home
21-12-11

Furculision, fripturision... CIVILIZATION

Luni seara, dupa un meci de hochei in care s-a vazut inca o data cum ungurii fac legea in federatie, si cum jandarmii asteapta doar un semn pentru a-si face norma de amenzi, ca deh, doar vine Craciunul, si trebuie sa puna si ei ceva pe masa, am zis sa merg si la fotbal. Mai mult din dorinta de a vedea primul meci live pe arena asa mult laudata, arena pe care in mai, anul viitor, vor calca stelele fotbalului european, si miile de fani ale celor doua finaliste, m-a facut sa spun inca o data… MI-E DOR DE GHENCEA !

Cand te uitai in sus, aveai impresia ca te afli pe o mare arena europeana, dar cand priveai in jos, spre aratura de pe teren, imi aducea aminte mai degraba de Ghencea 2004. Un gazon pe care puteai foarte bine sa plantezi cartofi, lucru pe care cred ca, chiar l-au facut oamenii cu furci aflati pe teren inaintea fluierului de start, sau poate ca pandeau cartitele de sub gazon. Asta a fost singura necunoscuta a meciului.

Un lucru este cert. Luni seara, Steaua NU a jucat acasa.

O atmosfera intunecata, fara pic de culoare, a facut ca frigul sa se simta si mai tare pe durata celor 90 de minute. Jandarmii din incinta stadionului, si-au facut datoria si au reusit sa se certe si cu mine pe tema locului. Nedorind sa ma lase sa privesc “spectacolul fotbalistic” de sus, din picioare, m-au indrumat catre un loc liber din stadion.

Mica galerie a stelei care a fost prezenta in peluza se facea cu greu auzita pe stadion, acustica fiind mult mai mare in pauza meciului atunci cand spectatorii iesiti la tigara au inceput sa cante, de frig banuiesc, intre zidurile de beton ale mastodontului bucurestean.

Daca la meciul cu Larnaca, stadionul a fost plin, luni seara doar 10.000 de oameni au fost prezenti la meci. Tribuna a 2-a, si Peluza Sud fiind aproape pline, Tribuna 1, pe jumatate, iar la Peluza Nord, o persoana.

Pe teren, Nila, Dodel & co. au alergat, dar au ramas cu alergatul, Iliev salvand Steaua de la inca o rusine cu o nou promovata, asa cum in ultimii ani ne obisnuisem, Vointa meritand sa plece cu cel putin un egal din Bucuresti.

Meciul se termina, oamenii pleaca spre casa, dar pana si aglomeratia de pe scarile stadionului Ghencea imi lipsea.

Acum m-am lamurit, deci asta inseamna civilizatie…

Daniel-Ionut

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di