home
16-02-12

STEAUA - Twente: 0-1

Steaua Bucureşti a fost învinsă de formaţia olandeză FC Twente Enschede cu scorul de 1-0, pe Arena Naţională, în cadrul primei manşe a şaisprezecimilor de finală ale Europa League la fotbal. Unicul gol al partidei a fost marcat de Ola John ('53), al şaptelea pentru el în acest sezon.

Pe un teren destul de alunecos şi pe o ninsoare subţire, la minus 5 grade Celsius, Steaua a început destul de bine şi a avut prima situaţie periculoasă la poarta lui Mihailov în min. 3, când portarul bulgar a ieşit sub centrarea lui Brandan. Rusescu a semnat prima ocazie clară a Stelei (14), dar şutul său cu stângul s-a dus pe lângă poartă. Leandro Tatu (21) a avut o mare şansă, dar a ezitat şi a trimis un şut modest, prins de portar.

Twente a ieşit la joc şi putea da lovitura la prima sa ocazie, dar De Jong a ratat surprinzător din poziţie excelentă (24). Rosales a trimis apoi o centrare periculoasă, dar Tătăruşanu a fost atent şi a respins în corner (25). Acelaşi Rosales (32) şi-a încercat norocul din afara careului, dar balonul s-a dus alături.

Steaua a mai avut o situaţie notabilă, prin acelaşi Rusescu (34), dar acesta a şutat din nou pe lângă poartă. Twente a replicat imediat, Tărătuşanu a ieşit greşit la o centrare, dar Chadli a reluat peste poarta părăsită (36). În finalul primei reprize, Tatu a fost deposedat în situaţie periculoasă (40), iar Nikolic a tras alături de la marginea careului (42).

În partea secundă, după o neatenţie a lui Prepeliţă, rapidul Ola John a pătruns printre Geraldo şi Brandan şi l-a lobat pe Tătăruşanu, deschizând scorul: 0-1 (53). Ola John a continuat să facă ravagii în apărarea Stelei (58, 59).
Steaua nu s-a regăsit minute la rând, dar în cele din urmă şi-a creat o ocazie bună, prin Tatu (71). Tănase a expediat un şut excelent (79), respins de Mihailov, după care Geraldo a reluat cu capul pe lângă poartă (80) la cornerul care a urmat. Mihai Costea a trimis un şut puternic peste poartă (84), pentru ultima ocazie a Stelei.

Steaua a jucat destul de bine în unele momente, dar nu a ştiut să fructifice oportunităţile pe care şi le-a creat, în faţa unei formaţii care nu a impresionat, dar a punctat atunci când a avut şansa.

Înaintea meciului, una dintre peluze a realizat o coregrafie superbă cu chipul fostului jucător stelist Mihăiţă Neşu, salutată de echipa Stelei. Întreg stadionul a scandat numele fostului fundaş al Stelei. Imediat, Mihai Neşu a mulţumit fanilor, cu un mesaj pe Facebook.



Manşa secundă va avea loc pe 23 februarie, la Enschede.

Echipele:

Steaua: Tătăruşanu - Dănănae ('46 Martinovici), Geraldo, Chiricheş, Brandan - Rusescu, Prepeliţă ('66 Florin Costea), Bicfalvi, Tănase - Tatu, Nikolici ('75 Mihai Costea). Antrenor: Ilie Stan.

Twente Enschede: Mihailov - Cornelisse, Wisgerhof, Rosales, Douglas - Brama, Fer, Jannsen - Chadli ('90 Plet), De Jong, Ola John ('75 Bajrami). Antrenor: Steve McClaren.

Cartonaşe galbene: Dănănae '16, Martinovici '55, Bicfalvi '90+2

Agerpres

Antrenorul Stelei nu a dorit să facă improvizaţii pe ultima sută de metri şi a trimis în teren echipa pe care ProSport anticipat-o în urmă cu o săptămână. Astfel, Bicfalvi a început din primul minut, iar Brandan a fost folosit ca fundaş stânga.

Şase meciuri a avut la dispoziţie tehnicianul roş-albaştrilor în stagiul de pregătire din această iarnă. Din aceste partide, o singură dată a folosit echipa standard, contra lui Kuban, meci câştigat categoric de stelişti cu 3-0. La primul meci oficial din 2012, Iliesta a ales să ignore sfaturile venite din lojă care îl lăsau pe Bicfalvi pe bancă şi îl urcau pe Brandan la mijlocul terenului.

În plus, pe flancul drept l-a trimis în teren pe Dănănae, deşi spusese despre acesta ca devine vulnerabil în duelurile unu la unu pentru că atacă decisiv. Fostul jucător al Craiovei a primit repede un cartonaş galben şi era depăşit constant de adversar, fapt pentru care Ilie era gata să-l bage pe Martinovic încă din prima repriză. Schimbarea s-a produs însă imediat după pauză.

Chiar dacă Steaua i-a luat în această iarnă pe Machado, Pârvulescu, Chipciu, Dănănae şi Chiricheş, doar ultimii doi au bifat primul meci în tricoul roş-albaştrilor contra lui Twente. Cum primii doi enumeraţi nu se regăsesc pe lista UEFA, singurul ghinionist a fost Chipciu, care accidentat şi-a amânat startul oficial în echipamentul Stelei. Pe lângă debutul la Steaua, Chiricheş şi Dănănae şi-au trecut în cont şi prima partidă în cupele europene.

