home
17-04-12

Brandul Steaua a ramas la Becali. Momentan... / Achitat si in "cazul Valiza"!

Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino au fost achitaţi, marţi, de instanţa supremă în dosarul "Valiza".

Judecătorii instanţei supreme, cu două voturi pentru şi unul împotrivă, au decis achitarea lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino, apreciind că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii de corupţie.

În ce priveşte opinia separată, judecătorul a considerat condamnarea la închisoare cu suspendarea executării în cazul celor cinci inculpaţi.

Decizia poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza", de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Victor Piţurcă este acuzat de favorizarea infractorului, fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, de complicitate la dare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marino sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tot pentru favorizarea infractorului a fost judecat şi Raul Volcinschi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria 1922 Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la "Universitatea Cluj" aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal - Liga I - aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu "CFR 1907 Cluj", preciza DNA.

Procesul privind fapte de corupţie în fotbal a fost finalizat în 6 martie 2012, când procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a susţinut în faţa judecătorilor instanţei supreme că George Becali şi avocata Alina Ciul trebuie condamnaţi la pedepse cu executare, în vreme ce pentru Piţurcă, Marino şi Sponte a cerut stabilirea unor pedepse cu suspendarea executării.

Procurorul a arătat că George Becali trebuie condamnat pentru dare de mită şi trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată la o pedeapsă privativă de libertate. Procurorul a cerut patru ani de închisoare pentru fapta de dare de mită şi doi ani de închisoare pentru faptele de fals.

Pedeapsă cu executare a cerut şi pentru avocata Alina Florentina Ciul, pentru care a solicitat stabilirea unei pedepse de doi ani de închisoare pentru faptele de favorizare a infractorului şi fals.

De asemenea, procurorul a cerut pedepse cu suspendare pentru mâna dreaptă a lui George Becali, Teia Sponte, pentru Gheorghe Marino şi Victor Piţurcă. Pentru toţi cei trei procurorul a cerut condamnarea la câte doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Procurorul DNA a precizat că "personaje" precum George Becali au corupt fotbalul românesc şi că instanţa supremă nu trebuie să legalizeze astfel de practici prin soluţia pe care o va da, dacă se doreşte redescoperirea unor noi valori fotbalistice româneşti.

Unul dintre avocaţii lui George Becali a susţinut în faţa judecătorilor că finanţatorul echipei Steaua nu a urmărit nicio clipă să comită fapte de corupţie, iar intenţiile acestuia au fost bune, în sensul de a motiva şi amplifica dorinţa de victorie a judecătorilor în meciul de la Cluj.

Apărătorul lui Becali a mai precizat că nicio clipă jucătorii nu au crezut că finanţatorul echipei Steaua le va da bani şi chiar au luat în derâdere ofertele acestuia, context în care George Becali s-a ridicat în picioare şi a cerut instanţei să nu-l asculte pe avocat, "pentru că spune numai minciuni".

"Domnul avocat spune numai minciuni. Eu vroiam să îi premiez", le-a spus Becali judecătorilor.

Mediafax
_____________
Gigi Becali rămâne cu marca "Steaua", după ce Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, cererea Clubului Sportiv al Armatei de anulare a mărcii, decizia nefiind definitivă. Decizia instanţei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În mai 2011, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a cerut judecătorilor Tribunalului Bucureşti anularea mărcii Steaua, aflată din anul 2003 în proprietatea societăţii Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, afirmând, totodată, că FC Steaua are datorii de 250.000 de euro, reprezentând chiria neachitată din ultima perioadă. Totuşi, CSA Steaua şi-a exprimat disponibilitatea de a ceda arena şi terenurile de antrenament grupării patronate de Gigi Becali, cu condiţia să fie achitate toate datoriile, de aproximativ 250.000 de euro.

Judecarea cererii Clubului Sportiv al Armatei, care nu este de acord ca sigla simbol a clubului să fie cesionată unei grupări private, a început în septembrie 2011, la Tribunalul Bucureşti, procesul fiind încheiat în 10 aprilie 2012.

Becali anunţa, anul trecut, că Steaua va reveni pe Complexul Sportiv din Bulevardul Ghencea doar dacă îi va fi cedat stadionul pentru o perioadă lungă de timp, în schimbul unei sume modice, iar el să investească în modernizarea acestuia.

În februarie, finanţatorul FC Steaua s-a răzgândit în privinţa revenirii echipei în Ghencea, declarând că gruparea bucureşteană poate să evolueze în continuare pe Arena Naţională şi că nu este "prost" să investească în Stadionul Steaua.

"Nu putem să ne întoarcem în timp, trebuie să avansăm. Dacă e să ne întoarcem în Ghencea, trebuie să modernizăm stadionul. Dar eu nu mai vreau. Ce să caut acolo, sunt prost?! Am vrut să bag 20 de milioane de euro şi să modernizez stadionul pentru că eram orgolios, veneau străinii, venea Calderon, venea Real Madrid... Mi-era ruşine cu Ghencea. Degeaba le arătam eu palatul să le arăt că sunt mai tare decât ei, dacă Ghencea era cum era... Când mă duceam cu ei în Ghencea vedeau scaunele alea veştejite, albite, cojite, am vrut să fac... Nu mi-au dat atunci să fac, ca să vezi idioţii! Acum mai sunt prost să fac? Dacă am Arena Naţională, de ce să bag eu când a băgat Primăria? Oricum stadion mai frumos ca Arena Naţională nu fac. Joc acolo, m-aţi văzut vreodată idiot? Arena Naţională este stadionul nostru, tată. Orice ministru vine la Armată, se rezolvă toate problemele. Nimeni nu o să vrea să distrugă Steaua, până acum asta s-a vrut", a spus atunci Becali.

Gigi Becali se află în conflict cu MApN pentru stadionul din Bulevardul Ghencea. Finanţatorul stelist s-a plâns de chiria foarte ridicată pe care trebuia să o plătească pentru ca echipa să evolueze pe Stadionul Steaua şi a renunţat să mai folosească terenurile din complexul sportiv din Bulevardul Ghencea. Lotul echipei Steaua s-a antrenat la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia sau la Complexul Sportiv Buftea, unele meciuri de pe teren propriu fiind jucate şi la Constanţa sau Ploieşti.

Mediafax
____________
Astăzi, Gigi Becali va avea una dintre cele mai grele zile din viaţa sa. Patronul Stelei aşteaptă cu înfrigurare decizia de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va hotărî dacă îl va condamna sau nu în Dosarul Valiza. Procurorii au cerut condamnarea la închisoare pentru Becali.

Curtea Supremă a mai amânat până acum verdictul în acest dosar de două ori, surse judiciare susţinând că este foarte probabil ca astăzi să se dea totuşi o sentinţă. Oricare ar fi verdictul acesta nu este definitiv, putând fi atacat cu recurs.

Tot astăzi, Becali va afla dacă va mai rămâne patronul Stelei. Tribunalul Bucureşti va decide dacă acesta mai păstrează sau nu marca Steaua. Clubul Sportiv al Armatei Steaua a dat în judecată societatea care deţine echipa de fotbal Steaua Bucureşti, Asociaţia Fotbal Club Steaua şi alte câteva firme, cum ar fi SC FCSB Marketing SRL sau SC OSTROVIT SA. Procesul a fost deschis pe 25 mai 2011.

Obiectul acestui dosar îl reprezintă marca Steaua, brand care este revendicat de Clubul Sportiv al Armatei. Această instituţie susţine în cererea de chemare în judecată că Gigi Becali a dobândit marca Steaua în mod ilegal. Dacă va pierde acest proces, Becali va mai rămâne doar cu jucătorii! Totuşi, Gigi Becali va putea face recurs, verdictul nefiind definitiv.
Războiul dintre MApN şi Gigi Becali a izbucnit în momentul în care generalii Armatei au cerut clubului să plătească o datorie acumulată din chiria pentru baza din Ghencea de aproximativ 300.000 de euro. Oficialii clubului de fotbal au refuzat şi, la începutul acestui sezon, au părăsit baza sportivă. Ulterior, echipa a revenit în Ghencea, dar datoriile nu au fost stinse.

Cum s-a făcut trecerea peste capul Armatei

Clubul sportiv Steaua a înregistrat marca "Steaua Bucureşti" în 1996, iar în ianuarie 2004, Becali a avut prima tentativă de a pune mâna pe numele şi sigla clubului roş-albastru. A fost refuzat de generali, dar nu a dat înapoi. A apelat la prietenul său Teia Sponte, care conducea Asociaţia de Fotbal Steaua Bucureşti, preluată de la Viorel Păunescu. Acesta i-a dat în cesiune marca, totul întâmplându-se fără acordul clubului sportiv. În 2006 s-a votat dizolvarea asociaţiei lui Teia Sponte, iar marca a rămas în mâinile clubului de fotbal Steaua Bucureşti, condus de Gigi Becali.

prosport.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
8 ani de la 25-04-2004

Aparitia Hunters

La aceasta data s-a infiintat grupul Hunters. Prima aparitie pe stadion a avut loc pe 1 August, cu ocazia deschiderii sezonului 2004-2005.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

5 ani de AISS

AISSIn 5 ani de activitate, AISS a reusit sa reprezinte cu mandrie spiritul stelist, schimband imaginea suporterilor si organizand o serie de evenimente ce nu ar fi fost posibile fara ajutorul celor peste

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li