home
02-06-12

Bârfe de transferuri: Wesley, Peralta, Luis Fernando Mosquera

De ce s-au înhăitat pân' la rudenie o borcică şi c-o tenie? Pentru că unu' încă se pregăteşte de ani de zile pentru Şampyon Lyg, iar ălalalt ia titlu' în fiecare an. Chestiune de genetică, deci...

Iar Laurenţiu Reghecampf a intrat binişor în horă:

"Am venit la Steaua să cîştig campionatul, nu să dau interviuri. Eu vin cu nişte propuneri de jucători, cu nişte decizii care sînt aprobate apoi de patron. Sîntem pe un drum foarte bun.

L-am cerut insistent pe Pintilii, iar Gigi Becali a fost de acord. În fiecare echipă există o ierarhie. Eu am mînă liberă să-mi fac echipa, dar nu vreau să mai apar la televizor. Anunţurile le va face Mihai Stoica".


Jucătorii pe care se va cheltui BUGETU' NELIMITAT anunţat de Guiţă


N-aţi uitat de Gicu Grozav, da?

Agentul atacantului Wesley Lopes, Lucian Marinescu, a reafirmat dorinţa jucătorului de a părăsi Vasluiul: "Am studiat propunerea Stelei şi e una de top, e vorba despre o ofertă care nu seamănă cu cele care i s-au mai făcut în trecut, e superioară. Dar avem variante chiar mai bune decît Vaslui şi decît Steaua, ele vin din afara României. Cert este că fotbalistul tot vrea să schimbe clubul".

Becali oferise un milion de euro pentru Wesley (31 de ani), dar Porumboiu a refuzat să-şi cedeze atacantul, deşi anunţase iniţial că e de acord cu tranzacţia.

_______________

Luis Fernando Mosquera e "numărul 10" la care visează Mihai Stoica. E un mijlocaş ofensiv de la Atletico Nacional, locul 12 din campionatul Columbiei, un jucător care poate să evolueze şi ca al doilea vîrf, adică exact poziţia pe care managerul Stelei crede că echipa ar avea nevoie de un transfer.



Mosquera are 25 de ani acum şi încă n-a evoluat în Europa, deşi la un moment dat era privit drept unul dintre tinerii columbieni de mare viitor, alături de Falcao şi de Dayro Moreno, pe care Steaua a plătit două milioane de dolari în ianuarie 2008. Ţinta de acum a roş-albaştrilor nu şi-a atins însă pe deplin potenţialul estimat la un moment dat. A strîns totuşi trei selecţii la "naţionala" ţării lui, pentru care a dat un singur gol, din penalty, chiar la debutul lui, într-o partidă cu Venezuela, în aprilie 2008.

MM a strîns date despre Mosquera şi-l consideră o achiziţie excelentă. "Sigur se acomodează, o să fie peste toţi străinii din România!", l-a lăudat apropiaţilor pe "creativul" columbian. Managerul speră să-l convingă şi pe Becali să investească în afacerea asta. Gigi a evitat în ultimii ani să mai dea bani mulţi pe jucători din străinătate şi a preferat să investească în români pe care-i ştia el.

Iar eşecul cu Dayro constituie un argument în plus pentru care să fie reticent. Moreno e acum tot în campionatul Columbiei, la Once Caldas, împrumutat de la Tijuana, din Mexic. Pe transfermarkt.de, Mosquera e cotat la 1,3 milioane de euro, mai puţin decît s-a plătit pentru "perla" pe care pariase Becali acum patru ani.

Ar face atac sud-american

Cu Mosquera în echipă, Steaua l-ar folosi pe columbian în ofensivă alături de Adi Rocha, un brazilian, şi ar avea astfel un atac sută la sută sud-american. Columbianul lui MM e dreptaci, dar se descurcă şi cu piciorul stîng, multe dintre golurile lui fiind reuşite cu piciorul considerat mai slab.

Are porecla lui Becali!

În Columbia, lui Mosquera i se zice "El mosco", "Ţînţarul", ca şi lui Gigi Becali, patronul Stelei! Acelaşi "nickname" l-a avut şi unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai "cîinilor" în anii '80, Cornel Ţălnar. Pe lîngă postul lui de bază, de mijlocaş central ofensiv, columbianul a mai fost utilizat şi ca extremă, pe poziţia pe care evolua şi "Ţînţarul" din Ştefan cel Mare.

Luis Fernando Mosquera (atacant, 25 de ani)

- E înalt de 1,75 metri şi are 76 de kilograme
- În 2012 a marcat 5 goluri în 13 meciuri jucate pentru Nacional în prima ligă columbiană. Cu un an înainte înscrisese de 14 ori în 33 de jocuri la Medellin
- A evoluat în afara Columbiei numai la Juaguares de Chiapas, din Mexic, la care a fost legitimat în stagiunea 2009-2010. A prins şase meciuri, unul singur ca titular, şi n-a dat nici un gol

44 de meciuri şi 9 goluri a strîns Dayro Moreno la Steaua între 2008 şi 2010. Tot columbian, el a costat două milioane de dolari, cea mai mare sumă plătită pentru un fotbalist străin

48 de goluri a marcat Mosquera pînă acum în cariera lui, toate reuşite în liga din Columbia

5 cluburi a schimbat Mosquera pînă acum: Quindio, Santa Fe, Medellin, Chiapas (Mexic), Atletico Nacional

N-a nimerit-o pînă acum

Mihai Stoica a mai pariat pe sud-americani şi în trecut, dar randamentul fotbaliştilor pe care i-a ales a fost slab:

Portarul brazilian Andrey s-a accidentat de la primul antrenament în România, iar cînd şi-a revenit, a avut evoluţii dezastruoase.
Cel mai straniu pariu al lui MM a fost Elton, brazilianul înalt de 1,56 metri pe care Becali l-a dat afară după numai 8 meciuri la Steaua, în care marcase un singur gol. Acum a ajuns în Arabia Saudită, la Al Fateh, dar nici acolo nu e titular de bază: are 13 meciuri, dintre care 9 jucate de la început.

Gazeta Sporturilor
_____________

Mihai Stoica a spus că Steaua are o listă mai lungă cu jucătorii pe care vrea să-i transfere. A mai declarat că acum, după aducerea lui Pintilii, e obligatoriu ca Steaua să cumpere şi un decar adevărat, un playmaker.

ProSport a publicat ieri că Sovsic de la NK Zagreb e primul nume pe lista lui MM pe acest post, dar un alt jucător surpriză ar putea fi Sixto Peralta. Mijlocaşul care a jucat până acum la CFR e atractiv pentru stelişti chiar dacă are 34 de ani.

"Pe Peralta nu-l mai poţi pune să facă şi faza de apărare, dar, dacă are în spate doi mijlocaşi puternici precum Pintilii şi Bourceanu, atunci e extraordinar. Are ultima pasă", s-a lăudat MM în cercul său de prieteni.

ProSport

Sixto Raimundo Peralta Salso are 33 de ani şi a ajuns la CFR Cluj din postura de rezervă la River Plate. În cele patru sezoane la "echipa arbitrilor", argentinianul a jucat 29, 26, 24, respectiv 23 de partide, în care a marcat 2, 3, 2, respectiv 0 goluri.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără