home
12-06-12

Egalul care mulţumeşte, dar nu linişteşte

Polonia vs Rusia, meci de considerat pe bună dreptate de risc maxim, a resimţit importanţa mizei din plin, trezindu-ne astfel cu două echipe mai preocupate de apărare în loc de atac.

Maica Rusia invadase Varşovia cu mic, cu mare, cu selecţionată şi suporteri, iar toţi spectatorii se aşteptau ca oamenii din ţara lui Putin să etaleze acelaşi joc spectaculos din meciul cu Cehia.
Nu s-a întâmplat aşa cum ne aşteptam, gazdele turneului fiind mult mai ofensive în prima jumătate a reprizei întâi, dar, per total, şi pe parcursul întregii partide. Rusnacul Malafeev, probabil la ultimul său turneu, a făcut un meci de o imensă calitate ţinându-şi ţara în joc în ciuda tuturor încercărilor poloneze.
Probabil demoralizaţi de faptul că nu marcau, polonezii au cedat un pic iniţiativa, moment speculat imediat de către atacantul rus Alan Dzagoev, acesta executându-l pe Tyton, eroul din meciul cu Grecia, cu o lovitură de cap ca la manual, după o centrare excelentă a lui Arshavin.
Ruşii au intrat la cabine având avantaj şi dând ocazia suporterilor săi să-şi expună arsenalul de torţe şi petarde, deja o obişnuinţă a tribunelor la acest turneu final. Pe bună dreptate aş zice, fotbalul fără spectacolul tribunelor, lucru indiscutabil, nu are culoare.

Repriza a doua a fost mult mai ştearsă. Ruşii conduşi de Advocaat au părut că vor deja să-şi dozeze energia şi au ales să domolească ritmul partidei, totul spre nemulţumirea noastră, cei care aşteptam din nou jocul acela ofensiv plăcut, mai cu seamă că era de presupus faptul că polonezii ar fi lăsat ceva spaţii.
Dacă după primul meci aş fi putut spune că Advocaat îi poate preda oricând lecţii lui van Marwijk despre cum ar trebui să joace Olanda, bătrânul selecţioner şi-a dat cu firma în cap alături oamenii care l-au făcut primul străin cetăţean de onoare al oraşului Sankt Petersburg.
Lucru sesizat dar nespeculat încă din primul meci, perechea de fundaşi centrali a Rusiei suferă la capitolul mobilitate.
După ce şi-a început cursa din flancul drept, Blaszczykowski, unul din reperele poloneze în materie de fotbal, a pătruns agil spre interiorul careului de 16 m, loc de unde a şutat excelent la colţul lung, reuşind să-l invingă pe încăpăţânatul Malafeev.

Spre final nu au mai existat ocazii mari de gol, jocul celor două reprezentative aducând mai mult a non-combat, frica de a pierde acel punct fiind mult prea mare.
În urma egalului, Polonia este obligată să câştige împotriva Cehiei, în timp ce Rusia are nevoie de minim un egal împotriva Greciei, despre care se ştie bine că luptă până în ultimul moment.

Varşovia a rămas necucerită, rămâne de văzut ce ne vor aduce ultimele bătălii!!!

Blindică

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără