntem în prima repriză , Steaua începe puternic partida obținând un corner chiar în primul minut, fază fixă ce nu s-a materializat cu succes.

Până în minutul 6, Steaua mai obține trei lovituri de la colțul terenului, însă centrările lui Bourceanu nu au ca numitor comun dorința colegilor săi de a marca, drept pentru care Tănase alege să nu mai aștepte încă o fază fixă pentru ca Steaua să fie periculoasă și șutează puternic din afara careului de 16 m, punându-l la grea încercare pe Coman.

În minutul 10 Raul Rusescu este foarte aproape de marca după o centrare superbă a lui Adrian Popa, însă Robo-Coman este la post, respingând în corner printr-un plonjon spectaculos.

Vasluienii așteaptă aproximativ 18 minute pentru a încerca un șut spre poarta lui Stanca, dar N’doye trage în blocaj. Execuție nereușită, însă un lucru este cert: vasluienii vor să iasă mai mult la joc.

După câteva minute în care vasluienii au dominat doar prin posesia balonului, fără mari ocazii, Adrian Popa pătrunde periculos în careul de 16 m advers însă se pierde cu tot cu balon dincolo de linia de fund a terenului. A trecut o jumătate de oră și, sub aspectul acestui joc, ne gândim la orice altceva, numai la fotbal NU.

În minutul 35 Bourceaunu trimite o ’’diagonală’’ senzațională spre Tănase, mijlocașul stânga întorcând balonul pentru șutul lui Raul Rusescu, șut slab, însă care i-a pus probleme serioase lui Coman, acesta nereușind să rețină ‘’obiectul muncii.’’

Cu două minute înainte de finalul primei reprize, Chipciu trage un șut mult peste poartă, acțiune venită în urma încă unui corner obținut de steliști. Putem spune, fără glumă, că Bourceanu, prin executarea cornerelor, a întreținut gazonul din colțurile jumătății vasluiene, nepermițând ploii să lase urme în aceste porțiuni.

Se intră la pauză cu o tabelă de marcaj tristă, la fel cum este și vremea din oraș. Suntem la sfârșit de August, primele semne ale toamnei par să-și puna amprenta și asupra calității sportului.


A început repriza a 2-a, Șumudică face două modificări încă din start, trimițându-i în teren pe Sburlea și Stanciu, în locul lui Varga și Caue.

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, minutul 51!!! Nu se aude faimosul ’’Kernkraft 400’’ de la Zombie Nation, nu se mai aude nici publicul vasluian pentru că Alexandru Chipciu marchează în poarta lui Coman după o pasă foarte bună a lui Tănase și o acțiune superbă ‘’marca Vlad Chiricheș’’, care a străbătut tot terenul nestingherit. STEAUA concretizează, în sfârșit, jocul bun prestat în prima repriză.

Nici 5 minute mai târziu, același Chipciu ratează din poziție ideală, după o pasă a lui Rusescu pe care scria ‘’du-te și modifică tabela’’.

Ritmul partidei se intensifică iar Chipciu mai ratează o super-ocazie, Coman respingând în bară. Cu câteva secunde înainte, Adrian Popa este înlocuit cu atacantul Nikolic, Chipciu urmând să rămână titular cert al atacurilor de pe flancul drept.

Vasluiul reușește să ’’prindă’’ mingea și, la un corner în minutul 58, aceștia egalează prin fundașul Celeban care lovește balonul cu capul, trimițându-l în poarta lăsată goală de Stanca, acesta din urmă ieșind neinspirat pe centrare. Suporterii vasluieni capătă acum ceva mai mult curaj, impulsionați fiind de crainicul arenei.

Cele două combatante par să se fi speriat de avalanșa de acum 10 minute, iar ritmul scade în intensitate. Nikolic pentru Steaua și Stanciu împreună cu Niculae pentru Vaslui, au tentative slabe de a pune în pericol porțile adverse.

La începutul ultimelor 20 de minute, Vasluiul pare să pună stăpânire pe meci, Sânmărtean desfundând terenul cu dribling-urile sale și semănând panică prin apărarea stelistă.

Dominarea moldoveană nu este o întâmplare, iar N’doye semnalizează cine deține controlul partidei, trimițând un șut periculos care lovește bara porții lui Stanca, victimă sigură dacă balonul ar fi prins cadrul porții. Reghecampf ia măsuri rapid, îl înlocuiește pe Pintilii cu Filip, pentru a da mai mult suflet mijlocului.
Reghecampf este ambițios, vrea prospețime în atac și îl introduce pe Adi Rocha în locul lui Rusescu, schimbarea având loc în minutul 78. Comentatorul partidei nu uită să ne spună că brazilianul venit de la Concordia a fost rezervă și-n meciul precedent.

Minutul 83 aduce un plus pe tabelă în favoarea vasluienilor, Sânmărtean înscriind printr-un șut care se dorea a fi centrare, balon trimis de la peste 30 de metri. Stanca se evidențiază din nou în mod negativ, ieșind iarăși neinspirat din poartă. Două greșeli decisive pentru Stanca, foarte posibil ca acestea să cântărească foarte mult în alegerea titularului între buturi pentru etapa următoare sau meciul cu Ekranas din Ghencea.

Steliștii sunt la pământ. Fundașul Celeban lovește încă o dată bara porții lui Stanca. Se întâmpla în minutul 86 pentru că doar un minut mai târziu, vasluienii marchează din nou prin Marius Niculae, un alt dușman declarat al Stelei, după o acțiune finalizată de pe partea lui Georgievski.

S-a tot spus că Steaua București nu a întâlnit până acum un adversar care să-i pună cu adevărat probleme. Nimic mai adevărat, având în vedere că steliștii înclină capul pentru prima dată în acest sezon chiar în fața primului adversar mai serios.

Practic, atacul vasluian ne readuce aminte de problemele din compartimentul defensiv, probleme pe care le uitasem sau nu vroiam să le mai recunoaștem, din neglijență, după victoriile entuziasmante cu Universitatea Cluj și Ceahlăul Piatra Neamț sau după pasul important făcut în Lituania, pas pentru calificarea în grupele Europa League.

Urmează PASUL 4?

Blindius

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-Otelul, atmosfera - OmBun

Steaua-Otelul, 2-1 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Cum împrumută Steaua "ne-a"

Banii bagati de Becali la SteauaÎn timp ce în Occident cluburile importante sunt transparente, funcţionează ca societăţi comerciale cu acţionari la vedere, unele fiind chiar listate la bursă, în România se practică o meto