home
12-06-12

Euro 2012: Ibra e mare, Sheva - grande!

In cea de-a patra a zi a Euro 2012 a intrat in scena si a doua gazda, Ucraina, intalnirea acesteia cu Suedia lui Ibrahimovici eclipsand derbiul zilei, Franta - Anglia.

Ca de obicei, pomul laudat n-a dat decat foarte putine fructe. Franta - Anglia a parut, si imi pare si acum, un aranjament nearanjat, un meci de vacanta in care jucatorii, constient sau nu, s-au declarat multumiti de rezultat si au dat-o la pace.

Franta lui Blanc a aratat mai bine, insa nu e foarte greu sa arati mai bine ca Anglia si, mai ales ca o Anglie decimata de accidentari. Nasri si Ribery au avut un free role din partea selectionerului si asta s-a vazut, in multe momente cei doi calcandu-se pe picioare. Totusi, aceasta tactica a dat si unele roade, Ribery si Narsi creand superioritate de multe ori pe cele doua flancuri. Din pacate pentru ei, francezii au avut in teren o mana moarta - Karim Benzema. Atacantul lui Real n-a fost nici atacant, nici mijlocas ofensiv, ci un fel de struto-camila care a jucat fix cum l-a taiat capul, fiind mai mereu absent din joc.

Englezii nu sunt nici ei mai breji, atacul format din Young si Welbeck lipsind cu desavarsire, ajungandu-se in situatia ca tanarul Chamberlain sa ii eclipseze pe cei doi. Noroc cu defensiva inca solida si cu relaxarea adversarilor din zona careului lor. Golurile au fost si ele destul de amuzante, cel britanic venind dupa o dubla gafa a francezilor, atat Diarra cat si Lloris refuzand sa intervina la balon si lasandu-i calea libera lui Lescott catre poarta. Nasri a egalat cu un sut superb, dupa o faza frumoasa, insa cu largul concurs al lui Hart.

Vor ramane in istorie minutele din final, atunci cand Franta nu voia sa atace iar Anglia nu voia sa faca pressing, rezultatul fiind o posesie dezgustatoare a "cocosului galic" in jumatatea rivalilor.

Al doilea meci al zilei a fost insa altceva, Ucraina si Suedia oferind una dintre cele mai bune partide de la acest Euro.

Personal, nu-i vedeam prea bine pe ucrainieni, cu doar doi stranieri in lot, insa pot sa admit ca m-am inselat. Shevchenko si Voronin joaca de parca ar avea 25 de ani iar Konoplianka a fost o revelatie pentru toata lumea. Suedia se bazeaza mult prea mult pe Ibrahimovici, insa ce jucator e Zlatan! A jucat varf impins, a coborat la mijloc atunci cand a fost nevoie, a pasat, destul de putin, e drept, a luat actiuni pe cont propriu... a si marcat!

Schevchenko si-a dovedit, pentru a cata oara, clasa mondiala, marcand doua goluri cum numai atacantii uriasi pot s-o faca, in timp ce Ibra a avut si putin ghinion. Per total, victoria Ucrainei mi s-a parut meritata, gazdele fiind mai hotarate si mai curajoase. Nordicii au dominat debuturile de reprize, insa s-au stins imediat ce au resimtit presiunea adversarilor.

Ramane de vazut ce va fi in urmatoarele meciuri, cert este ca se pot produce multe surprize in aceasta grupa. Concluzii?

- Franta a aratat destul de bine, Benzema nu. Ori se trezeste, ori intra altcineva.
- Anglia e slaba. Nu are atac, nu are mijloc care sa sustina atacul, insa are defensiva. Un fel de Romania la Euro 2008.
- Suedia a aratat mult mai bine pe final, cu Wilhelmsson in teren. E drept ca si adversarii s-au mai retras, insa Toivonen si Rosenberg n-au convins.
- Ucraina e surpriza placuta, echipa promite.

Marius

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără