home
29-04-12

Rapid - Steaua: 1-1 VIDEO

Rapid a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu Steaua, meci anost si fara istoric. Scorul a fost deschis de Cristi Tanase ('29), Nicolae Grigore reusind egalarea cateva minute mai tarziu ('34). Ambele goluri au fost marcate in prima repriza.



Fluierul de start al cehului Miroslav Zelinka n-a insemnat si inceputul unui meci potrivit pentru un astfel de derby, ci a fost mai degraba semnalul inceperii unei lupte surde pentru minge in zona mediana si a unui joc extrem de tacticizat.

Dupa o prima repriza fara niciun sut pe cadrul celor doua porti, deschiderea scorului a venit oarecum surprinzator. A fost nevoie de o gafa uriasa a lui Marcos Antonio in defensiva pentru ca mingea centrata de pe dreapta sa ajunga la bara a doua la Tanase. Marcos Antonio a incercat sa respinga cu capul dar a pasat pur si simplu la decarul stelist, care n-a stat sa mai multumeasca si a si sutat in plasa la coltul scurt.

Doar trei minute au trecut si rapidistii au refacut echilibrul perfect. Tot o greseala a dus la gol, de aceasta data Bourceanu fiind capul rautatilor. Acesta a intarziat sa-si schimbe ghetele, asa cum facusera cativa stelisti mai devreme, si a alunecat in propria jumatate, greseala de care a profitat Alexa. Mingea a ajuns apoi la Nicolae Grigore, care a sutat perfect cu stangul din pozitie centrala de la marginea careului, mingea pacalindu-l pe Tatarusanu dupa ce a muscat gazonul in fata portarului.

Cu 7 minute inainte de pauza Mihai Costea a avut de doua ori sansa de a duce Steaua din nou in avantaj. Atacantul Stelei s-a trezit cu mingea in fata la 16 metri de poarta, singur cu Dani Coman, insa s-a precipitat si a tras de doua ori consecutiv chiar pe directia portarului giulestenilor, care si-a salvat echipa cu o dubla parada de generic.

A trecut aproape un sfert de ora din repriza a doua pana sa-si faca aparitia o noua ocazie de gol. De aceasta data faza s-a petrecut la poarta Stelei, Romeo Surdu reusind sa egaleze si raportul ocaziilor de gol dupa ce l-a luat la tinta pe Tatarusanu cu un sut fara preluare din 10 metri.

Cu 4 minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc rapidistii au cerut pe buna dreptate sa li se acorde un penalty. Insa arbitrul ceh ori n-a vazut hentul facut de Bicfalvi in careu, ori a considerat ca stelistul n-a avut in intentie in gestul sau, astfel ca a lasat jocul sa continue.

Onlinesport: Irina Maxim

Steaua este cea de-a cincea echipă care remizează în Giuleşti în acest sezon, după FC Braşov (1-1), CFR Cluj (1-1), Universitatea Cluj (1-1) şi Dinamo (0-0). Singura echipă care a plecat cu toate cele trei puncte a fost Ceahlăul, care a învins cu 2-1 în 22 martie.

De partea cealaltă, Steaua a bifat tot cea de-a cincea remiză "afară", după cele de la Sibiu (1-1), din "Regie", cu Sportul Studenţesc (0-0), de la Vaslui (0-0), şi de la Târgu Jiu (1-1).

Rapid: Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Bozovici - Grigorie, Alexa, Grigore (Roman '73) - Deac (Pancu '81), Herea, Surdu (Teixeira '67). Antrenor: Răzvan Lucescu

Steaua: Tătăruşanu - Geraldo, Iliev, Chiricheş, Latovlevici - Bicfalvi, Bourceanu - Chipciu (Rusescu '71), Tatu, Tănase (Pîrvulescu '86) - M. Costea (T. Bălan '60). Antrenor: Mihai Stoichiţă

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Cehia, cu Miroslav Zelinka la centru.

La partidă au asistat aproximativ 10.000 de spectatori, galeria Stelei refuzând să facă deplasarea în Giuleşti. Dacă elevii lui Mihai Stoichiţă au intrat pe teren cu tricouri pe care se putea citi "Ajută-mă să fiu ca tine", suporterii de la Peluza Nord au afişat un banner pe care scria "Rapid nu-i pe gustul puterii", şi cu altele pe care erau notate numele unor personalităţi care de-a lungul timpului şi-au manifestat simpatia pentru gruparea Rapid: Fănuş Neagu, Anda Călugăreanu, Florian Pittiş, Nicu Constantin, Puiu Călinescu, Gheorghe Dinică, Maria Tănase, Gică Petrescu, Radu Zaharescu, Ioana Radu, Jean Constantin, Ştefan Bănică, Colea Răutu, Ion Băeşu, Eugen Barbu, Laura Stoica. Sub aceste nume, fanii au afişat un alt banner pe care scria: "Galeria din ceruri".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

5 ani de AISS

AISSIn 5 ani de activitate, AISS a reusit sa reprezinte cu mandrie spiritul stelist, schimband imaginea suporterilor si organizand o serie de evenimente ce nu ar fi fost posibile fara ajutorul celor peste

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li