home
22-03-12

FCM Targu Mures - Steaua: 1-0

Steaua s-a alaturat echipelor cu pretentii la titlu care au pierdut surprinzator in aceasta etapa si se intoarce invinsa de la Targu Mures. FCM-ul lui Ioan Ovidiu Sabau s-a impus prin golul marcat de Ilyes ('13), dupa o grava eroare a lui Tatarusanu. Ardelenii au fost privati de un penalty in repriza a doua, cand Steaua a avut mai multe sanse de a egala.

Desi a jucat pe teren propriu FCM Targu Mures s-a simtit ca in deplasare, tribunele propriului stadion fiind ocupate mai mult de suporteri stelisti. Sprijinul din partea fanilor nu a ajutat insa echipa din Ghencea in prima repriza, jocul Stelei fiind unul anemic, lipsit de precizie, in timp ce evolutia muresenilor a dovedit ca echipa ardeleana este disperata dupa puncte.

Revenirea lui Ioan Ovidiu Sabau pe banca FCM-ului a dat aripi jucatorilor de la Targu Mures, care au inceput in forta meciul si au dominat jocul in prima repriza. Dupa nici un sfert de ora de la fluierul de start, muresenii au modificat tabela in urma unei faza fixe de pe stanga. Astafei a fost faultat de neexperimentatul Lupu si Firtulescu a executat lovitura libera din coltul careului, insa centrarea i-a pus mari probleme lui Tatarusanu. Portarul Stelei a respins slab si gresit in fata, Robert Ilyes a profitat si a deschis scorukl trimitand in poarta goala din centrul careului.

Au avut nevoie de mai multe minute pentru a-si reveni din soc stelistii si in minutul 19 Chipciu a avut sansa egalarii, insa dupa ce a scapat singur cu Albut in careu, a fost blocat senzational de portarul gazdelor cu riscul unei accidentari. O faza asemanatoare a avut loc un sfert de ora mai tarziu si in cealalta jumatate, unde Tatarusanu a iesit mult din careu pentru a respinge din fata lui Firtulescu.

Acelasi Firtulescu a avut golul de 2-0 in varful bocancului in minutul 36, cand lobul lui din unghi peste portarul Stelei a trecut pe langa bara din stanga. Imediat a venit si replica Stelei la primul sut sanatos pe poarta al ros-albastrilor. Torpila lui Bourceanu a fost respinsa exceptional de Albut, care a parat din plonjon.

Ilie Stan a mutat inca de la pauza, trimitandu-l in teren pe Mihai Radut in locul lui Bicfalvi, pentru a anima constructia Stelei. Intrarea lui Radut s-a facut simtita imediat, mijlocasul reusind cateva pase inspirate in adancime, dar mingile nu au ajuns din primele incercari la Tatu sau Tanase. Radut si-a incercat si sutul de la distanta, fiind aproape de gol in minutul 57, cand mingea trimisa de el de la 30 de metri a trecut la o palma de bara din stanga.

Cristi Tanase si-a imitat colegul, cateva minute mai tarziu, cu mai multa precizie, insa Albut a scos incredibil de la vinclu sutul de la peste 30 de metri al decarului stelist. Valeriu Lupu a fost si el aproape de gol dupa doua minute, insa a trimis cu capul de langa bara din dreapta putin pe langa coltul lung. Chiar si Chipciu a tras din afara careului, dar nu l-a putut surprinde pe portarul FCM-ului.

Cu trecerea timpului, ardelenii s-au inchis tot mai bine in defensiva si au ingreunat si mai mult incercarile stelistilor de a sparge o aparare ermetica. Intrarea lui Subotic in ultimul sfert de ora a adus si un aer proaspat in atacul muresenilor, dar si o ocazie refuzata de arbitru in minutul 80, cand Subotic a fost faultat de Chipciu in careul Stelei, dar Cristi Balaj nu a acordat penalty.

Neputinta de a periclita poarta adversa si jocul tot mai dezorientat i-a facut pe stelisti sa-si piarda cumpatul si cu cateva minute inainte de final spiritele au scapat de sub control. Seria de imbranceli a fost incheiata insa dupa interventia oficialilor si doua cartonase galbene, cate unul in fiecare tabara.

In prelungiri si Steaua a solicitat un penalty, la o faza in care Albut l-a tras din spate pe Chiriches in careu, insa Balaj vazuse mai inainte un fault comis de Tatarusanu, care a urcat si el in careul gazdelor la o lovitura libera.

Irina Maxim (Onlinesport)

FCM Târgu Mueş: Albuţ - Nicu, Cordoş, Kiriţă, Szilagyi, Sepsi - Astafei, Ilyeş (D. Matei '84), Fl. Dan, Firţulescu (Pădureţu '45+2) - Bujor (Subotici '74). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Steaua: Tătăruşanu - Lupu, Chiricheş, Geraldo, Pârvulescu - Chipciu, Bicfalvi (Răduţ '46), Bourceanu, Tănase - Rusescu (Nikolici '72), Tatu (Fl. Costea '56). Antrenor: Ilie Stan.

MECIURILE DIN SEZONUL TRECUT DINTRE CELE DOUĂ ECHIPE:

FCM Targu Mures - Steaua: 0-1

Steaua - FCM Targu Mures: 1-0

Ilie Stan: "Nu am reuşit să înscriem, am luat golul pe care l-am luat, iar în a doua repriză s-au jucat doar 15 minute din cele 45. Nu discut de arbitraj. Eu sunt supărat că nu am reuşit să înscriem. Am greşit foarte mult la construcţie, nu am reuşit să mai facem pressingul din ultimul timp. Atunci când iei gol din fază fixa.... Vom vedea ce va fi.

Mai sunt multe etape de jucate, am pierdut doar un joc. Am avut o şansă bună de a reduce din diferenţă. Eu le-am spus jucătorilor mei că nu ne va fi uşor la Târgu Mureş. Totul depinde de mobilizare când nu mai sunt diferente între echipele mari şi cele mici. Mai sunt însă multe meciuri şi apoi o să vină jocurile directe.

Ne-au surprins în 2012 cu jocul din repriza a doua, când s-au jucat doar 15 minute şi cu mingile dezumflate. Asta este! Nu vreau să spun că am pierdut din cauza mingii, dar este un factor important. Sunt lucruri care contează...


Ioan Ovidiu Sabău: "Am mare încredere în această echipă, sunt jucători care au caracter, nu ştiu de ce au ajuns în această situaţie. Starea de spirit contează la astfel de jocuri, disciplină tactică, să cunoşti foarte bine jocul lor. Eu am avut încredere, pentru că eu am văzut meciul cu Astra, cu Mioveni, cu "U" Cluj şi am văzut că este o echipă care poate fi bătută. Consider că a fost o victorie meritată. Jocul foarte bun a fost cu Astra, atât. Steaua are jucători foarte buni pentru campionatul nostru, cum au şi CFR Cluj, Dinamo, Rapid, Vaslui. Sunt câteva echipe care se bat la titlu".

Marele Duşman al STELEI: "Sunt nemulţumit de jocul echipei, aşa este. Dar asta nu înseamnă că n-am voie să dau gol. Dădeam un gol, era un punct, care e problema? Eu am avut mare încredere în Crăciunescu, dar nu mai am. Ştiţi de ce? Pentru că am zis de atâtea ori Balaj e omul CFR-ului şi el mi-l dă de Balaj.

L-am înjurat şi pe Crăciunescu, pentru că sunt toţi mână în mână şi eu cred că sunt şi cu cineva din FRF. Nenorocitul ăla de Crăciunescu e o mare javră şi ăla. Am vorbit şi cu Crăciunescu acuma, i-am zis: "Bă, dacă suntem bărbaţi, hai să nu ne mai prezentăm până nu vin arbitri străini". Adică eu pentru ce bag milioane? Stai să văd acum, o să-l mai sun şi pe finu'. L-am sunat, dar n-a răspuns.

A fost o echipă care a fost foarte motivată, bravo lor. Eu zic că faultul din care am primit golul n-a fost fault. După aia tot meciul, trăgea de timp. A zis că asta e. Mă, dar totul a culminat cu acel penalty din ultimul minut la Chiricheş. Omul ăsta e un mare nenorocit. Dacă el l-am făcut în toate felurile pe Balaj, mă, cum poţi să mi-l dai, mă, pe Balaj?

N-ai ce să faci decât să-l bagi la puşcărie pe Balaj! Să trimitem CFR-ul în divizia B şi pe Balaj la puşcărie. Să tragă de timp nenorocitul. Nici la gol n-a fost fault.

N-ai cum să te baţi la titlu, nu poţi. Spuneţi când s-a greşit în defavoarea CFR-ului? Când au avut vreun fault aiurea în preajma careului din care să se marcheze? Când a fost defavorizată CFR-ului? Spuneţi când a fost Steaua avantajată aşa?"


Ion Crăciunescu: "Am primit cele mai ordinare înjurături de la Gigi Becali. Dacă funcţia de preşedinte la CCA nu înseamnă nimic pentru aceşti oameni, înseamnă că ăsta e fotbalul pe care îl avem în Romania. Aceste echipe mari, cu patroni umflaţi cu pompa, iau bătaie de la echipele mici. Ei au voie să facă pe oricine cum vor ei pentru că au bani.

Domnul Badea dacă are bani poate să facă pe oricine cum îi vine lui la gură, apoi îşi cere scuze. Porumboiu m-a acuzat că l-am mituit pe arbitrul de la Vaslui, pe care eu nu l-am întâlnit niciodată. Vin acuze de la oameni care nu au nicio limită. Greşelile din teren ale arbitrilor sunt unele umane. Dacă se dovedeşte că sunt din cauza mea, o să plătesc. Nu am de ce sa plec din funcţia de preşedinte CCA. Eu îmi fac cu onestitate această meserie. Să plece ei, eu nu am de ce să plec!

Eu nu mă pot pronunţa de un arbitraj înainte să văd raportul. Pentru toate greşelile se fac în terenul de joc, responsabili sunt cei care le fac, nu eu. La nivelul delegărilor din România a fost un jaf. Nu a fost o delegare a CCA. Îmi asum responsabilitatea pentru ce zic acum. Gigi Becali m-a sunat şi m-a înjurat ca la uşa cortului. Sunt indignat. Nu mai am niciun respect faţă de Becali, care mă înjură de mamă, care a murit acum un an".

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă