home
26-03-12

Steaua - Gaz Metan 0-0

Steaua nu a ars Gazul in Ghencea. Doar remiza alba cu Medias.

Steaua a terminat la egalitate, scor 0-0, partida de pe teren propriu cu Gaz Metan Medias si rateaza sansa de a urca pe podiumul campionatului. Desi a avut numeroase ocazii de a marca si chiar si o bara in prima repriza prin Cristi Tanase, Steaua nu a reusit sa trimita minge in plasa portii adverse.


Desi tribunele n-au fost nici pe jumatate ocupate, atmosfera frumoasa creata de suporteri a dat elevilor lui Ilie Stan mai mult avant ofensiv in meciul din Ghencea. Gaz Metan nu a aratat aproape deloc intentii ofensive in prima jumatate de ora a jocului, preferand sa se aseze mai bine in aparare, in asteptarea actiunilor steliste de atac.

Iar acestea nu au intarziat sa apar si nici n-au fost putine. Rusescu a avut cateva faze in care si-a facut aparitia amenintator la finalizare, pentru ca in minutul 22 sa semneze prima mare ocazie de gol, cand a sutat de la mica distanta direct in Plesca.

Cinci minute mai tarziu, Steaua a avut o noua ocazie uriasa de a deschide scorul, dupa ce Chipciu a pasat in stanga la Cristi Tanase, iar decarul ros-albastrilor a sutat fantastic din marginea careului, insa mingea a zguduit transversala.

Cu 10 minute inainte de pauza, Ilie Stan l-a pierdut pe Parvulescu, accidentat la glezna dupa ce a calcat stramb. Antrenorul Stelei l-a trimis in teren in locul lui pe Leandro Tatu, insa noua asezare a stelistilor s-a dovedit extrem de riscanta. Gazdele au ramas cu doar trei jucatori pe linia de fund, ceea ce a deschis foarte mult oportunitatile si spatiile de patrundere pentru Gaz Metan.

Oaspetii n-au stat mult pe ganduri si au incercat sa profite, accelerand tot mai mult jocul spre poarta lui Tatarusanu, care si el acuza o accidentare la mana stanga inca din etapa trecuta. Alex Muntean si Vitinho insa nu l-au putut invinge pe portarul Stelei si prima repriza s-a incheiat asa cum a inceput.

In repriza a doua Bicfalvi a fost retras in defensiva pentru a-si ajuta colegii in banda, insa asta nu l-a impiedicat pe mijlocas sa apara periculos la finalizare in minutul 56. Mai intai Tatu a fost blocat in ultima clipa in momentul sutului, mingea a sarit la Bicfalvi, insa acesta a trimis cu capul pe langa tinta de la doar cativa metri de bara din dreapta.

Tot milimetric pe langa poarta a trimis si Raul Rusescu in minutul 62, direct din lovitura libera, faza fixa pe care tot el a obtinut-o. Dupa aceasta noua ocazie a Stelei, Ilie Stan a mai facut o mutare cu profil ofensiv, trimitandu-l in teren pe Florin Costea in locul lui Cristi Tanase.

Steaua a continuat sa controleze ostilitatile, sa impinga jocul in permanenta spre poarta lui Plesca, insa lipsa de ispiratie la finalizare si exactitatea cu care oaspetii s-au aparat au facut ca poarta Gazului sa fie foarte putin periclitata. Florin Costea a avut cateva sanse de a ridica gradul de pericol la poarta adversa, in aceasta hora intrand si Machado in ultimul sfert de ora al meciului. Dar noua linie de atac a Stelei n-a reusit nimic mai mult decat cea din prima repriza si jocul s-a incheiat cu o remiza alba.

