home
24-04-12

Un campionat nebun, nebun, nebun

Da, poate sunt nebun sa spun si sa scriu asta aici, pe site-ul suporterilor FC Steaua, dar imi doresc ca acest campionat sa nu il ia nici Steaua, nici Dinamo si nici Rapid. Cea mai indreptatita echipa, dupa parerea mea, e CFR. Iar argumentele mele nu au - dar totusi au, pentru cine au urechi sa asculte - legatura cu Steaua.

CFR Cluj. O echipa fara identitate - asta ca sa nu zic "identitate indoielnica". Niste lasi care, odata, au preferat sa joace in campionatul Ungariei, spre deosebire de Singura (si dupa parerea mea) echipa a Clujului, Universitatea. O echipa preluata din liga 3 de un domn Paszkany - se spune, tinut in brate de un anumit partid strans legat de culoarea portocalei. DAR: Ce mi-a placut la acest domn Paszkany e ca a avut un plan de investitii, cu obiective bine delimitate - si finale, si intermediare - si un om alaturi pe care nu l-a schimbat, nu l-a facut de rahat prin presa, nu l-a criticat atunci cand echipa nu mergea sau cand antrenorii dadeau chix (Iuliu Muresan). Performante: o participare onorabila in Liga Campionilor, cu victoria istorica de pe Olimpico si, in general, cu meciuri in care nu s-a facut de ras - OK, probabil ca numirea lui Cartu nu a fost cea mai buna alegere. Transferuri: oamenii astia chiar se pricep. Iau cu 2 lei si vand cu 20 (Pereira, Traore, Renan, etc.).

Si daca nu vand, jucatorii adusi isi fac treaba bine de tot (Toni, Cadu, Muresan, etc.). Treaba pute a profesionalism. Si asta se vede, pentru ca oamenii cam au rezultate in fiecare an - daca nu iau campionatul, macar sunt acolo, in primele 2-3-5 echipe. In plus, nu prea au fost cazuri in care sa se certe prin presa cu lumea, la echipa e liniste (asa pare de afara), despartirile de antrenori s-au produs destul de civilizat. Cam totul are iz de afacere din aia nemteasca, bine calculata, bine organizata. Inclusiv umblatul la arbitrii (daca s-a umblat - eu personal cred ca da): nu m-ar mira ca in planul de afaceri intern sa fie inclus si un buget total al "premierilor" catre arbitri. Oricum, nu ii invinovatesc pentru manevrele cu arbitri: sa recunoastem, nu poti sa iei campionatul in Romania daca nu "dai lozul" ca sa stai linistit cu arbitrajul.

Prin comparatie, hai sa luam echipele din Bucuresti:

Dinamo. S-a investit haotic, aiurea, doar de dragul de a emite pretentii de Champions League. Care, in lipsa unei strategii coerente, bineinteles ca a ramas doar un vis - asa e realitatea capitalista uneori, cruda:) S-au schimbat antrenori pe banda rulanta. Zece actionari, zece pareri. Niciodata nu au avut liniste la echipa, si nu vor avea pana nu va exista un singur om care sa conduca. Ca strategie manageriala, Dinamo a mers pe "spoirea" jucatorilor lui Giovanni, pentru a ii revinde si a face para-para profitul cu clubul. Dinamo daduse semne de revenire anul asta, cand a fost lider destul de multe etape. Un singur antrenor, o singura conceptie de joc si, coincidenta sau nu, un Borcea ocupat mai mult cu nunta si cu Miami. Minunea insa a tinut putin. Revenirea lui Boneti sigur ii va bulversa si mai tare - decisiv pentru a nu castiga campionatul asta.

Rapid. Superantrenor, lot foarte bun (nu zic super, ca nu au atac - nu poti sa ataci mereu cu lateralii Deac si Surdu si sa te bazezi pe urcarile in atac ale lui Alexa). Problema acestui club este si va ramane Copos - un idiot care, in loc sa se gandeasca la un plan de a mari profitul, el gandeste cum sa diminueze pierderile. Nu e ok, nu e sanatos, nu asa faci performanta. Eu pun pariu ca daca aveau o campanie buna de transferuri in iarna, si ii aduceau lui Razvan un atacant, o rezerva de atacant si eventual un mijlocas central - eventual! - luau campionatul sigur. Asa, cu Pancu accidentat, Ionita praf, Teixeira care nu isi gaseste locul in echipa si un varf nou adus (imi scapa numele) care nu prea joaca... n-ai cum. Vrei campionatul, aduci Renan, Wesley, Adailton, genul asta de jucatori, nu "revelatii" de 100.000 de euro. O alta greseala, tot a lui Copos, mi s-a parut a fi mentinerea lui Sumudica pe banca Rapidului. Cred ca aveau nevoie de un antrenor mult mai bun, luat mult mai repede. Cat despre inlaturarea lui Vama - un om care stie cum se castiga un campionat (din toate punctele de vedere) si inlocuirea lui cu brelocul Zotta, un fel de Argaseala mai mic - cred ca asta a fost cireasa de pe tort. In concluzie, cred ca Rapid se va impiedica cu cateva egaluri, pana la final, tocmai datorita neputintei lor de a marca. Si le vor fi fatale.

Steaua. Daca as scrie ceva aici, m-as repeta cu articolele pe care le-am mai scris. Si cele pe care le-au scris ceilalti. Trebuie sa incetam sa mai visam la performanta, la civilizatie, la Semper Svperiores, la "Mandru ca sunt Stelist", atat timp cat "Sus pe Maibach" si "Tiki-Taka Barcelona" mai au putin si intra in DEX. Din pacate, asociate cu ale noastre culori dragi: ros-albastru.

Nu, n-am uitat Vaslui, echipa cu cel mai usor program. Au o sansa mare, Porumboiu se pare ca a inceput sa invete din greselile trecutului. Inacio pune bine echipa in teren, au un lot solid si rodat (chiar daca stau mai prost cu banca de rezerve); daca ii tine suflul pe Wesley si mai ales Sanmartean si Adailton, jucatori destul de batrani totusi, sunt o serioasa candidata la titlu.

On va voir.

Eu zic ca primele doua locuri vor fi Cluj si Vaslui, Rapid pe trei, Steaua pe 4 si Dinamo pe 5. Voi ce credeti?

Chris1978

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
8 ani de la 25-04-2004

Aparitia Hunters

La aceasta data s-a infiintat grupul Hunters. Prima aparitie pe stadion a avut loc pe 1 August, cu ocazia deschiderii sezonului 2004-2005.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

5 ani de AISS

AISSIn 5 ani de activitate, AISS a reusit sa reprezinte cu mandrie spiritul stelist, schimband imaginea suporterilor si organizand o serie de evenimente ce nu ar fi fost posibile fara ajutorul celor peste

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li