home
05-08-12

Stelista SANDRA IZBAŞA, CAMPIOANĂ OLIMPICĂ la sărituri

Gimnasta Sandra Izbaşa, legitimată la CSA Steaua, este noua campioană olimpică la sărituri. Bucureşteanca de 22 de ani a încheiat concursul cu nota 15,191.

La prima încercare a fost notată cu 15,383 (6,1 la dificultate, 9,283 la execuţie), iar la a doua cu 15,000 (5,8 la dificultate, 9,2 la execuţie).

Pe locul al doilea s-a clasat americanca McKayla Maroney (15,083), iar medalia de argint a revenit rusoaicei Maria Paşeka (15,050).

Mariana Bitang: "Este o mare bucurie, o mare realizare profesională şi pentru Sandra, dar şi pentru noi antrenorii, care am convins-o cu greu să facă sărituri de finală. S-a dovedit că a meritat. Finalele pe aparate sunt finalele nervilor tari. Sandra venea cu şansa a doua, după americancă, dar ea a căzut în fund şi Sandra a avut nervii tari să-şi facă săriturile.

A plâns de bucurie, nu se mai oprea, încă nu am avut timp să vorbim, dar ne bucurăm mult pentru ea. Le muţumim şi celor de acasă, pentru încurajări şi îi rugăm să o facă până la capăt, dar şi să încurajeze toţi sportivii români, şi pe cei care nu au astfel de rezultate, pentru că simpla calificare la Olimpiada înseamnă enorm".


La finalul concursului, gimnasta legitimată la clubul Steaua a afirmat că nu se aştepta la acest rezultat.

"Medalia asta înseamnă extrem de mult pentru mine, deşi sincer nu mă aşteptam, pentru că eram ultima în concurs. A fost destul de dificil, a trebuit să am nervii destul de tari, dar am reuşit.

Eu în timpul concursului nu mă uit la nimeni, mă interesează exact ceea ce fac eu şi mă concentrez pe ceea ce am de făcut. Dar îmi dau seama după cum reacţionează sala şi nu m-am uitat la ce face americanca. Ea avut o săritură dificilă, probabil o fi executat-o bine, după nota pe care a primit-o, dar eu mi-am dorit să fac două sărituri cât mai curate.

Nu pot să zic că este o medalie de aur neaşteptată, săriturile, ca şi celelalte aparate, sunt un sport al nervilor, pentru că în finală nu iei absolut de loc contact cu aparatul şi cine este pregătit face surpriza. Când îţi auzi imnul ţării nu se poate explica în cuvinte senzaţia trăită.

După a doua săritură am aşteptat nota, nu eram încă sigură, pentru că orice se poate întâmpla. Mă bucur că fac gimnastică, am trecut prin momente grele, dar acum nu are rost să le amintesc, sunt în prag să mai concurez încă o dată şi după aia o să vă spun şi eu ofurile. După olimpiada de la Beijing, am fost întrebată dacă mă vor revedea la olimpiada de la Londra. Era o întrebare dificilă, eu am spus să lăsăm timpul să treacă şi vom vedea ce va fi", a precizat Izbaşa.

Bucureşteanca de 22 de ani a mai afirmat că meritul pentru acest rezultat este al tehnicienilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

"De când au venit Bellu şi Bitang am început să lucrez la sărituri, de 2 ani. Le mulţumesc din suflet pentru că mi-au dezvoltat această abilitate pe acest aparat, care eu credeam că este mort pentru mine. Nu mă aşteptam nici la Europene, ce să mai zic de Olimpiadă. Aveam o săritură şi mai dificilă, dar antrenorii au dorit să fac două sărituri cât mai curate".

Aceasta este cea de-a cincea medalie de aur la sărituri, la Jocurile Olimpice, din istoria gimnasticii româneşti, şi prima după opt ani, de la performanţa Monicăi Roşu, la Atena.

Acesta este cel de-al doilea titlu olimpic din cariera stelistei, după ce la sol, din 2008. Tot la Beijing, Sandra Izbaşa a cucerit bronzul, cu echipa, la fel ca şi la Jocurile Olimpice de la Londra.

BRAVO, SANDRA!!! BRAVO, BRAVO, BRAVO!!!

Sandra Izbaşa, alături de Cătălina Ponor vor concura la sol, marţi, când România va mai avea alte două reprezentante şi la bârnă: Cătălina Ponor, Diana Bulimar.

În urma acestui succes, bilanţul României la Londra a ajuns la opt medalii, două de aur (Alin Moldoveanu - puşcă aer comprimat 10 m, Sandra Izbaşa - gimnastică, sărituri), patru de argint (Alina Dumitru - judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu - judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş - haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin - haltere, cat. 69 kg).

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un