home
31-03-12

Sfat de la expert

Gica Hagi. E greu sa fii stelisti si sa spui acest nume fara a te trece fiori reci pe sira spinarii. La drept vorbind, e greu sa fii un roman iubitor de fotbal si sa spui "Gica Hagi" fara a te trece fiori reci pe sira spinarii. Gica Hagi a fost Regele. Si stie tot romanul ca el a primit aceasta porecla pentru ceea ce facea pe teren, nu pentru ca isi cumpara coroane si palate sau briliante, cum fac unii in ziua de azi. Gica Hagi, in Romania, inseamna fotbal.

Cu toate astea, exista anumiti cimpanzei... desi cimpanzeii sunt inteligenti... sa zicem berbeci. Da, berbeci. Exista anumiti berbeci care chiar cred ca Hagi are inca nevoie de sfaturi in ceea ce priveste fotbalul.

Ca jucator, Hagi a fost magnific. Ca antrenor inca nu a aratat multe. Dar e tanar si nu se stie niciodata ce ii poate aduce viitorul. Ca patron de club, insa, Hagi a avut doar nota 10 pana acum. Daca in meseria de antrenor Hagi a gandit cu sufletul, facandu-si de multe ori rau, ca patron de club el e foarte inteligent si pragmatic. Ca patron de club, Gica Hagi stie ce vrea.

Nu a ascuns niciodata ca a admirat Ajaxul si ca regreta ca nu a putut sa joace acolo. Iar daca Hagi nu a ajuns la Amsterdam, a fost totusi destul de destept sa aduca Ajaxul in Romania. Viitorul Constanta, echipa sa, este varianta romaneasca a Ajaxului din Amsterdam. Hagi a fost atent, a studiat fotbalul romanesc si a ajuns la concluzia ca poate. Da, da. Fotbalul romanesc poate. Nu degeaba "Regele" vorbeste frumos despre tinerii fotbalisti romani.

In cariera de antrenor Hagi s-a facut remarcat cu un lucru: ochiul sau format, ochi care pot sa vada talentul inca neslefuit. A promovat foarte multi fotbalisti de clasa, de la Torje, la Arda Turan, la Ribery. S-a folosit de acest dar si si-a facut la Constanta o echipa de tineri care in sezonul viitor vor face pasul in prima liga. Si asta la doar cativa ani de la infiintarea echipei.

Dupa cum am zis mai sus, Hagi a fost pragmatic. Putea sa se puna antrenor si sa continue traditia patronilor-antrenori romani. Insa nu a facut-o. La Viitorul si-a adus o echipa de profesionisti si apoi i-a lasat sa isi faca treaba. S-a ocupat, insa, de transferuri. Si nu a dat gres. Sufletul sau stelist l-a facut sa se orienteze catre fostii tineri jucatori ai Stelei. El ii cunostea. Stiau ce pot. Cand Steaua nu i-a mai vrut, el i-a luat si acum, cu un schelet format din fosti fotbalisti de la Steaua II(Lazar, Bejan, Simion, Onicas, Iacob, Albu, Rusu, Ninu), Viitorul e pe primul loc in liga secunda si are prima sansa la promovare, fiind de departe cea mai buna echipa din liga.

Mergand pe acelasi model al Ajaxului, Hagi a adus la echipa si cativa veterani. Si pentru ca sufletul sau stelist l-a "tradat" iar, au venit Cristocea si Dica. Cel din urma, in aceasta etapa, a marcat golul prin care Viitorul Constanta a batut pe Dinamo II. O echipa a unui stelist, cu tineri jucatori stelisti dar si, putem sa spunem, idoli moderni ai echipei ros-albastre, a batut satelitul rivalei de moarte, Dinamo, printr-un gol marcat de un stelist care i-a adus anul trecut o Cupa Stelei invingand chiar pe Dinamo.(Scriind aceasta fraza, mi-am amintit meciuri din anii 90, meciuri in care cainii nu miscau in fata noastra. Fantomele trecutului ma bantuie, probabil.)

Proiectul Viitorul e, asadar, un succes. Si daca lasam la o parte statistica, ramane faptul ca 2 dintre juniorii echipei(atentia, JUNIORII, nu jucatorii de la echipa, putem sa zicem, mare) au fost chemati sa se antreneze o saptamana la Ajax, adica alaturi de juniorii uneia din cele mai puternice academii de fotbal din lume.
Proiectul Viitorul = Succes.
Hagi = Patron Inspirat.

Si pentru ca lui Hagi ii merge asa de bine, presa romana s-a dus sa vorbeasca despre acest subiect. A fost contactat, evident, cel mai expert dintre expert, cel mai razboinic dintre lumini si cel mai urs dintre... Becali, ca sa nu o mai lungim. Adica tu, ziaristule, in loc sa mergi la Hagi, patronul de succes, mergi la Becali, creditorul care e patronul cel mai slab din liga 1? Raspuns: Da.

Becali: "Hagi daca nu vine cu jucatori noi si bani foarte multi, nu are cum sa reuseasca in Liga 1."

Si pentru ca Becali e Becali, a vorbit cu mizeriile de ziaristi si si-a dat evident cu parerea. Si-a permis sa ii dea sfaturi lui Hagi. CA DACA NU STIE EL...
Fara DACA. El nu stie. Dar e prea Becali ca sa isi dea seama ca ar trebui sa taca din gura si sa plece capul. E prea Becali ca sa inteleaga ca ar trebui sa urmeze el exemplul lui Hagi.

Momentan Regele nu a vandut nimic. Dar, la cum merge echipa, performantele cu siguranta vor veni. Poate nu la anul dar in curand. Si atunci Hagi va vinde cativa din juniorii sai pe sume importante si isi vor baga toti "patronii" din fotbalul romanesc unghiile-n gat. Asta daca nu cumva vor pune tunurile pe el si vor face tot ce le sta in putere sa distruga Viitorul. S-a mai intamplat doar. Cazul Timisoara e doar cel mai recent.

De fapt, cuvintele lui Becali chiar pot fi interpretate ca amenintare. Ca nu mai e de mult secret faptul ca in liga 1 se fac schimburi de jucatori pe prietenii si pe favoruri. Un exemplu care imi vine in minte e transferul lui Machado la Steaua. Un atacant slab a venit la o echipa care se bate, cica, la titlu. Nu a dat el goluri dar venirea sa a asigurat o pasa de gol in meciul Stelei cu U. Asa se fac afacerile in liga 1. Asadar totul poate fi interpretat ca un "Da-ne bani si jucatori daca vrei in Liga 1."

Mizeria va continua. Ca nu prea vrea nimeni sa se schimbe ceva in fotbalul romanesc. Ma bucura insa gandul ca la anul voi apuca sa vad in prima liga o echipa de tineri talentati care stiu sigur ca vor juca fotbal pe bune. Imi doresc ca Hagi sa aiba succes. Imi doresc asta atat pentru el cat si pentru fotbalul romanesc. Daca el va avea succes, atunci poate ca romanii vor intelege ce inseamna a fi patron de echipa. In acel moment poate ca se vor indrepta catre un expert adevarat pentru sfaturi, nu catre un cioban creditor.

Mult succes, Gica Hagi! Stelistii adevarati vor fi intotdeauna alaturi de tine in tot ceea ce faci!


Lord Bloodraven

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă