home
22-05-12

Delir curat cu derapaj controlat

Încă de pe vremea lu’ Elena Doamna, pe la o mie nouă sute toamna, balonu’ rotund ne-a cam dus la... fund, românii au talent, mai lent, dar permanent, nimeni nu ne scoate dintr-ale noastre, citiţi horoscopu’ din astre, tauri – fecioare cu... lauri între picioare, poveşti cu peşti, scorpioni histrioni, săgetători manglitori au priză la bliţ, gemeni ce-şi trag fermoaru’ la şliţ, diverse balanţe judecate-n instanţe, lei derbedei, raci roşii de draci, capricorni injectaţi cu hormoni, mereu stau capră şi nu mai crapă, berbeci cu capete seci se cred păstori şi ducem lipsă de vărsători care să verse din guşă şi fără mănuşă să ia voma în mâini şi s-o dea la câini băutori de şampanii, să-i ungă pe faţă pe toţi şnapanii.

Fără să clipim ni-l amintim pe puriu’ Sechelariu, ăla cu momentu’ adevărului de după florile mărului. Omu’ respira adevăr chiar şi prin firu’ de păr, avea adevăr în globule şi lucruri să spună destule, ţinea adevăr în hematii că se ferea de pramatii, adevăr adevărat şi-n ADN presărat chiar şi la moleculă, avea adevăr chiar şi-n... rotulă ! Ar fi dat pe faţă cărţile fără să mai întrebe părţile, ar fi întors un atu pădurean, da’ lăcrima de la hrean, aşii federali erau prea penali, popii de la Ligă... risca să se frigă, damele de cupă, puncte nu mai pupă, valeţi – sateliţi cu barem tocmiţi, decari, n-avea rost, şi-a căzut de prost.

Apoi, păstoru’ de oi, ciobanu’ ce rostogolea banu’, sacoşe cu valută, sută pe sută, urmărea autocare şi tot plusa la mai mare, l-a fugărit şi pe Tata Jean care ofta cu alean, s-ar fi dat prins da’ se vânduse unui alt ins. S-a respectat legea tăcerii înaintea plăcerii, banu’ n-are valoare dacă nu-i aprobare, sacoşa rămâne la roată chiar şi cu ordin de plată ! Sacoşa s-a transformat în valiză, lumea nu auzise de criză, păstoru’ căra geamantane da’ finu’ era la butoane, când apăsa un buton ciobanu’ cădea de bufon, îşi punea fular câinesc şi se purta nefiresc, mieuna pe ecrane, împărţea milioane, întâi plătea şi pe urmă râdea, era chiar culmea, râdea şi el împreună cu lumea...

Tagma fluieraşilor e precum neamu’ uriaşilor, uşor de strunit da’ greu de urnit, statui din Insula Paştelui care dau vânturi pe gură, controlat, cu măsură. O întrebare se naşte: « pe Crăciunescu oare ce-l paşte ? », acum e ca sfintele moaşte, moral, integru, e şi alb şi negru, intransigent şi omniprezent, am şi uitat trecutul recent, « Magazinele Ana » de unde agonisea mana, diverse plocoane pe la cotlonoane, relaţii amicale, vacanţe tropicale, un amalgam, Sânul lui Avram, o nebuloasă, noroc că nu ne mai pasă... Şi iluştrii predecesori se desfătau în unsori, Grigorescu – Fruncea şi Costică Vâlcea, Avram cel întemniţat şi apoi cruţat, zbura la altitudini joase şi avea încasări sărăcăcioase, băiat îngrijit dar pricăjit, i-a dat lumea cu flit că nu aducea profit. Au mai fost alde Martiş şi Serea, destinul le-a fost precum fierea, oameni fără har înecaţi în amar, le-a dat Penescu simbrie şi au ajuns la puşcărie. Brad Pitt –Tudorică ar fi urmaşu’ lu’ Marcel Lică, cu descendenţă penală taman din fluieraş’ Bocăneală, conducător de brigăzi mixte, de microbişti şi... microbiste. Nu vrem s-aruncăm cu venin în fotbalu’ feminin, fotbalu’ cu muieri oferă multe plăceri ochiului omenesc, Tatălui Ceresc, d-aia Brad Pitt a înnoptat la un schit, la o mănăstire de măicuţe, Brad Pitt n-a putut să le... cruţe, cu îngăduire le-a cerut găzduire la ceas de seară, cum se făcea şi odinioară din moşi-strămoşi, pe ochi frumoşi, pe cap de voinic nu pe om de nimic, de voinic nărăvaş care dezmiardă din fluieraş. Nu ştim de Brad Pitt, s-o fi spovedit, s-a dus la stareţă sau la vreo... gaiţă, şi-a spus din fapte, s-o fi deşertat de păcate ? Ceva – ceva a mărturisit, că un campionat l-a mântuit sub Dealu’ Feleacului, s-a dus totu’ dracului, vise de mărire, dulce amăgire, drepturi şi prim planu’, n-aţi avut bulanu’ şi nici barba deasă, nici viţă aleasă, nici sânge de grofi, doar limbi la... pantofi.

Bărbosu’ şi spânu’ au mâhnit tot românu’, din dealuri de la Vaslui până la stâna ciobanului, lumea e indignată că-i un alt fel de plată, valize, sacoşe, acum sunt doar brioşe, n-a mai rămas măcar nici viramentul bancar, lumea s-a schimbat, a murit vechiul blat. Ceva nou se arată, lumea veche e moartă, un nou adevăr, gol-goluţ, fără păr, adevărul născut din momente ratate, răsplata ce vine din fostele fapte ce le-am prezentat fir cu fir, într-un delir curat cu derapaj controlat.

LDS

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără