home
09-06-12

Euro 2012: Polonia n-a profitat de ajutorul arbitrului, Rusia a stralucit

Vineri, 8 iunie, a inceput editia 2012 a Campionatului European de fotbal. In primele doua partide din turneu, gazdele poloneze n-au reusit sa profite de statutul de organizatori si de ajutorul inerent acordat de brigada de arbitri, remizand cu Grecia, scor 1-1, in timp ce Rusia a stralucit, invingand clar Cehia, scor 4-1.

La mai putin de o ora dupa fastuoasa ceremonie de deschidere, Arena Nationala a polonezilor, din Varsovia, a fost martora primei partide de la Euro 2012. Plini de sperante si entuziasmati peste masura, gazdele au luat cu asalt stadionul, dar si "fan zone" -urile din oras, asteptand prima victorie. Si au avut de ce.

Polonia a inceput destul de bine, reusind sa deschida scorul in minutul 18, prin noul star al lui Manchester United, daca e sa dam crezare zvonurilor, Lewandowski. Grecia, care va ramane in istorie pentru titlul european de acum 8 ani, au primit si a doua lovitura in minutul 35, Avraam Papadopoulos parasind terenul accidentat. In finalul primei reprize, arbitrul si-a facut numarul - Papastathopoulous a vazut doua galbene in mai putin de 10 minute si a fost trimis la vestiare iar in prelungiri s-a facut ca nu vede un hent comis in propriul careu de polonezul Perquis si a refuzat sa acorde penalti pentru greci.

Dupa pauza, nationala Greciei a iesit mai motivata de la cabine si, in 10 oameni, a restabilit egalitatea prin Salpingidis. Samaras a ratat apoi o ocazie mare pentru ca doar cateva minute mai tarziu arbitrul sa nu mai poata inchide ochii la un fault comis de portarul Szczesny asupra lui Salpingidis. Penalti pentru Grecia, eliminare in tabara Poloniei, numai ca nou intratul Tyton a aparat sutul lui Karagounis. Pana la final, grecii au mai avut si un gol anulat, de data asta corect, pentru offside.

In al doilea meci al zilei, Rusia a defilat in fata Cehiei la Wroclaw. Cehii au inceput o idee mai bine, incercand un joc de posesie, insa au fost pedepsiti imediat de rusi. Pustiul Dzagoev a marcat la capatul unei actiuni frumoase, in care Kerzhakov a reluat in bara. 5 minute mai tarziu acelasi Dzagoev a ratat de putin "dubla" pentru ca dupa alte 4 minute Shirokov sa faca 2-0 din pasa lui Arshavin.

Condusi la pauza, cehii au incercat sa salveze ce mai puteau din acest prim meci de la Euro dupa reluare. Si parea ca sunt pe drumul cel bun dupa ce Pilar a redus din diferenta in minutul 52.

Numai ca Rusia a aratat chiar foarte bine vineri seara, la Wroclaw. Oarecum atipic, rusii nu s-au retras pe doua lunii in apropierea propriului careu de 16 metri, incercand sa traga cu dintii de rezultat, ci au jucat. Si au jucat bine. Dupa o serie de ocazii irosite de Shirokov si Kerzhakov, dar si dupa un sut foarte frumos al lui Rosicky, Alan Dzagoev si-a trecut in cont "dubla". Doua minute mai tarziu, rezerva Pavlyuchenko a "inchis tabela" la un incredibil, pentru mine, Rusia - Cehia 4-1.

Concluziile primei zile ar fi urmatoarele:

- Rusia arata ca e capabila sa produca surpriza si sa ajunga macar prin semifinale.
- Polonia va avea mult de tras pentru a iesi din faza grupelor, desi se parea ca gazdele vor trece lejer de Grupa A.
- Grecia, moarta si ingropata de unii, are sanse de a "prinde" faza eliminatorie.
- Cehia a aratat destul de rau si va fi nevoie de evolutii mult mai consistente din partea baietilor lui Michal Bilek pentru o prezenta decenta la Euro.

Marius

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără