home
28-09-06

Ce-i cu tine, Carlos? (GSP)


Dupã ce în ultima vreme apãrase bine, portughezul a gafat din nou decisiv marþi seara, înfrîngerea cu Lyon plecînd de la o eroare de curtea ºcolii

Minutul 43. Steaua - Lyon 0-0. Carlos iese pe o minge uºoarã, deviatã la un ºut al lui Juninho. Nu e atacat de nimeni. Pare cã o prinde, dar imediat îi scapã, ajunge la Fred, iar brazilianul profitã, deschizînd scorul. Gafa lui Carlos a rupt jocul, francezii intrînd cu 1-0 la pauzã. Cum nu este pentru prima oarã cînd portughezul greºeºte decisiv într-o partidã importantã, în rîndul suporterilor Stelei a reapãrut întrebarea pusã dupã meciul catastrofal cu Middlesbrough. Ce se întîmplã ºi ce se ascunde în spatele lui Carlos?

N-are ABC-ul portarului

Unul din motivele pentru care goalkeeperul roº-albaºtrilor greºeºte copilãreºte poate fi pus pe faptul cã portughezul s-a apucat tîrziu de fotbal. A început ca mijlocaº stînga în ligile de amatori din Portugalia, apoi a intrat în poartã ºi abia în anul 2003, la 23 de ani, a devenit portar profesionist la o echipã din prima ligã! El nu are pregãtirea specificã pe care portarii o fac începînd de la copii ºi juniori.

"Carlos nu are abecedarul portarului. Degeaba are reflexe ºi loveºte bine mingea, dacã ia goluri foarte uºoare, pe care poate sã le apere ºi un copil de la juniori", explicã Emeric Ienei.

E emotiv

Un alt motiv pentru care portughezul gafeazã poate fi emotivitatea de care dã dovadã. La meciul Stelei de la Middlesbrough, Carlos a gafat impardonabil în timp ce pe pe Riverside era prezent unul din antrenorii secunzi ai naþionalei Portugaliei, venit special sã-l urmãreascã pentru a-l selecþiona la Campionatul Mondial.

Apoi, la partida cu Rapid din campionat, desfãºuratã în primãvarã, Carlos nu a vrut sã intre pe teren pentru cã era criticat de toatã lumea. El a jucat abia dupã ce Valeriu Argãsealã l-a anunþat cã i-a venit convocare de la echipa naþionalã, însã ºi în acea partidã a greºit decisiv. Miercuri searã a gafat iar, dupã ce aflase cã intrase în atenþia selecþionerului dupã evoluþia bunã de la Kiev.

"Am fost sigur cã o sã greºeascã, pentru cã el o comite în meciuri importante. Normal cã nu gafeazã la fiecare meci, cã doar nu poate scãpa toate mingile, însã e un portar pe care nu te poþi baza", a declarat ieri Sorin Cîrþu.

Ironizat de francezi

Comentatorii postului francez Foot au ironizat pe comentariul în direct de la meci evoluþia portughezului Carlos Fernandes, despre care au spus cã este un "caraghios".

"A suflat vîntul exact cînd Carlos a ieºit la minge. Pletele l-au jenat. Este un caraghios. A sãrit bine la minge, dar în aer cred cã a uitat de ea", au spus francezii rîzînd.

Apãrat de colegi

Toatã conducerea Stelei, dar ºi colegii lui Carlos au sãrit în apãrarea portughezului.

"A scos douã mingi din vinclu ºi apoi a greºit, se mai întîmplã, l-a incomodat un pic ºi Ghionea", a declarat MM Stoica, în vreme ce Ghionea a spus cã "nu e el vinovat, toþi sîntem, sã nu uitãm cã el ne-a calificat în grupe".

Chiar ºi Gigi Becali a trecut cu vederea gafa lui Carlos. "Se poate specula cã am primit un gol aiurea, dar chiar dacã intram cu 0-0 la pauzã, ei jucau altceva dupã aceea ºi tot am fi pierdut", a spus Becali.


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.