home
20-04-12

Steaua - FC Vaslui: 0-1 VIDEO

Steaua n-a aratat nimic in meciul de pe teren propriu cu FC Vaslui si a parasit terenul invinsa dupa ce Wesley Lopes a marcat singurul gol al meciului in minutul 58. Moldovenii au fost mai pragmatici, mai incisivi si au reusit sa ia toate cele trei puncte in Ghencea, victoire extrem de importanta in goana pentru titlu.



In fata a peste 23.000 de suporteri entuziasti, Steaua si Vaslui au aratat un fotbal frumos in meciul condus la centru de sarbul Milorad Mazic. Chiar daca prima repriza a fost una saraca in faze de poarta, cele doua echipe nu au fost zgarcite cu fotbalul spectacol, dar si-au pierdut din claritate in apropierea portii adverse.

Steaua a incercat sa puna presiune mai mult prin centrarile de pe benzi si numeroasele lovituri de colt, responsabil cu executia fazelor fixe fiind cand Chipciu, cand Mihai Radut sau Tanase. Dar la finalizare n-a prea aparut niciun stelist. De cealalta parte, vasluienii au preferat atacurile in viteza pe zona centrala, echipa lui Inacio bazandu-se pe viteza lui Yero Bello sau pe inspiratia lui Wesley, dar poarta lui Tatarusanu a ramas intacta pana la pauza.

Cu mai multe mingi trimise spre poarta adversa in prima repriza, moldovenii au pastrat un plus de incisivitate si in repriza secunda, pe care au inceput-o in atac. Stelistii n-au perceput cum trebuie semnalul de alarma tras de Wesley in minutul 53, cand brazilianul a trimis cu capul pe langa poarta din centrarea lui Adailton, si cateva minute mai tarziu au fost taxati.

Wesley a deschis scorul in minutul 59, dupa ce a venit excelent din spate la o centrare trimisa de Adailton de pe dreapta si a trimis subtil cu capul langa bara din dreapta, Tatarusanu fiind total luat prin surprindere de aparitia brazilianului.

Stelistii s-au trezit cu greu din amortirea generala ce i-a cuprins. O buna perioada de timp tot oaspetii au fost cei care au dirijat ritmul jocului, pentru ca abia in ultimul sfert de ora Steaua sa accelereze mai mult in cautarea egalarii. Mihai Stoichita i-a trimis intre timp in teren pe Tibi Balan si ambii frati Costea pentru a da mai multa forta si precizie atacului ros-albastrilor, insa ocaziile mari de gol au intarziat sa apara.

Abia in ultimele minute dinaintea prelungirilor au reusit elevii lui Stoichita sa provoace emotii la poarta lui Borjan, dar portarul Vasluiului a scapat la suturile lui Mihia si Florin Costea. La fel de usor a scapat de gol si Tatarusanu in minutul 90 dupa ce si-a parasit poarta si a iesit la peste 20 de metri de propriul careu. Temwanjera nu a profitat insa, sutul lui de la 50 de metri ocolind poarta goala.

Onlinesport: Irina Maxim

Steaua: Tătăruşanu - Geraldo, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Răduţ (T. Bălan '71) - Chipciu (Fl. Costea '69), Tatu, Cr. Tănase - Rusescu (M. Costea '55). Antrenor: Mihai Stoichiţă

FC Vaslui: Borjan - Milanov, Papp, M. Constantin, Paito - R. Costin (N. Stanciu '59), Anderson (Gladstone '87)- Adailton, Wesley, Sânmărtean - Yero Bello (Temwanjera '73). Antrenor: Augusto Inacio

Mihai Stoichiţă: "Am ratat prea mult, am avut posesia balonului, încă nu suntem o echipă coaptă. Nu poţi lupta cu ghinionul. I-am felicitat pe băieţi pentru ce au făcut, a fost o seară ciudată. Important este că Steaua joacă, chiar dacă sunt multe improvizaţii pe teren. Cred că de la anul va fi de departe cea mai bună echipă. În această seară nu am avut posibilitatea să aliniez 18 jucători.

La Steaua nu se acceptă jumătăţile de măsură, dar ar trebui ca suporterii să judece mai complex. Îşi vor reveni mâine după ce vor vedea statistica meciului. Înainte de meci, le-am zis jucătorilor să nu fie afectaţi de ce mi se scandează mie pentru că eu sunt sclavul de serviciu, iar ei trebuie să câştige pentru a fi împăraţi.

Nu mă voi ruga la Dumnezeu să fie o surpriză şi oricum nu cred în ele. Aceste surprize nu au continuitate, nu vor mai fi rezultatele de acum două etape".


Emerich Jenei: "Jocul a început bine pentru Steaua, dar s-a văzut până la urmă o maturitate mai mare din partea Vasluiului, care îi are pe cei trei, Wesley, Sânmărtean şi Adailton. Sigur, jucătorii Stelei au şi ei experienţă, dar cred că au fost depăşiţi din punct de vedere psihologic, pentru că s-a făcut prea mare tam-tam în jurul acestui meci. Oricum, cu două-trei plombe, Steaua e pe un drum bun. Echipele cele mai echilibrate în acest moment, dintre cele care se bat la titlu, sunt Vaslui şi Rapid.

Cred că Stoichiţă trebuia să-l bage pe teren pe Nikolic în acest meci, dar cred că este o problemă când ai prea multe soluţii pe bancă. Răduţ are calităţi tehnico-tactice foarte bune, dar trebuie să fie însoţit şi de jucători care să-l înţeleagă.

Lui Stoichiţă i s-a cerut demisia, dar aşa e cu spectatorii. Suntem departe de civilizaţie, în loc să ne apropiem, noi ne îndepărtăm"


Augusto Inacio: "A fost o victorie importantă pentru noi, împotriva unei echipe bune cum e Steaua, care are un public fantastic ce i-a fost aproape. Noi am dat dovadă de sacrificiu în teren şi am obţinut o victorie dificilă, dar meritată. Am făcut 49 de puncte acum şi orice se poate întâmpla. Suntem la trei puncte de primul loc, suntem în lupta pentru titlu, deşi acum o lună nimeni nu vorbea despre asta. Este un campionat echilibrat şi orice se poate întâmpla. Cred că titlul se va decide în ultima etapă. Campioana va fi una dintre CFR, Steaua, Dinamo sau Vaslui. Am reuşit să blocăm jucători exponenţiali ai Stelei pe faza de atac. Milanov şi Adailton au făcut o treabă excelentă, pentru că nu l-au lăsat pe Tănase să-şi facă jocul obişnuit".

Guiţă Migică: "Când nu ai valoare, omori echipa. Florin Costea trebuia s-o bage în poartă dacă e mare fotbalist. Noi nu am putut să batem o echipă care ne-a lăsat să o batem, cum a vrut şi Gaz Metan. În prima repriză am avut 20 de cornere. Echipa nu a fost demoralizată, i-am băgat cu fundul în poartă şi nu le-am dat nicio ocazie. Nu a vrut mingea să intre în poartă. Chipciu a pierdut toate mingile, el a distrus echipa asta. Dacă nu era Chipciu, noi câştigam meciul ăsta. Când nu eşti fotbalist, dar iei 3.000 de euro şi după aia nu ieşi în cluburi, dar chemi vreo 7 gagici acasă...Nu găsesc altă explicaţie pentru faptul că nu mai aleargă nici Chipciu, nici Tănase. Ce, nu mai ştie Chipciu fotbal? Altă explicaţie n-am".

Adrian Porumboiu: "Până la urmă contează cele trei puncte, sunt foarte importante. Am jucat perfect. Nici Steaua nu poate spune nimic, dar nici noi. Înainte de meci, Gigi Becali mi-a spus să nu plec înainte de final, i-am spus că şi reciproca e valabilă. Tot timpul am avut parte de primiri frumoase în Ghencea ca arbitru".

Wesley Lopes: "A fost un meci pe viaţă şi de moarte. Sunt foarte bucuros. Cred în jucătorii noştri, am fost foarte mulţumiţi. E uşor să vorbeşti înainte de meci, însă noi nu am făcut-o şi am vorbit pe teren.
Am revenit în lupta pentru campionat, putem câştiga primul trofeu din istoria Vasluiului. Cred că l-am supărat pe Gigi, eu însă mi-am făcut datoria pentru echipa mea".

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

5 ani de AISS

AISSIn 5 ani de activitate, AISS a reusit sa reprezinte cu mandrie spiritul stelist, schimband imaginea suporterilor si organizand o serie de evenimente ce nu ar fi fost posibile fara ajutorul celor peste

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li