home
12-05-12

Terminaţi, bă, cu răutacismele !

Scarbit peste masura de bombardamentele media ante si post finala Europa League, am decis sa transmit urmatoarele celor care i-au multumit in genunchi Domunului pentru acest eveniment "care a pus Romania pe harta".

In primul rand Romania a fost demult pe harta indiferent de evenimentele mondiale de-a lungul timpului si va fi in continuare. Faptul ca strainii vor vedea probabil Romania cu ochi mai buni dupa acest meci este greu de crezut, cel putin pentru mine. Personal consider ca aceasta finala exagerat de evocata de carte presa si autoritati este foarte asemanatoare cu celebrul "The Rumble in the Jungle" din 30 octombrie 1974, de pe stadionul 20 Mai din Kinshasa, Zair. Celebrul meci de box intre fostul campion mondial la categoria grea, Muhammad Ali, si detinatorul titlului la vremea respectiva, George Foreman.

La fel ca si atunci lumea a luat-o razna si evenimentul a fost mediatizat pana la refuz. Doar ca, dupa ce s-a terminat meciul, Zairul, astazi Republica Democratica Congo, nu s-a schimbat cu nimic in ochii lumii. A ramas aceeasi tara bananiera din care marile corporatii mondiale extrag resurse pretioase. Nivelul de trai de acolo nu a crescut, cum nu a crescut nici turismul, sau alta ramura a economiei. Simplul fapt ca meciul de box s-a disputat acolo a fost o conjunctura, daca nu ma insel, Ali nu avea drept de practica in box pe teritoriul SUA, iar promotorii nu obtinusera licenta pentru disputarea meciului peste ocean.

Nu mai conteaza motivele, conteaza doar ca Finala Europa League s-a disputat la Bucuresti drept multumire din partea sefului UEFA fata de presedintele FRF, pentru sustinerea acordata francezului in accederea la conducerea forului european. Plus supunerea ulterioara. Un compromis obtinut de lingaul ferefist pentru impotenta de a organiza un campionat european pe teritoriul Romaniei. Un os cu ceva carne aruncat de la masa bogatilor.

Romania va fi perceputa la fel de catre straini datorita cetatenilor bronzati pe care ii exporta. Cetateni pe care presa se fereste sa ii numeasca tigani (desi acestia se mandresc cu apelativul) de teama unor eventuale repercursiuni din partea justitiei. O justitie neputincioasa in privinta starpirii flagelului numit mafia tiganeasca. Este adevarat ca nu toti cei care pateaza numele tarii sunt tigani. Doar ca romanii de obicei opereaza in conturi bancare, in timp ce migratorii, in marea lor majoritate, se multumesc cu cersitul, spalatul de parbrize, furtul din buzunare samd.

Daca Romania este vazuta astfel din afara, este vazuta asemanator si din interior. Ce-i drept nu sunt multi cei care o vad asa, majoritatea indivizilor fiind hipnotizati de propaganda si publicitatea generata de aceeasi presa care serveste interese meschine.

Sfatuiesc nimicurile din media sa inceteze in a critica cetatenii care in viziunea presei genereaza rautacisme la adresa bunului mers al societatii. Putinele spinari drepte din tara asta refuza a se scalda in mocirla iazului comunal.

Spre mai bine!

Blackyank

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

5 ani de AISS

AISSIn 5 ani de activitate, AISS a reusit sa reprezinte cu mandrie spiritul stelist, schimband imaginea suporterilor si organizand o serie de evenimente ce nu ar fi fost posibile fara ajutorul celor peste

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li