home
09-03-12

Focul nu arde Steaua

Toata lumea stie ca Gigi Becali e un om incult, cu o cultura limitata, prost crescut, un mare mincinos pentru care cuvantul "onoare" la plural e "doua nori". Cu toate astea, dupa mai bine de un deceniu in care albanezul Chinballs a otravit lumea cu aberatiile lui, tot se gasesc unii sa il mai creada.

Acest razboinic sfant al ursilor luminii ne spune ca, daca el ajunge la puscarie, Steaua se duce dracului. Nu ca nu ar fi deja acolo, dar de ce s-ar duce dracului?

Scapata de acest magnific iubitor de oi, singura directie pe care Steaua ar putea sa mearga e in sus. Mai jos de atat nu are cum sa coboare. Sau va e frica de liga secunda? Echipa oricum va ajunge acolo mai devreme sau mai tarziu. Becali sta la Steaua pentru ca e o sursa excelenta de bani gheata. In acelasi timp, din moment ce vorbim despre un personaj cu legaturi in lumea interlopa, e si locul potrivit pentru spalarea banilor murdari. "Dau 300 de mii pe Chipciu, zic ca am dat 1 milion, ma ajuta varul Giovani sa il vand cu 800 de mii si apoi ma plang ca am iesit in pierdere." Asa se fac banii. Nici nu o sa mai mentionez banii din bilete, simple participari in competitii nationale si internationale(cu accentul pe simple participari) sau marketing.

Dar, vedeti voi, banii nu cresc pe garduri si nici nu fac pui. Degeaba ii aduce Steaua o gramada de bani daca incapabilul ii strica pe tablouri in care Iisus seamana izbitor cu el.(Un foarte bun crestin din moment ce L-a facut pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lui. Wait... what?!) Ca toate afacerile sale, o sa bage si Steaua in pamant, nu in B. Apoi o sa se puna la masa creditorilor(Cum a facut in cazul Avicola Iasi) si o sa ceara toti banii cu care a imprumutat echipa.

Pentru ca el e un simplu creditor, nu patron.

In acte, echipa nu ii apartine. E a lui Geambazi, un var/unchi/nepot/frate/amant. Un avocat destept s-ar putea folosi de asta pentru a arata de ce nu trebuie sa sufere Steaua de pe urma dosarului "Valiza". Becali a facut fals si sunt sigur ca a si mituit, nu doar a premiat, dar el in acte nu are legatura cu Steaua.

A facut smecheria asta ca sa nu poata fi tras la raspundere atunci cand echipa e data in judecata de baietii care isi cer banii ce li se cuvin in urma serviciilor prestate. A facut-o si ca sa poata face evaziune fiscala si sa scape fara probleme. In alte tari l-ar fi spanzurat pentru asta. Dar la noi...

Iar acum, in an electoral, baiatul s-ar parea ca o sa primeasca ce merita. Eu sper sa fie asa. Eu sper sa nu fie totul doar o piesa de teatru. Apropierea lui din ultima vreme de partidul aflat la putere ar cam indica faptul ca o sa scape din nou. Dar noi putem spera. Si nu ca stelisti, ci ca romani.

Ca roman, eu sper ca acest infractor sa ajunga la puscarie, adica fix acolo unde merita. Omul e un infractor periculos, care a furat, a sechestrat si torturat oameni, a facut evaziune fiscala. Trebuie bagat la puscarie!

Becali va continua sa minta si sa exagereze, sa se victimizeze, sa se dea sfantul asuprit de lumea rea. Dar nu e asa. El nu merita mila. El merita streangul.

Si nu va fie frica pentru Steaua. Acest simbol e prea puternic ca sa dispara doar pentru ca vrea un albanez. Si daca e sa joace-n B, mare scofala. Au jucat acolo alte echipe, mai mari, si n-au patit nimic. Ba, mai mult, au iesit mai puternice si mai curate.


A Thousand Eyes and One

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă