home
09-08-12

VIDEO Cronica unei respectări de blazon

Pe Stadionul Antona Malatinskeho din Trnava, steliștii s-au prezentat cu lecția gata facută, având în cap ideea că înfrângerea din tur a venit doar pe fondul ghinionului, spunând că în viața lor n-au mai vazut echipă atât de norocoasă precum localnica Spartak.
Cel puțin cu această afirmație fusesem bombardați de către Conducere.

Echipele de start:

Spartak Trnava: Filipko - Stozicky, Janecka, Cvirik, Hanzel - Gross, Karhan - Sabo, Carnota, Bicak - Mikovic

STEAUA: Stanca - Georgievski, Gardoş, Chiricheş, Pârvulescu - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Rusescu, Fl. Costea - Rocha



Steliștii n-au avut răbdare decât până în minutul 8, atunci când brazilianul Adi Rocha a înscris lejer din jurul careului de 6 m, după o pasă a lui Raul Rusescu, care a trecut cu ușurință de fundașii slovaci. Moment ciudat imediat după marcarea golului, atunci când Adi Rocha l-a ignorat pe Raul la celebrarea reușitei.
A fost, fără îndoială, o mișcare rapidă, benefică pentru ’’bleumarini’’, care puteau din acest moment să dicteze ritmul partidei.

În minutul 23, steliștii ratează o bună ocazie prin Rusescu, acesta reluând slab, pe lângă poartă, un balon bâlbâit de portarul lui Trnava, care a ieșit neinspirat pe o centrare a lui Bourceanu, responsabilul cu fazele fixe.
Cinci minute mai târziu, același Rusescu șutează periculos la poartă după o acțiune a mult hulitului Florin Costea, astăzi suplinitor de serviciu pentru ex-căpitanul Cristian Tănase.

Slovacii au așteptat puțin peste jumătate de oră pentru a fi periculoși la poarta lui Stanca, atunci când, între minutele 32-34, aceștia au avut două cornere consecutive.
În minutul 39, Tomacek, proaspăt intrat în minutul 24, scapă cu tot cu minge din marcajul fundașilor steliști și trage cu stângul, însă Stanca este ferm pe poziție, reținând balonul fără probleme.

Steliștii aveau să intre la vestiare în avantaj, nearătând că ar fi prea stresați de echipa adversă sau de suporterii lui Trnava, galerie înfrățită cu cei de la A.C. Milan, suporteri care au introdus în repertoriul de meci scandarea ’’țiganii, țiganii’’.

Revigorați de pauză, steliștii ies la fel de hotărâți pe teren, iar în minutul 49 Alexandru Chipciu ratează o ocazie incredibilă, singur cu portarul de aproape 40 de ani, Filipko.

Doar trei minute mai târziu, slovacii reacționează și obțin o lovitură liberă pe dreaptă a atacului lor. Urmare a loviturii, ocazie importantă a lui Karhan, acesta trimițând o lovitură de cap puternică, balonul trecând foarte aproape de stâlpul din dreapta al porții lui Stanca.

În minutul 59, pe fondul unui slab prestat de ambele echipe, banca tehnică a Stelei îl introduce pe muntenegreanul Nikolic, înlocuindu-l pe Rocha, singurul marcator de până atunci.
Minutul 62 aduce o nouă ocazie la poarta slovacilor, Bourceanu trăgând periculos din lovitură liberă, dorind să închidă gurile rele care nu-l consideră adecvat pentru această responsabilitate.

Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaul RUSESCU marchează în minutul 75, trimițând o lovitură de cap destul de slabă, însă suficientă pentru a nu putea fi respinsă de apărarea slovacilor. Faza a venit ca urmare a minim 10 minute de dominare stelistă, aceștia având mai multe cornere și menținând posesia. De notat este că la faza golului, Bourceanu a reușit o centrare din corner impecabilă.
Cu 10 minute înainte de final, Latovlevici intră în locul lui Florin Costea, Steaua având acum un flanc stâng interesant, cuplul Pârvulescu-Latovlevici putând fi o opțiune viabilă și pentru alte ocazii.

Steliștii prind gustul golului, iar Pârvulescu efectuează un assist de mare acuratețe pentru Nikolic, acesta înscriind nestingherit cu capul, îndemnând la tăcere suporterii lui Trnava.
Minutul 88 este finish-ul lui Raul Rusescu, golgeter-ul stelist lăsându-i loc lui Tibi Bălan, care n-a avut vreo realizare notabilă în timpul scurt acordat.

STEAUA BUCUREȘTI câștigă cu 0-3 respectându-și imaginea și, bineînțeles, suporterii care au rămas optimiști în săptămâna scursă de la înfrângerea de pe Arena Națională.
Rămâne de văzut ce adversar îi vor oferi sorții de mâine lui Reghecampf și, după aflarea acestuia, dacă faimosul ’’Europa, Steaua’’ va fi o opțiune pentru peluze și în acest sezon!

Ne vedem la play-off!

Blindius

Tragerea la sorţi are loc vineri, de la ora 13:00.

Statistica meciului, potrivit site-ului UEFA:

Şuturi pe poartă: 4-10
Şuturi la poartă: 4-4
Cornere: 3-9
Off-side-uri: 1-2
Faulturi comise: 18-20
Cartonaşe galbene: 4-3

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un