home
14-03-12

Ce mai e de facut cand nimic nu mai e de facut?

Inca nu e sigur daca meciul cu Astra de duminica se va juca sau nu in Ghencea. Negocierile sunt pe ultima suta de metri, Becali anunta ca si-a trimis “cavaleria usoara” (Argaseala, Sponte) sa negocieze cu “generalii”, el neparticipand decat la nivel de ministru. Se vantura si varianta Buzaului, dar, pentru scopul acestui articol, sa presupunem ca Steaua se va intoarce in Ghencea.

Ce e de facut?

Cred ca nu sunt departe de adevar daca afirm ca suporterii stelisti care nu s-au impacat cu actuala stare de fapt sunt intr-o stare cat se poate de proasta. Nu stiu cata speranta mai zace in noi, pentru ca senzatia de déjà-vu a devenit omniprezenta. Steaua este doar o jucarie in mana ciobanului si, indiferent daca Ilie Stan – acest purtator ocazional de trening de antrenor – va ramane sau nu antrenorul Stelei pana la finalul returului, deja toata lumea este convinsa ca centrul de decizie este in alta parte. Ilie Stan este un simplu executant, aceasta fiind soarta tuturor antrenorilor care au venit sau vor veni sa antreneze o echipa a ciobanului Becali. Lucrurile au devenit mai fara perdea, dar – desigur – pot fi si mai rele. Ne putem astepta la sedinte de pregatire (“pa gesepe”) conduse de cioban, la intrari la vestiare la pauza, la aproape orice.

In mod voluntar, Becali este pe un drum fara intoarcere, iar Steaua este legata de el, ca o tinichea de coada unui caine jigarit.

Se poate face ceva? Sunt lucruri care pot fi obtinute pentru imbunatatirea situatiei de fapt? Si daca da, cum, prin ce mijloace?

Sunt 6 luni de cand nu am mai fost la un meci al Stelei (de la meciul din Regie)…si sunt 14 ani de cand n-au mai trecut 6 luni fara s-o vad pe Steaua pe stadion. Nu stiu daca un boicot in Ghencea mai poate avea vreo valoare, dar nici nu cred ca merita sa mergem in Ghencea daca nu vom protesta. Undeva, cineva trebuie sa vada ca inca mai existam si noi – ceilalti “noi”, “noi” care n-am fost pe Arena Nationala, care n-am sarbatorit la Universitate calificarea cu Larnaca, care n-am uitat nicio clipa ca Steaua e acasa doar in Ghencea.

Intoarcerea in Ghencea, daca va avea loc, nu trebuie sa lase lucrurile neschimbate. Nu avem voie sa nu incercam sa oprim rostogolirea vijelioasa a Stelei in abis. Ceva trebuie facut.

Ovidiu


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
9 ani de la 16-03-2003

Aniversarea Stil Ostil


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă