home
08-08-12

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un an, să desfiinţeze una dintre cele două grupe de juniori, iar la echipă să rămînă doar cei mai talentaţi fotbalişti. Denis era printre ei. Viitorul puştiului era în albumele cu fotbalişti, însă soarta nu a fost sensibilă la visurile sale. Acum o lună, "aripile" lui Denis urmau să fie puse la o grea încercare.

"De-abia luase vacanţă de cîteva zile, iar Denis s-a dus cu prietenii la ştrand. S-a întors acasă, iar a doua zi mi-a spus că se simte foarte obosit şi că îi este greu să ridice mîna stîngă. L-am liniştit, spunîndu-i că este doar obosit şi îi va trece. A doua zi mi-a spus că se simte epuizat, el care în mod normal mergea la antrenamente şi se mai ducea şi seara la fotbal, cu prietenii. Am decis să îl duc la doctor...", a povestit mama sa, cu ochii sticlind de durere.

Operaţie de urgenţă

După un set de analize, familia a aflat diagnosticul puştiului: tumoare neuroectodermică primitivă (malignă). O tumoare pe creier, pe înţelesul tuturor, iar întregul univers al părinţilor s-a întunecat. În doar cîteva zile, copilul energic şi pozitiv a devenit un om fără vlagă, care reuşea să se deplaseze cu o greutate din ce în ce mai mare. Doctorii i-au avertizat pe părinţi că este un lucru grav şi că Denis trebuie să fie operat de urgenţă.

Intervenţia a reuşit într-o oarecare măsură, însă o parte din tumoare a rămas în creier, din cauză că era foarte adîncă. Pentru a se înlătura pericolul, băiatul trebuia să mai suporte o intervenţie chirurgicală, însă medicii au refuzat să îl opereze, riscul fiind mult prea mare. Singura soluţie pentru Denis a fost începerea unor serii de radioterapie. Cînd trăieşti într-o ţară care are un singur astfel de aparat, şi mai este şi un model cu cîteva generaţii în urmă, iar viaţa propriului copil depinde de el, eşti obligat să te îndrepţi către străinătate, mai exact spre Turcia.

Acolo a şi ajuns familia băiatului, însă, din păcate, boala nu se uită la contul bancar atunci cînd loveşte. Turcii au spus că vor începe tratamentul doar după ce va fi achitat 75% din preţul întregii proceduri. Totul costă 15.000 de euro, o sumă imposibil de acoperit de către o mamă vînzătoare şi un tată şofer, care de-abia cîştigă, împreună, 500 de euro pe lună!

Steaua se implică, dar nu e suficient

Dorind cu disperare să-şi vadă copilul cu tratamentul început, părinţii au apelat la clubul pentru care Denis a jucat toată viaţa. Patronul Stelei, Gigi Becali, le-a spus părinţilor să se ducă la preşedintele Vali Argăseală. Acesta din urmă a promis familiei Penciu că Steaua va suporta integral tratamentul. Cu toate acestea, tatăl puştiului trebuie să stea în permanenţă cu el şi să se ocupe ca nimic să nu îi lipsească băiatului, însă, după zeci de împrumuturi făcute pe la cunoştinţe, părinţii au ajuns la capătul resurselor, atît psihice, cît şi financiare.

Doctorii sînt optimişti în privinţa viitorului lui Denis, în sensul că acesta are şanse de a fi salvat, dar are nevoie de ajutor. Dincolo de orgolii şi preferinţe, viaţa unui puşti ce de-abia a împlinit 18 ani depinde de o sumă de bani, iar un suflet valorează cît salariul pe o lună al unui fotbalist.

În aceste zile, Denis se află la clinica Acibadem din Turcia, unde este supus unui tratament extraordinar de dificil de suportat, însă visează în continuare la ziua în care va redeveni un copil normal şi se va bucura de viaţă, aşa cum fiecare dintre noi uită să o facă, nerealizînd ce binecuvîntare e simplul fapt de a fi sănătos.

Îl puteţi ajuta pe Denis să spere la un viitor prin donaţii în contul RO81RZBR0000060005525219, deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Decebal, Bucureşti - pe numele tatălui său, Penciu Marian.

Gazeta Sporturilor

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-Otelul, atmosfera - OmBun

Steaua-Otelul, 2-1 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Cum împrumută Steaua "ne-a"

Banii bagati de Becali la SteauaÎn timp ce în Occident cluburile importante sunt transparente, funcţionează ca societăţi comerciale cu acţionari la vedere, unele fiind chiar listate la bursă, în România se practică o meto