ProSport

Declaraţii după meci:

Ilie Stan: "Sunt dezamăgit că am pierdut acest joc nemeritat. A fost o greşeală pe fondul unui dezechilibru între fundaşii centrali. Ăsta e fotbalul, nu am ce să le reproşez jucătorilor mei, mai avem un joc şi cred că dacă vom reuşi să înscriem datele problemei se vor schimba. Pentru noi era foarte important să nu luăm gol, pentru că eram siguri că puteam să dăm. Cu un 0-0 cred că eram mulţumiţi după jocul de astăzi.

I-ar fi fost greu lui Tătăruşanu să pareze golul. Poate l-a prins şi un pic în mişcare. Cei de la Twente nu prea au avut ocazii astăzi, poate în prima repriză la Dănănae, dar pot spune că nu ne-au surprins cu nimic, ba din contră, noi am avut ocazii mai bune, dar din păcate nu am reuşit să înscriem. Şi jucătorii erau dezamăgiţi pentru asta. Eu am încredere în jucătorii mei şi cred că în Olanda putem întoarce acest rezultat".

Steve McClaren: "Ştiam că va fi un joc dificil, cu un teren greu şi până la urmă s-a dovedit a fi exact aşa. În prima parte Steaua a avut mai multe ocazii. Ştiam că trebuie să rezistăm şi pot spune că am avut o reacţie bună din partea jucătorilor mei, sper să reuşim să câştigăm şi meciul retur. A fost un gol special, Ola John e un jucător care a evoluat foarte mult în ultima perioadă. Cu acest gol John a dovedit că poate mai mult. Cei mai periculoşi jucători de la Steaua mi s-au părut Tănase, Tatu şi Costea.

Au trecut şase ani de la meciurile Middlesbrough - Steaua, nici nu-mi aduc bine aminte, poate îmi pierd memoria. Pot spune că a fost totuşi o seară memorabilă pentru mine, poate nu şi pentru cei de la Steaua, şi publicul mi-a arătat că nu a uitat asta. Oricum e greu să joci împotriva Stelei". 

Ciprian Tătăruşanu: "Nu cred că am greşit la gol, nu îmi reproşez că eram prea ieşit. Nu putem să mergem la 0-0 acolo. În teren nu a fost nicio diferenţă între noi şi ei. Mi-aş fi dorit să facem un meci mult mai bun şi să câştigăm, mai ales pentru fanii din tribune. Ar fi fost bine să nu luăm gol şi să înscriem, dar din păcate nu am reuşit. Sperăm să întoarcem scorul în retur. La goul lor a fost o execuţie deosebită şi doar aşa se putea decide un meci echilibrat cum a fost în seara asta". 

Raul Rusescu: "Ei au avut 2 ocazii şi au dat un gol. Nu ştiu dacă s-a văzut că ei sunt în plin campionat. Avem şanse să ne calificăm în continuare, mergem să jucăm fotbal şi să ne calificăm. Nimănui nu-i convine să ia un asemenea gol, dar trebuie să ţinem capul sus şi să mergem acolo ca să câştigăm. Mergem să atacăm, să jucăm fotbal şi să ne întoarcem fericiţi".

Geraldo Alves: "Am făcut un meci bun şi am avut multe ocazii. Ne pare rău că nu am reuşit să învingem. Trebuia să fim mai răi în faţa porţii. Ei au avut jumătate de ocazie, dar vedeţi care e rezultatul. Noi suntem pregătiţi foarte bine fizic şi cred că avem forţa să revenim în retur. Chiricheş a demonstrat că merită să fie la Steaua şi la echipa naţională a României".

Pablo Brandan: "Echipa a arătat bine în această seară. Cred că am fost peste ei o mare parte a meciului, dar din păcate ei n-au dat gol la prima ocazie. Ne-au dat gol tot pe greşeala noastră. Cel mai mult ne doare că am primit gol din greşeala noastră. Sperăm să întoarcem scorul la Enschede. O să ne gândim numai la asta toată spătămâna. Trebuie să mergem peste ei, să fie un meci deschis şi să îi învingem. Sunt optimist pentru retur, pentru că am avut foarte multe ocazii în prima repriză. Cu mai multă concentrare puteam marca. A fost o săptămână foarte grea pentru noi. Ne-am antrenat în balon, pe zăpadă. Noi vrem să le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat". 

Gigi Becali: "Prima repriză am jucat mai mult pe dăruire, nu pe valoare. Am jucat cu doi "închizători" şi nu am făcut combinaţii. Eu zic că Ilie a greşit când l-a băgat pe Dănănae pe dreapta. Noi nu am avut atac! Trebuia să fie pus pe lista UEFA Machado sau Tibi Bălan. 

Lui Ilie i-a fost frică să nu ia gol acasă. Îl înţeleg şi pe el, dar nu se poate aşa. S-a mai înviorat jocul în repriza a doua, dar nu poţi juca fotbal cu un singur atacant pe teren, cu Tatu. Nikolic a fost în plus pe teren.

Când mai ai şi un portar ca Tătăruşanu, care doarme şi ia ce gol a luat, ce să mai spui. La 1-0 nu putem spune că ne-am pierdut speranţele. Aşa a fost mereu Tătăruşanu. Nu ştiu care e situaţia. Nu se concentrează, nu stă concentrat în poartă. E o ruşine să iei gol cu scăriţă, când ai 2 m. Are defectul ăsta: doarme în poartă. E treaba lui Ilie Stan ce face. După greşeala asta, eu l-aş băga pe Stanca. 

Calificarea nu e pierdută. Dăm un gol acolo şi deja le anulăm avantajul. Twente nu e o echipă pe care să nu putem să o batem. Dar nu dacă facem echipa aşa. Cum să-i batem dacă jucăm cu doi "închizători". 

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-Twente, 0-1 - OmBun

Steaua-Twente, atmosfera - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di