Irina Maxim (Onlinesport)

Steaua: Tătăruşanu - Chiricheş, Iliev, Geraldo, Pârvulescu (Tatu '38) - Bourceanu, Bicfalvi - Chipciu, Răduţ, Cr. Tănase (Fl. Costea '63) - Rusescu (Machado '74). Antrenor: Ilie Stan
Gaz Metan: Pleşca - Frăsinescu, Fl. Lazăr, Markovici, Buzean - Tahar, Issa Ba - Al. Muntean (Avram '55), Nicandro, C. Petre (D. Roman '90+5) - Vitinho (Bawab '72). Antrenor: Cristian Pustai

La meci, printre cei aproximativ 12.000 de spectatori, s-a aflat şi fostul atacant din Ghencea, Bogdan Stancu.

În prima repriză, suporterii de la Peluza Sud au scandat trivialităţi la adresa lui Dinu Gheorghe, în timp ce fanii de la Peluza Nord l-au înjurat în mai multe rânduri pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Ilie Stan: "N-am avut soluţii cînd s-a accidentat Pîrvulescu şi nu puteam să joc cu trei fundaşi, aşa că am apelat la două improvizaţii pe flancuri. E păcat de acest egal, pentru că echipa a alergat şi a pus presiune pe adversar, dar nu reuşim să o băgăm în poartă, deşi ocazii avem. Din păcate, am greşit foarte multe pase şi am început să jucăm cu mingi lungi.

Eu am încercat şi încerc să readuc spiritul Stelei. E greu, pentru că mulţi jucători nu sînt obişnuiţi cu ritmul acesta. N-am ce să le reproşez jucătorilor la capitolul atitudine. Ne trebuie timp şi linişte pentru a forma o echipă puternică.

Ne-am creat multe ocazii, dar nu am reuşit să înscriem. Pentru ceea ce vreau eu la Steaua, am nevoie de timp, pentru a crea omogenitate. Ne dorim foarte mult să câştigăm, iar atunci când îţi doreşti prea mult, nu-ţi iese. Când vom reuşi să înscriem, totul se va schimba. Se poate să fi greşit şi eu ceva în această seară. Aceste trei puncte ar fi foarte importante.

Îmi pare rău, rămâne să vedem ce avem de făcut pentru următoare etapă. Am avut improvizaţii pe ambele benzi, n-am avut soluţii. Am fost tentat să joc 3-4-3, dar am schimbat la pauză. Păcat, echipa a alergat şi a avut ocazii multe. În a doua repriză n-am mai păstrat aceeaşi concentrare şi n-am mai avut ocazii de gol. Am încercat tot timpul să schimb. Nu pot să spun că nu m-au satisfăcut jucătorii, vom înscrie data viitoare. Avem nevoie de timp, jucătorii nu sunt obişnuiţi cu ritmul pe care-l impun eu. Eu spun că dacă reuşim să înscriem în fiecare meci, altfel vor fi rezultatele. Sunt jucători de valoare cei care au venit în iarnă, dar ne trebuie timp şi linişte.

Mie îmi place Dinu Gheorghe, dacă se înţelege cu patronul, este binevenit. El nu este antrenor, n-are de ce să mă sperie venirea lui, el este conducător. M-aş bucura sincer să vină".


Mihai Răduţ: "Ne pare rău că n-am reuşit să cîştigăm. Am avut cîteva ocazii destul de clare, dar n-am putut să înscriem. Ne-am dorit foarte mult să cîştigăm, toţi am alergat foarte mult. Sper să joc din ce în ce mai mult, dar important e să cîştige echipa, să înceapă să-şi revină. E dureros că nu ne-am apropiat cît am avut şanse, dar ţinem capul sus şi jucăm fiecare meci la victorie. Nu ne gîndim să fim pe primul loc de Paşte, vrem la final".

Cristi Pustai: "A fost un joc destul de spectaculos, cu multe faze de poartă, cu riposte destul de consistente din partea echipei mele. Suntem destul de fericiţi, dar e o fericire cumpătată, pentru că urmează Dinamo şi Astra. Echipa a încercat să se aşeze destul de bine şi a blocat zona de contrucţie a Stelei, dar şi şuturile ei, pentru că la meciul cu Astra ei au şutat de 25 de ori, din care de14 ori pe spaţiul porţii. Mă gândeam că puteam mai mult şi nu am venit să ne apărăm. Steaua are forţă în atac, iar acesta a fost al patrulea joc în care nu primim gol cu Steaua.

Sunt revoltat pe arbitraj, pentru că portarul a primit galben deoarece a arătat că primea şuruburi în cap. Iar el l-a avertizat pentru tragere de timp. Cartonaşele galbene s-au dat foarte repede, deşi nu am tras de timp, iar doctorii nu au intrat pe teren".


Behehenibilu': "S-a întîmplat că am întîlnit o echipă care a zis «Hai să ne bateţi, noi nu vrem să jucăm fotbal, hai să ne daţi un gol!». Dar noi am zis «Nu, nu vrem!». Nu e posibil aşa ceva, am adus la echipă cei mai buni jucători. Dacă tu îi scoţi pe Tănase şi Rusescu, cei mai buni oameni, şi îi bagi pe Florin Costea şi pe Machado... O să vedem ce e de făcut, cert e că trebuie făcut ceva.

E curios faptul că Vlad Chiricheş a fost fundaş dreapta în condiţiile în care am zis să nu mai fie niciodată pe acest post. Şi Lupu, pe care eu îl laud, să-l văd în tribună? Mi se pare că parcă e ceva împotriva mea. Nu ştiu ce se întîmplă, cum fac ei acolo echipa, Narcis, Edi Iordănescu.

Eu nu credeam că Ilie Stan să-mi facă mie aşa ceva. Dacă el cerea un fel de aprobare să joace aşa, era altceva. Însă Ilie m-a pus în faţa faptului împlinit. Se vede că nu e meseria lui Chiricheş să bată auturi, strici jucătorul aşa.

Nu ştiu cine îl învaţă pe Ilie să fie aşa, să mă persifleze. El era băiat bun. N-am pe cine să iau că l-aş fi schimbat pe Ilie Stan. Nu poţi să faci împotriva celui care te plăteşte. N-ai pe cine să iei. Cu Grigoraş joci poimîine, nu poţi să-i zici să vină. Singurul antrenor liber pe care aş putea să-l iau acum e Stoichiţă. La fiecare etapă o să fac eu de-acum echipa, să vezi cum o să cîştig! Nici nu mă mai consult cu Ilie Stan.

I-am spus, băi Ilie, cum să joci cu doi închizători? Eu i-am spus că nu îmi pare rău că am pierdut cu Târgu Mureş, că noi am descoperit pe acel număr zece, cum zicea Hagi. Eu credeam că o să joace mijlocaşi cu Răduţ şi Bourceanu, mijlocaş de ultima pasă.

Dacă îl bagi pe Rădut acolo, al doilea vârf, nu are niciun fel de forţă, nu e în apele lui. Rusescu s-a zbătut, săracu, de ce l-ai scos ca să îl bagi pe Tatu? Totul a fost numai împotriva mea! Cum să îl scoţi pe Tănase ca să îl bagi pe Florin Costea?!

Nu ştiu cine îl învaţă pe Ilie aşa ceva, că nu e felul lui. Nu ştiu cine îl învaţă aşa ceva, că cineva îl învaţă. N-am pe cine să aduc acum antrenor. Bă, dacă eu spun să nu-l bagi acolo pe Chiricheş şi tu-l bagi. Eu l-am lăsat să facă ce vrea el. Niciodată nu treci peste patron...dar n-am pe cine să pun acum. Dacă eu plătesc, nu ai voie să faci împotriva mea. N-am cum să-l sun acum pe Grigoraş, când noi jucăm cu el.

Îl sun pe Dinu Gheorghe să ştiu şi eu ce fac, să mă consult cu el, am zis că mi-am pus preşedinte, dar el are telefonul închis. Mi-a făcut şi el nervi".

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-Gaz Metan, atmosfera - OmBun

Steaua-Gaz Metan, 0-0 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă