home
17-05-12

STEAUA - Dinamo: 3-2 (1-1) VIDEO

Pentru prima dată de la mijlocul anilor '90 când Steaua o învinge pe Dinamo în trei meciuri consecutive. Pentru prima dată din sezonul 2004/2005 când Steaua o învinge pe Dinamo şi în turul şi în returul campionatului. Golurile lui Raul Rusescu ('42-penalty) şi Valentin Iliev ('48, '64) s-au încadrat aşa cum trebuie între reuşitele lui Alexandru Curtean ('21) şi George Ţucudean ('86), în primul meci disputat pe Arena Naţională (ce înseamnă, snobilor, "National Arena"?) de cele două rivale întru grobiasm ale conducătorilor.



Mai mult, elevii tehnicianului (nu-i aşa?) Mihai Stoichiţă pot juca în Gruia cu titlul pe masă dacă... derby-ul cu "U" Cluj... dacă TAS... Ar fi primul titlu după şase ani!

Ce gust mai au toate astea? Ce sens mai pare că au toate aceste statistici care ne ţineau în viaţă sau ne omorau zi de zi în urmă cu vreo 10 ani?

Să le "mulţumim" unor gunoaie precum Nerostilă şi cloroFinu' că:

- au atras în "fenomen" fani şi mentalităţi precum ale lor (v-a plăcut cum "fanii" şi Slughiţă îşi strângeau mâinile după fiecare gol?),
- borăsc zi de zi pe un "fenomen" în care ei nu fac altceva decât să spele bani, orgolii şi amabilităţi de găinari de mâna a treia,
- ţin în viaţă - prin şpăgi mai mult sau mai puţin la vedere - o presă profund coruptă moral şi profesional,
- nu pot lucra decât cu "tehnicieni" mai fini ca Zewa, să nu li se băşice... capul, evident.

Statisticile dintre Steaua şi Dinamo ultimilor 12-13 ani le aparţin. Lor şi celor care-i "consumă" zi de zi, emisiune de emisiune, site de site. E lumea voastră, a celor care "simt" prin gura lor.

Gura maaaare, că ne viiinneee! Rândul.

~~~~~ ~~~~~ ~~~~~


Steaua: Tătăruşanu - Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici - Chipciu, Chiricheş (Bicfalvi '73), Bourceanu, Cr. Tănase - Tatu (Răduţ '71), Rusescu (M.Costea '65). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Dinamo: Naumovski - Luchin, D. Grigore, Scarlatache, Pulhac (Muşat '77) - Rus, D. Kone, Matei (Strătilă '61), Curtean - Alexe (Ţucudean '59), Niculae. Antrenor: Dario Bonetti.

Meciul a fost arbitrat excelent de portughezul Olegario Benquerenca.

În ultima etapă, Steaua va juca în Gruia cu CFR Cluj, iar FC Vaslui va primi vizita Universităţii Cluj.



Declaraţiile de după a treia potaiadă reuşită:


"TehnicianuL": "Am primit un tricou de la Bicfalvi, o să-l păstrez, este o amintire frumoasă. Este o victorie, dar amărăciunea vine din altă parte: meciul ăla cu Vasluiul pe care nu pot să-l iert şi nu pot să-l uit. Dar asta este viaţa. Vreau să-i felicit şi pe dinamovişti, care au jucat foarte bine în seara asta. Şi publicul a fost extraordinar, eu cred că i-am mulţumit şi pe ei.

Vom juca la CFR cu aceeaşi ardoare şi aceeaşi dorinţă ca şi în seara asta, sper să câştige Steaua, asta îmi doresc. Nu cred că TAS va da altă judecată, pentru că nu cred că ei ştiu ce s-a întâmplat pe culoarele alea. Nu cred că TAS dă decizii pripite.

Cotractul respiră săptămâna viitoare, să vedem care sunt planurile de viitor al Stelei şi ce strategie vor aplica. Oricum, eu le mulţumesc că mi-au dat din nou această ocazie de a antrena această echipă pe care o iubesc".


Stoica Cartonel: "Scorul este mincinos, chiar dacă am apreciat de multe ori jocul adversarilor. Noi i-am spulberat pe cei de la Dinamo azi. În afara lui Iliev, aş vrea să-i mai remarc pe Martinovic şi pe, poate cel mai bun jucător de pe terem Alexandru Chipciu, care a făcut cel mai bun meci de când a venit la Steaua. Fotbaliştii mari se văd în astfel de meciuri şi când echipa suferă. El a dat semnalul. După golul marcat de Dinamo, am avut un declic şi terenul s-a înclinat înspre poarta lor, după care în a doua în cealaltă parte. Din nefericire pentru ei, la pauză se schimbă porţile. Tragem speranţe că mâine va fi un meci pe viaţă şi pe moarte la Cluj. Ştiu cine conduce Universitatea, ştiu ce oameni de onoare sunt acolo.

Chiar dacă acest campionat pare terminat, am încredere că acolo va ieşi un rezultat bun. Vreau să felicit şi suporterii, pentru că nu au admonestat echipa după golul primit şi au creat o atmosferă unică în România. Doar să câştigi campionatul poate să fie mai frumos decât să baţi Dinamo sau să baţi Dinamo în finala Cupei, cum am făcut noi anul trecut. Nu ştiu ce să spun despre ce se va decide la TAS în privinţa jocului U-CFR. Am înţeles că au trimis o apărare de 180 de pagini, pe care numai Rainman o poate parcurge. Mihai Stoichiţă are un punctaj foarte bun, are o linie de punctaj demnă de un campion. Nu ştiu ce va fi, vorbim după meciul cu CFR Cluj".


Valentin Iliev: "Sunt fericit. Îi mulţumesc mult lui Dumnezeu, mulţumesc mult tuturor suporterilor noştri, mulţumesc echipei, antrenorilor... Nu e important cine marchează, important e să mergem sus. Avem încredere şi sperăm... Dacă vrea Dumnezeu luăm campionatul. M-am simţit senzaţional pe acest stadion".

Geraldo Alves: "Noi am jucat mai mult pe Naţional Arena, dar acum a fost o victorie împotriva eternei rivale. A fost o atmosferă senzaţională. Dacă rămân? Îmi place mult de Steaua, dar Gigi Becali este patronul.
O să vedem acum ce se va întâmpla, eu doar îmi fac partea mea de treabă şi dau totul până la finalul campionatului. Vom juca şi la Cluj cu încredere, avem convingerea că pot pierde puncte cu Universitatea Cluj. Aş fi foarte fericit să luăm titlul cu numărul 24".


Ilie Stan: "Atunci când eşti în tribună îţi dai seama de mai multe. Mi-am dat seama de o atmosferă superbă şi de o echipă foarte bună, care este Steaua. Mi-a fost greu în tribună, pentru că îmi doream cele trei puncte. Vreau să-i felicit pe jucători pentru că au crezut în ei şi au făcut fericiţi 50 de mii de oameni. La 1-0 pentru Dinamo ştiam că vor reveni. Nu aş fi pariat că Iliev va fi omul decisiv, dar credeam că un fundaş va marca. Stoichiţă a făcut treabă bună, echipa e pe un drum bun, iar dacă va fi menţinut tonusul, Steaua va ieşi campioană".

Dario Bonetti: ""Au fost cadouri din partea jucătorilor care au greşit în mod evident. Nu trebuie să-i nominalizez eu. Am început foarte bine, am marcat primii, dar apoi meciul a luat o altă turnură şi ne-a fost teamă să învingem. Prima repriză am fost doar noi pe teren.

Dragoş Grigore a făcut un cadou Stelei prin evoluţia sa. Să pierzi un derby de maniera asta e o mare deziluzie.

Atunci când se pierde un derbi, e o figură urâtă pentru suporterii noştri, dar mai ales maniera în care se pierde. Sper să continuu la Dinamo, e o mare dezamăgire să pierzi un derby de o aşa manieră, mai ales că puteam câştiga după cum începusem. În prima repriză am avut şi posesia, în plus 4-5 ocazii mari de a marca.

E clar că atunci când greşesc jucătorii, greşesc şi antrenorii".

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
48 ani de la 20-05-1964

Ziua de nastere a lui Belodedici.

Unul din cei mai buni fundasi ai Stelei, al carui palmares include: 5 titluri si 4 cupe ale Romaniei, CCE (1986), Supercupa Europei (1987), 2 semifinale CCE. In toamna lui '88 a fugit din Romania comunista. A marcat 21 de goluri in 225 de partide.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

5 ani de AISS

AISSIn 5 ani de activitate, AISS a reusit sa reprezinte cu mandrie spiritul stelist, schimband imaginea suporterilor si organizand o serie de evenimente ce nu ar fi fost posibile fara ajutorul celor peste

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li