home
12-03-12

VIDEO "U" Cluj - Steaua: 0-1

Steaua s-a impus la limita in meciul din deplasarea de pe Cluj Arena, reusind sa invinga Universitatea cu 1-0 prin golul marcat de Raul Rusescu ('37). Steaua a controlat autoritar prima repriza, cand si-a creat mai multe ocazii de gol in ciuda accidentarilor si schimbarilor efectuate, pentru ca repriza secunda sa apartina, mai ales spre final, gazdelor. Tatarusanu a inchis insa perfect poarta la numeroasele ocazii uriase ale clujenilor, insa a vazut de doua ori si cum mingea a lovit bara (o data dintr-un ofsaid neconculdent) si a avut noroc cand un sut din 3-4 metri a fost trimis slab direct in bratele sale. Jucatorii Stelei pot veni acasa, dupa ce au fost amenintati ca raman la Cluj daca nu vor bate.

Pe un stadion de 5 stele, cu o atmosfera exploziva si suporteri infocati in tribune, Universitatea Cluj a inceput mai bine meciul impotriva Stelei, asta si pentru ca avea avantajul terenului propriu. Stelistii in schimb au avut serioase probleme cu terenul, gazonul de pe Cluj Arena fiind unul foarte prost, inghetat si cu portiuni mari cu denivelari.

Ilie Stan a avut si el probleme din cauza terenului, fiind nevoit sa faca doua modificari inca din primele 20 de minute ale meciului din cauza accidentarilor. Mai inati a cazut la datorie Martinovic dupa doar trei minute de la fluierul de start, in locul lui fiind trimis in teren dupa incalzire Eric Bicfalvi. Prepelita s-a accidentat si el in minutul 17 si, desi a revenit pentru scurt timp in teren, n-a mai reusit sa continue meciul si a fost inlocuit cu Iliev.

Intre timp, clujenii au incercat sa profite de slabiciunile din tabara Stelei, iar in minutul 13 Szukala a fost aproape de deschiderea scorului dupa un corner executat de Pacurar de pe dreapta, insa fundasul a trimis cu capul la o palma peste poarta.

La fel ca in prima parte a meciului, ardelenii au inceput mai bine repriza, reusind sa tina in corzi formatia oaspete minute prelungite. Cristescu si Galamaz au creat primele emotii la poarta lui Tatarusanu, pentru ca stelistii sa dea apoi replica la ocazia lui Bourceanu din minutul 49, dar si la lovitura de cap a lui Bicfalvi respinsa de pe linia portii cinci minute mai tarziu.

Dintr-un joc pe contre, cu multe faza ajunse pana in preajma celor doua porti, meciul s-a transformat cu trecerea timpului in unul anost. Doar contrele au mai ramas actuale, insa fara ca cele doua echipe sa mai ajunga periculos la finalizare. Elevii lui Ilie Stan au reusit cu multa iscusinta sa blocheze patrunderile alb-negrilor, tinnd in acelasi timp cat mai mult de minge fara sa-si asume riscuri inutile.

De cealalta parte, Universitatea a cautat in permanenta sa sparga zidul defensiv al ros-albastrilor, dar clujenii s-au dovedit lipsiti de inspirtie. Ionut Badea a fortat minut cu minut ofensiva, trimitandu-i in teren pana in minutul 77 pe Gicu Grozav, Sebastian Cojocnean sau Tonu Nwakaeme. Insa cel care a semnat prima mare ocazie de gol de la schimbarea componenetei atacului ardelean a fost Pacurar. Toprila acestuia din minutul 79 a fost parata din plonjon cu mari emotii de Tatarusanu.

O si mai mare ocazie a avut Grozav un minut mai tarziu, lovitura de cap a atacantului dupa o lovitura de colt a gazdelor, cazand pe bara transversala a portii steliste. Tony si-a trecut si el in cont o uriasa ratare cu 3 minute inainte de expirarea timpului regulamentar, sutul lui din doar 4 metri fiind retinut incredibil de Tatarusanu. Portarul Stelei si-a mai salvat inca o data echipa in minutul 90 la un sut din unghi al lui gicu Grozav.

Stelistii au inceput treptat sa echilibreze disputa si din minutul 25 s-au instalat la carma jocului, reusind sa puna tot mai multa presiune asupra defensivei adverse. Chipciu si Bicfalvi si-au incercat pe rand in mai multe ocazii suturile de la distanta, deschiderea scorului venind firesc in minutul 37 dupa o lunga perioada de dominare a ros-albastrilor. A fost nevoie insa ca Szukala sa respinga gresit o aruncare de la margine a lui Chiriches, mingea a ajuns cu noroc in careu la Rusescu, iar acesta l-a executat sec pe Bornescu printr-un sut cu stangul la coltul scurt.



Pana la pauza, ambele echipe au reusit sa-si mai creeze cate o ocazie de gol. Mai intai Bicfalvi a trimis cu capul foarte aproape de poarta o centrare din corner, pentru ca in ultimul minut de joc Niculescu sa rateze milimetric intalnirea cu mingea la doar 7 metri de poarta.

Onlinesport: Irina Maxim

Universitatea Cluj: Bornescu - Achim (Cojocnean '74), Galamaz, Szukala, D. Popa - Păcurar, Hoban, Marinescu, Cristescu (Grozav '71), Ad. Cristea - Cl. Niculescu (Tony '76). Antrenor: Ionuţ Badea.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Martinovici (Bicfalvi '6), Geraldo, Chiricheş, Pârvulescu - Chipciu, Bourceanu, Prepeliţă (Iliev '23), Fl. Costea (Bălan '82) - Tatu, Rusescu. Antrenor: Ilie Stan.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă