home
01-05-12

Visul bolnav al neputintei

Inca de la inceputul competitiei Europa League 2011-2012, finantatorul autoproclamat al gruparii ros-albastre a declarat ca obiectivul echipei pe care o sustine financiar si moral, este acela de a juca finala pe pamant autohton.

Dupa un start sumbru in competitie, echipa a reusit calificarea din grupa, ajutata fiind de insipratia si de spiritul insifletit jucatorilor de mai marele lor. Putina lume stie ca distinsul finantator trimitea in timpul meciurilor acatiste prin sms la manastiri, practica ce a dat roade.

Tragerea la sorti pentru faza eliminatorie a stabilit ca adversar o micuta echipa olandeza, ceea ce a sporit optimismul preafericitului, determinandu-l pe acesta sa declare urmatoarele:

"Eu zic ca am avut noroc, pentru ca Twente este o echipa accesibila. O stim, am mai jucat cu ei, i-am batut. Multumesc lui Dumnezeu ca am scapat de echipele grele. Asta este, o sa vedem acum. Eu am mare incredere ca o sa ne calificam pentru ca o sa construiesc o echipa puternica, o sa facem 3-4 transferuri... Daca nu te gandesti la finala, nu ajungi in optimi, in sferturi sau in semifinala. Trebuie sa te gandesti numai la finala ca sa iti atungi tinta. Daca spui numai finala, finala, finala, jucatorii au incredere in ei si joaca bine... Acuma sunt foarte bucuros pentru ca am cazut cu Twentas, pentru noi pe Twenta o vom scoate".

Asa a si fost! Fara discutie, jucatorii aflati sub aripa blanoasa a conducatorului au scos-o intr-adevar pe twenta in urma unei duble manse fara emotii, noile achizitii dovedindu-si valoarea. Ocaziile au fost numeroase, iar olandezii abia au iesit din propria jumatate de teren. Doar scorul ar fi dat de banuit pentru cei care nu au urmarit meciurile 1-0 si 1-0, dar au fost ratari mai multe si mai mari decat in semifinala cu Anderlecht din 1986...

Cum in turul urmator echipa a intalnit-o tot pe Schalke, rugaciunile s-au intensificat si lectia celor doua meciuri din grupe a fost invatata. Indicatiile din loja au fost mult mai precise, iar nemtii au asistat neputinciosi la calificarea la pas a romanilor. Spectacolul oferit celor 50.000 de spectatori la Bucuresti a fost total, pe masura incasarilor din bilete. 3-0! Dupa un 1-1 fara emotii in Germania, creditorul jubila.

Sferturile, o nimica toata. Niste spanioli. Basci mai exact. Finantatorul rade la toate televiziunile de tiz: "Baaa acum 6 ani parca erati si voi aici! hahahaha". La finalul dublei cu cea mai in voga echipa din Europa League, europenii incepeau sa-si aduca aminte de echipa minune din est. 2-0 la Bucuresti pe magnificul stadion ultramodern, care surclaseaza ca aspect orice arena din lume. Dupa un 2-2 chinuit la Bilbao, antrenorul a demisionat, rusinat pentru emotiile majore provocate finantatorului. Echipa a revenit de la 0-2 si a inscris 2 goluri in cea de-a doua repriza de prelungiri. Calificare dramatica, dar meritata. Banii curgeau spre muntele Athos, mai ales ca urma saptamana mare.

Echipa lusitana nu parea a pune probleme in semifinale, cu toate ca Ladislau Bölöni avertizase ca meciurile nu or sa fie chiar o plimbare prin parc. "Ce stie ala? E ungur!" a declarat seful plin de incredere. Totusi, cu toata increderea si entuziasmul, meciurile au fost crancene. 3-3 in deplasare, dupa ce portughezii condusesera cu 2-0 si 3-1. Doar indicariile Live prin telefon de la loja au salvat o aparenta drama. Returul a fost si mai tensionat, Sporting conducand la pauza cu 2-0, prin doua faze controversate. Noul manager general a fost eliminat de pe banca in urma protestelor de la penalty-ul inventat de arbitru, premergator golului 2.

La pauza, jucatorii demoralizati au primit vizita fulger a razboinicului la vestiare, acesta imbarbatandu-i cu discursuri aprinse si muzica religioasa. Sfarsitul jocului a gasit echipa portugheza aparand disperata in propriul careu, un avantaj fragil de 1 gol, care i-ar fi adus calificarea. In loja se frangeau mainile si se sfaramau
mataniile. Rugaciunile nu mai conteneau, iar bateria de la telefon era pe terminate. Cei 50.000 de spectatori veniti de peste tot, chiar si din Spania si Italia incepusera sa isi piarda sperantele. Totul parea incheiat, pana cand copilul teribil de la Pitesti a reusit faza vietii sale, aducand o calificarea mult visata. Golul sezonului in cupele europene fara-ndoiala!!!

Meciul s-a terminat, strazile s-au umplut, sampania a curs, presa a dat buzna, ofertele de afara s-au marit! Jucatorii au petrecut impreuna cu staff-ul si managerul general intr-ul club select din capitala, dupa baia de multime a finantatorului in piata.


Daca obiectivul finantatorului ar fi fost castigarea trofeului, acest articol ar fi aparut dupa finala.

Blackyank

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

5 ani de AISS

AISSIn 5 ani de activitate, AISS a reusit sa reprezinte cu mandrie spiritul stelist, schimband imaginea suporterilor si organizand o serie de evenimente ce nu ar fi fost posibile fara ajutorul celor peste

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li