home
08-03-12

Becali moare cu Steaua de gât

„Dacă ar exista o hotărâre judecătorească nu e nevoie să deschidă cazul. Se autosesizează FIFA imediat. Dacă voi fi găsit vinovat, Steaua va fi retrogradată imediat" Gigi Becali.

Cam aici s-a ajuns…adică a fost anticipat și nu doar de mine ci și de colegii mei dar și de către unii ziariști. Becali nu se lasă și vrea să moară cu Steaua de gât și să fie îngropat alături de clubul pe care l-a distrus. Mai mult, până în ultima clipă își bate joc de suporterii Stelei și de Justiție aruncând în ochii publicului român un ultim as declarativ „dacă eu sunt condamnat, atunci Steaua este retrogradată”. Cu alte cuvinte, prin traducere, „nu poate fi condamnat Becali pentru că asta ar însemna ca mai mult de 5.000.000 de români să sufere pentru echipa lor favorită”.

În țara mea, un procuror este sclav și turnător doar dacă acuză. Cu alte cuvinte, dacă își face datoria. Iar atunci când acuzatul este „copilul vitreg” al țării, în adevăr un aromân cu nume de italian, Becali, nu mai există îndoială. În afară de această excepție, orice alt slujbaș al dreptului are statut de om cumsecade atâta vreme cât stă liniștit. Justiția poate fi oarbă dar nu și în cazul unui trimis de-al lui Hristos, pentru că și Steaua are nevoie de un păpușar, iar circul fotbalului românesc de un tort decorat cu o cireașă și o cușmă de cioban. Cum naiba să condamni un voievod? La nunta nașului Sandu, este nevoie de dansatori care să joace în „Hora lui Mitică”.

Îmi aduc aminte de prima arestare a marelui voievod de acum câțiva ani. Deși nu m-am raliat celor care manifestau cu pancarte „Free Gigi”, motivul fiind simplu și anume îmi venea să vomit doar când auzeam numele personajului, în nici un moment nu am fost de acord cu acea arestare. Și am și scris-o chiar pe acest site. Atunci am ales să manifest acea atitudine pentru că îmi doream cu adevărat o țară în care să fii arestat și să faci închisoare pe baza unor probe adunate în timp dovedite în instanță și nu atunci când ți se pregătește un scenariu televizat doar ca să fii arătat lumii și apoi să fii eliberat. Îmi doream normalitate și nu circ, adică fix acea stare de echilibru social pe care, din nefericire, nici noii comuniști postdecembriști și nici vechii securiști care încă ne mai bântuie, nu au fost capabili să ni-l asigure.

Acum îmi doresc ca Becali să dispară. În primul rând din fotbal, apoi din spațiul social românesc. Nu vreau neapărat să meargă în închisoare, nu doresc răul nimănui și nu știu dacă e drept, mai ales că în societatea în care Becali ne-a fost prezentat ca pe un rege, am uitat ce mai înseamnă dreptatea. Știu doar că dreptatea e a celui care țipă mai tare, a celui care sfidează și care are bani. La noi, aplicarea legii a devenit dintr-un deziderat doar o vorbă, un element de discurs, o promisiune rostită prin guri care oricum au ceva de ascuns.

Acum, indiferent care va fi verdictul judecătorilor mai importantă mi se pare atitudinea suporterilor români în general și a celor steliști în special. S-a ajuns cam departe, mai jos de atât nu se poate. Indiferent de performanțele fotbalistice pe care această echipă le-ar putea avea într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, mizeria cu care este asociată depășește orice limită a acceptabilului. Pur si simplu s-a ajuns într-o zonă în care Steaua nu prea mai are nimic de pierdut pentru că deja a pierdut tot ce avea mai de preț. Într-un astfel de context retrogradarea nu mai reprezintă cel mai mare rău care s-ar putea întâmpla pentru că dimensiunea celor pierdute o depășește net pe cea a retrogradării într-un eșalon secund.

Poate că a venit momentul în care fie politicul, fie Armata Română, fie conducătorii fotbalului românesc, să găsească o soluție intermediară, poate că mai există steliști în această țară cărora le pasă de echipa la care au cunoscut gloria, poate că există oameni de afaceri capabili să susțină într-o formă sau alta o echipă de fotbal aflată la un pas de retrogradare și retrogradată oricum din mediul care a făcut-o celebră cândva. Este nevoie ca Becali să fie izgonit din fotbal și implicit de lângă Steaua cu orice preț, iar echipa să se reîntoarcă acasă, pe stadionul ei și alături de adevărații suporteri steliști.


"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă